Ово је најмистериознија песма на интернету! (ВИДЕО)

Мистерија око ове песме траје децењима...Сви безуспешно покушавају да открију чија је ово песма,ко ју је створио али и даље нема одговора. Претпоставља се да је настала почетком 80-тих година 20 века негде у Европи...

Занимљивости 19.03.2021 | 22:22
Ово је најмистериознија песма на интернету! (ВИДЕО)

Многима звучи познато, никада није постала хит, а ипак, о њој је писао и популарни Роллинг Стоне магазин.

Чак ни позната апликација за препознавање музике "Схазам“ није у могућности да препозна о чему се ради.

Енормној популарности ове мистериозне песме недавно је допринео један познати бразилски Yоутубер који је емитовао песму на свом YТ каналу и замолио свој милионски аудиториум да у складу са могућностима покушају да сазнају што више о овој мистерији.

И оно што се за сада наводно сазнало је следеће:

Песма је емитована на Немачкој радио станици НДР (вероватно између 1982. и 1984. године), и неко коме се свидела ју је уз разне друге песме снимио на касету. Тада није било интернета, YТ-а, МП3 плејера и сл, па је то била уобичајена процедура уколико желите касније да слушате ту песму на свом касетофону.

Неки мисле да је можда снимљена у тадашњој Источној Немачкој (ДДР), дакле у специфичној политичкој ситуацији, и да се у песми ради о љубави двоје младих са супротних страна Берлинског Зида. То није немогућа теорија, али то су ипак за сада само нагађања и још увек нико не зна ништа конкретније о овој мистерији

Оно што је чињеница је да су у то време на радио програмима биле веома популарне топ листе многобројних демо бендова, који су врло често кратко трајали – скупе се пријатељи, направе једну песму и нестану са сцене. Тако да врло могуће да је ово песма управо једног од тих (немачких) демо бендова.


Све у свему, неко је годинама касније пронашао ту касету, песма му се свидела, и једноставно је уплоадовао (окачио) на YоуТубе.

Сходно рефрену, песма највероватније носи назив "Лике тхе Wинд“, али је познатија као "Тхе Мост Мyстериоус Сонг Он Тхе Интернет“ ( у преводуи Најмистериознија песма на Интернету).

Ево сад посла за љубитеље музике и љубитеље правих мистерија, најмистериознија песма на интернету тј. на yоутубе платформи

Песму можете преслушати на видеу испод:

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар