Бингов пројекат: "Одважне и храбре, то сте ви"

Бинго и партнери додијелили грантове женама за покретање бизниса у оквиру пројекта „Одважне и храбре, то сте ви!“

Босна и Херцеговина 19.03.2021 | 15:51
Бингов пројекат:  "Одважне и храбре, то сте ви"

Бинго и партнери додијелили грантове женама за покретање бизниса у оквиру пројекта „Одважне и храбре, то сте ви!“

У циљу оснаживања жена компанија Бинго заједно са партнерима Оаза, Плазма и Сцхwарзкопф, те пријатељима пројекта Дита, Виолета, Делимано, Алма Рас, Ла Риве, Елоде и Клас имплементирали су пројекат Одважне и храбре, то сте ви.

Позив се односио на све жене које желе покренути бизнис и био је отворен од 24.2. до 6.3., након чега је услиједила предселекција, а потом и онлине гласање од 11. до 18. марта.

У том периоду јавност је могла дати свој глас за идеју коју сматрају најбољом, од понуђених осамнаест.

Данас се подузетништво сматра покретачем економског развоја. Циљ пројекта Одважне и храбре 2021. године је пружити подршку женама подузетницама које су у првој фази покретања бизниса. На овај начин жене постају самосталне, финансијски стабилне, а са друге стране доприносе бх. привреди. 

„На позив се одазвало 300 жена са фантастичним идејама. За комисију је било врло изазовно урадити предселекцију и одабрати осамнаест бизнис идеја које су прошле у други круг. За освајање грантова од седам, пет и три хиљаде номинирано је по пет учесница, а за два гранта од по хиљаду КМ, три учеснице.

Онлине гласање је трајало осам дана и било је заиста занимљиво посматрати колико су пажње изазвали сви пројекти. Истичемо да су све идеје изузетно квалитетне и вјерујемо да ће и ове подузетнице које нису добиле грантове од нас, пронаћи извор финансирања и остварити планове“ казала је Татјана Пауноски, руководилац службе маркетинга Бинга.

Ипак су пројектом највише одушевљене кориснице грантова. Њих пет ће у будућности покренути или додатно развити властити бизнис: „Захваљујући Бингу, партнерима и купцима, мој сан постаје стварност. Ову финансијску подршку од 7.000 КМ ћу искористити за набавку веће ЦНЦ машине на којој ћу производити едукативне материјале и играчке за дјецу у већим димензијама и количинама. За идеју је „крив“ мој седмогодишњи син, којем смо на хоби ЦНЦ машини правили играчке. Схватили смо да од тога можемо да направимо један бх. бренд“, ријечи су Сабине Мехмединовић из Зенице.

Зекија Хањалић је добила грант од 5.000 КМ за пројекат који је назвала „ПикНик“: То је пројекат за реализацију разноврсних радионица за дјецу и одрасле у природном окружењу, са фокусом на рециклажи и очувању природе. Захваљујем компанији Бинго и партнерима на средствима која ће ми омогућити реализацију пројекта“.

Грант од 3.000 КМ добила је Мериса Ахметовић из Сребренице, мајка двоје дјеце, чија је идеја развити пластеничку производњу парадајза. Сматра да је то одлична прилика за финансијску стабилност, те да ће понудити нешто ново у свом окружењу.

Мелиха Селимовић из Зенице је најмлађа добитница гранта у склопу пројекта. За 1.000 КМ планира купити камеру којом ће забиљежити своја кулинарска умијећа и уједно промовисати домаће производе, а све то путем друштвених мрежа.
1.000 КМ је добила и Ламија Басара, ликовна умјетница из Доњег Вакуфа жели отворити атеље у склопу којег ће продавати своје слике, те уникатне сувенире и ручно рађени накит.

Бинго наставља са друштвено одговорним дјеловањем, те њихова сарадња са добитницама средстава ће се наставити у будућности.

Из компаније су захвалили свим купцима који су судјеловали у пројекту тако што су куповали посебно означене производе у периоду од 24.2. до 8.3.2021. и тиме допринијели донацијама.

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ово форсирање

19.03.2021 15:39

жена је стварно досадило... Равноправност је изузетно битна тековина нашег народа, и бивше социјалистичке државе, али сад имамо председницу жену, жене студирају, раде, могу дићи кредит ко и мушкарци, не видим чему толико форсирање...

ОДГОВОРИТЕ
Name

мо

19.03.2021 17:03

Глупост је неуништива, види се из овог кометара.

Name

Борац

19.03.2021 18:40

Хајд који ноцни бар да отворе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нешо

20.03.2021 03:42

Е јесте се Бинго претргао са грантовима. Све укупно га кошта око 20 000 КМ. Наравно циљ овог гранта није нека помоћ већ саморекламирање бинго компаније. Узгред речено раднице у бингу имају плату око 750 КМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робот

20.03.2021 23:19

У роботу 700 км. Минималац на банку + остатак у коверту. Све по закону.