За улазак у Србији можда и два ПЦР теста на корону

Сви они који буду намеравали да дођу у Србију за време католичког Ускрса који се обележава 4. априла, морају да буду спремни на то да ће за улазак у земљу важити одређене мере при уласку у земљу. Очекује се да током тог празника, велики број наших људи који живе и раде у иностранству, дође у Србију.

Србија 19.03.2021 | 10:27
За улазак у Србији можда и два ПЦР теста на корону

Оно што је за сада извесно, то је да ће сви који дођу морати да имају ПЦР тест, на граници би такође требало да буду тестирани, а које ће тачно мере важити при уласку у нашу земљу и да ли ће се тестирати и они који су вакцинисани, знаћемо наредне недеље након што Кризни штаб детаљно размотри план.

Ближи се време одмора почетком априла када се прославља католички Ускрс, те се очекује и долазак наших људи који раде у земљама западне Европе. У периоду празника велики број грађана посети домовину, што у време епидемије која још увек траје представља својеврсни ризик, што смо искусили и прошле године. Шта ће прецизно од мера важити за оне који долазе биће познато наредне недеље.

Епидемиолог и члан Кризног штаба проф. др Бранислав Тиодоровић изјавио је за „Блиц“ да се ближи време празника и да ће највероватније велики број наших људи из Немачке, Аустрије, Швајцарске доћи у Србију.

- Предложили смо, и о томе ћемо разговарати на следећој седници, да сви који долазе у нашу земљу поред негативног ПЦР теста који већ имају код себе, обаве још један тест на граници, са брзим тестовима, и то је лако. Дакле, о томе ћемо тек разговарати, јер католички Ускрс је 4. априла и мало пре тога многи ће кренути у Србију да искористе одмор. Оно што забрињава је јер многи то користе као слободу да се опусте у домовини, уместо да се понашају као што се понашају у Немачкој, Аустрији, Швајцарској… На граници ће свакако бити тестирани, али је неопходно да се понашају одговорно - објашњава професор Тиодоровић.

Према речима премијерке Ане Брнабић, капацитети ПЦР тестирања биће удесетостручени у Србији, а почетком следеће недеље биће донет конкретан план о тестирању свих који улазе у нашу земљу.

- Интенција је да повећамо капацитете, а посебно на границама како би сви који узлазе били тестирани. Тренутно правимо план како, и чим будем имала конкретне информације обавестићу јавност. Видећемо да ли ће бити о трошку државе или тих људи, као и да ли ће се правити разлика између наших и страних држављана - навела је премијерка Брнабић.

Што се тиче вакцинисаних грађана који долазе из иностранства тек ће се разговарати, јер поставља се питање колико је протекло времена од примања друге дозе, што би опет са собом носило и неку потврду.

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

1984

19.03.2021 09:50

у Аустрији Немацкој људи протествују сваки викенд а сутра су велики протести сиром свијета само ви цутите о томе доце цица на колица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даваи

19.03.2021 10:06

За ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

19.03.2021 10:21

10 тестова најбоље или мозда цак затворити границу ???‍♂️

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОКТОР

19.03.2021 10:22

Ма вучко уведи шест тестова то је најбоље хахахахааа само удри по гастарбајтерима хахахахаа

ОДГОВОРИТЕ
Name

СП

19.03.2021 12:46

Хахаха, и по вама би ударо, да има по цему ?

Name

Роки

19.03.2021 12:54

Ма шта 6. Уведи вучко тестове за странце 6x на дан на празан стомак.

Name

Одг за СП

20.03.2021 03:25

Клоцу глупи ово је било сатира, ако ниси знао, али ти немаш покма ни сада хехехехее

Name

Србин ал прави

19.03.2021 11:57

Ма нека буде три...три пута Бог помазе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРЦ

19.03.2021 12:37

ПРЦ милојка

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноле

19.03.2021 14:23

Е ово стварно је преврсило сваку мјеру.Па просле године послије ускрса уопсте није био повецан број заразених,нити је био сад послије нове године и бозица.И они опет исто раде,глуме некакву силу.Невјероватно,али нацисто невјероватно...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тестови

20.03.2021 09:11

Ако имас два теста и оба позитивна, или један позитиван а дриги негативан , или два негативна, или немас их код себе? ста онда.

ОДГОВОРИТЕ