Избори у Никшићу били мјера показивања моћи

- Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић рекао је да су избори у Никшићу били демократски.

Регион 17.03.2021 | 16:45
Избори у Никшићу били мјера показивања моћи

Он је оценио да су "избори у том граду били мера показивања моћи".

Кривокапић је рекао да су били демократски и да су "грађани одлучили на основу своје слободне воље" а да је "излазност мера заинтересованости грађана да се дефинитивно укључе у изборни процес и изаберу најбоље“.

"Напокон је Демократска партија социјалиста (ДПС) изгубила власт у Никшићу, који је увек био место на које је могла да рачуна", навео је.

На питање зашто су избори у Никшићу толико, Кривокапић је рекао да су "избори у том граду били мера показивања моћи".

"Кад ви у једном граду држите све полуге тог града, онда имате предност над било којим другим противником, а они су управо то имали. И не само то, него су ангажовали све могуће своје ресурсе, да би тако показали колику снагу имају. На крају је она ни већа ни мања него што је исказано са тих 40 одсто. А и то је пренадуван балон, јер ДПС у нормалним условима не би могао да има ни 30 одсто гласачког тела", рекао је Кривокапић.

Додао је да је резултат који је остварио ДПС (40,4 одсто освојених гласова) лош.

"Јер кад употребите све могуће ресурсе и усмерите их на један град који је некад био такав да је сваки трећи грађанин био запослен а сада не ради ни сваки десети, то говори о ситуацији да можете више да манипулишете него у нормалним условима", оценио је Кривокапић.

Оцењујући првих 100 дана владе, Кривокапић је рекао да је "по свему била успешна", да "нема ниједног елемента по којем је била неуспешна".

"Наш резултат је надчовечански – то је најбоља мера коју је неко исказао поводом 100 дана рада владе. Одлучили смо да будемо жртва овог система да би направили добро, да би показали да служимо народу", рекао је и додао да је влада то показала "изузетним радом, изузетним потенцијалом, посвећеношћу".

Упитан да ли ће остати ванстраначка личност, Кривокапић је рекао да му је једина опција, ако се буде определио за неку партију или покрет, Демохришћанска странка.

"Кад чујете да је у Црној Гори основана демохришћанска странка, без обзира да ли ћу бити на њеном челу или не, знајте да сам у њој", додао је премијер Црне Горе.

(Бета)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

А-теам

17.03.2021 16:12

Мјера моци? Ције моци? Опет је Дјукановиц појединацно јаци од свих вас. Ви се морате удрузивати, цинити уступке једни другима, све како би се убацили, и одрзали на власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.03.2021 17:06

Свака коалиција ће пући прије или касније.Свако жели дио колача (власти) ал ће бити јако тешко подијелити.

Name

Ре

17.03.2021 17:37

Ма пусти Клоца Ништа није урадио конкретно само паметује. Дрвени филозоф.

Name

А

17.03.2021 18:16

Твој додо сам влада.Твој додо би сам,без папака,скроз пропао.Он нема градјане него папке

Name

Никшић

17.03.2021 18:19

Ал су на власти а Дјукановиц колико год да је јак је опозиција и то је сва поента ове приче

Name

Скоја

17.03.2021 18:07

Да које моци, свеколико србство се дигло да побједи на локалним изборима у никсицу. Неко је нарацунао да је у задњих два мјесеца осам пута у србским таблоидима висе помињан никсиц од косова. Дакле паметном је доста. Јос несто, нека ми неко од срба објасни, због цега увијек имате потребу да се петљате у унутрасње односе других дрзава?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скојевац!?

17.03.2021 19:01

Не петља се Србија и друге дрзаве јадо. Србија се брине за свој народ! За свој српски народ и за сестру Црну Гору! Јели ти сада јасно јадо! Јадни!

Name

Злаја

17.03.2021 19:08

Укратко да ти објасним бошњо Прва Српска држава на овим просторима је била Црна Гора . Нисмо хтјели да поткивамо и хранио коње Аустроугарима и разним другим окупаторима прије и после њих .

Name

А зашто

17.03.2021 20:13

...се није бринула за свој народ у Хрватској па чак и кад су имали ентитет. Чак ни оружјем нису хтјели да их бране већ су их издали! Сада у миру желе да "бране" Србе када је ЦГ у НАТО и када је самостална држава!?

Name

Полако с тим.

17.03.2021 18:57

Разум је највеца моци. Нисте ви моцни колко онај Дјукановиц неразуман и тако слабо. Вас цека рад на бољој црној гори, али најбитније сте урадили. Православна Црна Гора и добри односи Са Србијом, Македонијом и Албанијом колко се мозе с том земљом која је далеко огризла у свјетски и домаци криминал.

ОДГОВОРИТЕ