Кад год је срећна или се насмеје изгуби памћење!

Девојци по имену Меган Џексон (21) пре пет година дијагностикован је редак функционални неуролошки поремећај (ФНД) због којег има нападе где јој се изгуби памћење сваки пут када је превише срећна или се смеје.

Занимљивости 18.03.2021 | 15:26
Кад  год је срећна или се  насмеје изгуби памћење!

Већ неколико пута је заборавила ко је њена партнерка Тара, која мора да пише дневник како би је подсетила на њихову везу.

Овај поремећај утиче на сваки аспекат њеног живота, што значи и да су јој најједноставније ствари, попут гледања хумористичке серије, строго забрањене, а не сме ни да прими изненађујуће вести јер јој оне могу узроковати озбиљне недостатке памћења, пише "Метро".

Њена девојка, Тара Соркин (22), чак је морала да пише дневник за Меган и показује ​​јој слике или пушта њихове омиљене песме како би јој подстакла памћење. Многе њихове најсретније тренутке покварио је Меганин поремећај, будући да их је она све заборавила. Сада је Меган покренула страницу ГоФандМи у нади да ће скупити довољно новца за посету стручњаку како би окончала своје свакодневне борбе.

" Јако је депресивно. Сваки дан имам нападе. Само се насмејем и одмах имам напад. То утиче на сваки део мог живота. Могу да се носим с нападима јер стварно немам појма шта се догађа и када се догађају, али ту је и губитак меморије. Понекад заборавим ко ми је девојка и то је застрашујуће. Понекад заборавим чланове породице. Као да ми памћење пропада " испричала је Меган.

Кад је напунила 17 година, Меган је пуно времена проводила у хитној служби заједно с мајком Сенчиом Џексон, јер је претрпела и до 35 напада дневно, а неки су је оставили без могућности ходања и причања. Након посета неурологу, Меган је дијагностикован ФНД и понуђена је когнитивна бихевиорална терапија, али убрзо је схватила да неће деловати јер је заборавила да је уопште имала терапију.

Сада жели да помогне другим особама да схвате шта је њен поремећај, али и да помогне другима који пате од њега. Стога је покренула ТикТок профил на којем често дели садржај везан за поремећај те показује стварно стање њеног живота.

"Кад гледате моје друштвене мреже, мислите да сам обична девојка која излази с пријатељима и путује по свету, али у стварности сам инвалид. Не могу да возим, не могу сама да идем нигде нити да се окупам. Желим више људи да освестим о скривеним инвалидитетима. Желим да будем глас другима који пролазе кроз оно што јесам. То ми је дало сврху"објаснила је.

 

 
 
 
 
 
Виеw тхис пост он Инстаграм
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

А пост схаред бy ?? (@мегјацкс_)

(Блиц.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар