Покренути кривичне пријаве против Савјета министара!

Економиста Драшко Аћимовић казао је за Н1 како је Савјет министара нанио зло БиХ и да одговорни за то што још вакцине нису набављене, али и друге ствари нису урађене како треба, требају кривично одговарати.

Босна и Херцеговина 18.03.2021 | 09:27
Покренути кривичне пријаве против Савјета министара!

“Ово сада што се дешава с вакцинама, то је задњи удар. Под хитно се требају покренути кривичне пријаве против таквих људи, народ масовну организацију треба направити да ови људи одговарају за оно што су учинили. Савјет министара је од почетка направило хаос, кризни штаб није засједао, заблокирали су ситуацију од почетка и довели до трагедије, нека суд одлучи да ли су криви.

Цјелокупна ситуација око вируса није дозвољавала да се ико игра, хиљаде мртвих, хиљадама породица нико није изјавио саучешће нити размислио о томе шта ће с њима и како да им помогне”, рекао је Аћимовић у Новом дану.

Истакао је како “се они понашају као да имају могућност да чине шта хоће и да им нико не може ништа те да се иживљавају свом народу”.

“БиХ је окарактерисана као хибридна држава у којој нема демократије. Треба дати заштиту исправним судијама и тужиоцима који желе да процесуирају јер како каже један тужилац ‘имамо камионе доказних материјала против политичара за корупцијске радње, а не смијемо их покренути јер нам пријете из одређених политчких структура’.

Не само да се иживљавају над својим народом, исмијавају међународну заједницу, исмијавају амбасадоре и говоре да могу увијек радити шта хоће, да их увијек узму на исти трик да направе кризу па они реагују., али сад је дошло до колапаса. Ово је као пироман који стално подмеће пожаре и неко их гаси, али сада нема ко и он је изгорио”, рекао је Аћимовић.

Казао је како њима одговара ова ситуација јер се нису одрекли својих огромних плата ни 15 додатака док 95 посто грађана БиХ не зна да ли ће преживјети од 1. до 1.

“Онај кредит од 330 милиона евра који смо добили за помоћ на почетку је био довољан да се 270.000 грађана осигура да шест мјесеци добивају по 400 КМ. Они су за те новце купили тепихе, слике, мало викендица, јахте по мору итд. Апсолутно их не интересује шта ће се десити.

Они су све направили да би дошло до ове ситуације. Блокаде Савјета министара које је то направило у договору с политичким послодавцима или газдама да доведу земљу у такву ситуацију да грађани буду радосни што ће купити вакцине по већим цијенама.

У мају прошле године се знало за развој вакцина. Када је изашла ове вакцине које су се појавиле то су оне на којима се радило прије 10-12 година за Сарс и еболу. То није нешто ново, та антикампања мора престати”, рекао је Аћимовић.

Истакао је како у БиХ не функционише нити један стуб власти, да у ФБиХ није формирана власт двије године након избора, а да у Републици Српској постоје прелетачи кој ису формирали нелегитимну власт.

“Зашто се ОХР не оглашава ако је БиХ протекторат, зашто не уведу пријевремене изборе, зашто се не направи тим стручњака из оба ентитета да се земља изведе из кризе? Ово је криза која ће ићи даље”, казао је.

Коментаришући посјету Предсједништва БиХ Анкари, казао је како једини разлог због којег су требали отићи тамо јесте да траже вакцине, а да се све остало могло ријешити преко министара.

“Добили смо четири дипломатске поруке – из Словеније и Србије гдје су Пахор и Вучић дошли у Сарајево и донијели колико су могли вакцина јер не могу од својих грађана више одвојити; трећи допломатски моменат је из Мађарске чији је министар дошао и рекао немамо вакцина, али даћемо вам брзе тестове, а Ердоган је желио показати да стално нешто тражимо и захтијевамо, ако требате дођите код мене, ја ћу вас примити и даћу вам вакцине.

Ја се јако радујем аутопуту Сарајево-Београд, грађани БиХ требају да имају аутопутеве, да се споји Сарајево, Београд и Истанбул, то је историјска ствар”, казао је Аћимовић.

Коментаришући јучерашње протесте државних службеника, казао је како је “БиХ јуче доживјела највећу трагедију да полиција која има материјале за масу тих људи политичара које обрађивали, оних који одлучују о њиховој судбини и минималним платма, да морају да штрајкују”.

“То је језиво шта се дешава. Полиција БиХ треба да помогне тужицоима и судијама да они све то што су завршили процесе истраге и предали тужилаштву за енормну корупцију, да се покрену порцеси. Немојте дозволити да ни који сте криминално обрађивали да одлучују о вашој судбини”, поручио је Аћимовић.

(Н1)

Коментари / 28

Оставите коментар
Name

Пеђа

18.03.2021 08:45

Бих је сигурно најгора и најкорумпиранија земља у европи. За све, ама баш све, мораш платити. Од полиције, инспекције, судства и здравства. За све то су најодговорниији грађани што то прихватају и трпе а онда ови љигави и корумпирани политичари од којих све ово зло и потиче..... Народ никако да схвати да сви они раде само за себе и своје породице. Типична организације мафије и тврдим да сви у власти Бих обични криминалци....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар 2

18.03.2021 11:33

Нај гира на бијелом свијету све у цорку Цирко све.мафијаси и гуликозе.

Name

Правник

18.03.2021 14:59

Немојте на њих мрава неби згазили. Нароцито ови милетови

Name

Политика и правда

18.03.2021 08:53

Дај боже да се ишта у овој земљи покрене. Па јели могуће да немамо ни једног тужиоца или судију у високом уставном суду за похвалити. Нико ништа неће или несмије ово је чиста фрустрација.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

18.03.2021 08:57

Тренутна власт СНСД, ХДЗ, СДА и њихови сателити раде искључиво за личне интересе. Они су се од народа одродили давних дана. Још 90-их година

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вања

18.03.2021 09:00

Е мој Ацимовицу засто дати народу па боље је да политицари тај новац од ММФ стрпају себи у дзеп. Народ је навикао да не добија помоц од дрзаве, а политицари су навикли да отимају из будзета. Ко висе украде из будзета тај аутоматски добива бољу функцију и напредује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајка

18.03.2021 09:00

Тацно Ацимовицу све је црвена секта уз помоц Тегелтије пола себи узели од кредита а јадни народ постени плаца лоповски цех.Само пигледахте колико су од тог фобиеног кредита порасли банковни рацуни код Тегелтије и зетова ,дупруге свалерки зо ду црбе нестеце.Само их смјенити и у затворе смјестити банду.Све њихово дати на добос и вратити све украдено и његовим пајдасима у савјету министара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајка секта

18.03.2021 10:42

Има подрску око 80% бирацког тијела а вриједјање говори о теби као некултурној, необразованој И поврсној особи. Права је среца сто опција коју подрзавас није на власти.

Name

Рајка

18.03.2021 12:49

Е сектас види се да си на њиховим јаслама.Никад нисзе ни имали 80% све сте украли.Посзто сте мафијаси у свему и нема вам премца у лази су ноге кратке вратицете све полако ал сигурно

Name

Рајка

18.03.2021 13:09

Јесте сектаси ви на власти ал крадом и лоповлуко. Све сто покрали сто се могло ал ми смо вас побједили бједници ал ви крадете и имате пуноглавце кои за паре и родитеље продадосе.Зато смо ми цисти и постени и висе нас је.

Name

Ре Рајка

18.03.2021 17:43

Сад си постала И судија И тузилац. Оптузила, пресудила. Да ми је твој мозак да се одморим мало.

Name

рембрант

18.03.2021 09:03

сви на улице и сикире у руке.првог тегелтију БУРЛЕТОВУ десну руку у пљацки

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

18.03.2021 09:07

Све је то тачно, и све је то сто пута поновљено, али у генима народа је да воли своје тиранине, обожава их, гласа за њих. Такви смо, поданички менталитет. Клекни и .....

ОДГОВОРИТЕ
Name

4008

18.03.2021 09:09

Шовјек може и да разумије ријетке полицајце који су незаконито узму неку сићу, али зашто су корунпирани многе судије, тужиоци и наравно политичари, је за услове у БиХ имају изузетно високе плате и малу одговорност. Зато би одмах требало свима који имају високе плате исте смањити и то усмјерити у фонд за здравствену заштиту и помоћ пензионерима и борцима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@4008

18.03.2021 10:00

Ја не разумијем никога ко узме један једини фенинг који није зарадио. Због таквих који разумију, ми се гусимо у корупцији. Нема великих и малих лопова, јер су у сустини сви криминалци. Ја разумијем једино цовјека који украде хљеб да нахрани дјецу, али и за њега мислим да је лопов. Све док разумијес, никада нам неце бити боље.

Name

Да није умрезено

18.03.2021 10:02

Ниста то и не би могло такво погубно да се ради против друства, градјана.... Интересне похлепне групе профитирају на несреци обицних људи и то им је једини циљ и ниста висе како до сада тако и на даље....

Name

Сале

18.03.2021 09:13

Нису овдје политичари криви, него народ. Народ је изабрао политичаре и дао им легитимитет да управљају њима. Народ подрзаје политику подјеле, одцјепљења, трећег ентитета. Већина странака у Бих је фасистицки настројена којим демократија не треба, него торови. Да народ жели боље, било би боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тртмрт

18.03.2021 09:35

Слазем се

Name

Сбе истина

18.03.2021 09:14

И једини нацин да се одбранимо спасимо од разуларене, похлепне, неодговорне и бахате власти....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

18.03.2021 10:31

Не бих ја рекао да је тако. Када би поштени избори били сигуран сам да ови не би побиједили. Они владају на основу покрадених гласова.

Name

Ливерпоол

18.03.2021 09:15

А ко да вам набави вакцине Ви хоцете вакцине по по цијени које су објављене на сајтовима компанија пре пола године Оцигледно да други плацају скупље а ви цете по тој цијени добит кад висе нико небуде хтио платит висе Захвалите Несицу и компањонима и нек вам они набаве по цјени од 5 Км

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

18.03.2021 09:20

Е бас це вам бити боље са вакцинама ко србији и израелу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислим

18.03.2021 10:36

Ма какви министри цобани су то и то слаби.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нена

18.03.2021 12:19

У зла времена, памет зашути, будале проговоре, фукаре се богате. У РС и БиХ морални људи су занијемили. Омладино, гдје видите своју будућност?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Та фирма

18.03.2021 12:25

Је 113% непобједива на тендеру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ало људи умиру

18.03.2021 13:51

Држава која градјанима полицији и војсци немозе обезбједити услове за живот није држава нешто не штима не функционише неко мора да одговара за све ове пропусте !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

18.03.2021 17:37

Сви у затвор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

19.03.2021 09:04

Овај Тегелтија све што је у животу ради био је и остао криминал од Звечево коњака,Звечева чоколаде,Царина РС,начелника Мркоњића,министра финансија до предсједавајућег Савјета министара БиХ.Све голи криминал али је таквима мјесто у врху ове (с)јебене БиХ.

ОДГОВОРИТЕ