Ванредна сједница о затварању цијеле Федерације БиХ

Представнички дом Парламента Федерације БиХ /ФБиХ/ данас ће на ванредној сједници, на захтјев групе посланика, расправљати о погоршаној епидемиолошкој ситуацији у ФБиХ.

Босна и Херцеговина 18.03.2021 | 07:20
Ванредна сједница о затварању цијеле Федерације БиХ

На сједници ће бити разматрана једна тачка дневног реда "Погоршање епидемиолошке слике у ФБиХ као посљедица пандемије ковида 19 и изостанак адекватних мјера Владе ФБиХ за њено сузбијање", а обратиће се представници Владе ФБиХ, Кризног штаба федералног Министарства здравства и директор Завода за јавно здравство ФБиХ, саопштено је из федералног Парламента.

Захтјев за ванредну сједницу Представничког дома затражили су клубови посланика СДП-а БиХ, Наше странке, СББ-а, А-СДА /НЕС/, ПДА, НИП-а и НБ-а с обзиром на погоршање епидемиолошке ситуације у цијелој ФБиХ и, навели су, изостанак адекватних здравствених и економских мјера које доноси Влада ФБиХ.

"Имајући у виду да Влада ФБиХ пуних пет мјесеци није предузимала ниједан корак у сврху набавке вакцина против ковида и да је прве активности предузела након што ју је на то 24. фебруара, усвојеним закључцима, обавезао Представнички дом Парламента ФБиХ, сматрамо да би хитна тематска сједница на којој би се донијеле адекватне мјере допринијела заустављању рапидног ширења заразе, побољшању епидемиолошке слике у ФБиХ и давању оквира за системску помоћ привредницима", навели су посланици у захтјеву.

У захтјеву се истиче да је недопустиво нечињење Владе ФБиХ у ситуацији када трећи талас пандемије доживљава врхунац, као и неуједначено поступање нижих нивоа власти, а поготово влада појединих кантона које нису предузеле готово никакве мјере у заустављању ширења заразе.

Посланици захтијевају и да овој сједници присуствују сви министри у Влади ФБиХ.

Ванредна сједница Представничког дома Парламента ФБиХ почеће у 11.00 часова. 

(Срна)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Јоксим

18.03.2021 06:26

Слободно затварајте,али обезбиједите реалном сектору прво плате,па онда радите ста хоцете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАКИР ЦИРКУС

18.03.2021 07:24

ПА ОВО ЈЕ СТВАРНО НЕСТВАРНО. ШТА КАЖЕ ХАЂИЈА. НЕ МОЖЕМО НАБАВИТИ, НЕМА СМИСЛА ПОСЛИЈЕ ОНОГ СА РЕСПИРАТОРИМА. ПА ЧОВЈЕЧЕ ИМА РЈЕШЕЊЕ. ПОШАЉИ ЖЕНУ У ЗАТВОР. СВАШТА. ПОГРИЈЕШИЛА. ПА НЕК ОДГОВАРА.

Name

Зизи

18.03.2021 06:56

Треба и РС да се затвори било би ефективније.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јок

18.03.2021 10:27

Најбоље је рјесење да се ти затворис у подрум и цекас судњи дан. Мозда стекнес имунитет. Ја одох вани да узивам у лијепом дану.

Name

Станисављевиц

18.03.2021 07:17

Оно сто је против људских права и слобода односно сто је неуставно то се не постује.....идемо на суд....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Асw

18.03.2021 07:53

Јеси напоран личе иза дана у дан си све вечи панглу.

Name

Станисављевиц

18.03.2021 12:59

Наравно да вирус не постоји

Name

ПББЛ

18.03.2021 07:21

Мозе Српска и без тебе.... :)

ОДГОВОРИТЕ