Гунтхер ИВ је најбогатији пас на свету чије је богатство 400 милиона долара!

Ниједна животиња на свету није толико богата као пас Гунтхер ИВ, прелепи немачки овчар. Овај пас не само што је најбогатији пас на свету, већ припада и најбогатијој династији паса на свету.

Занимљивости 17.03.2021 | 16:40
Гунтхер ИВ је најбогатији пас на свету чије је богатство 400 милиона долара!

Тешко је замислити да је било која животиња добитник богатства од скоро 400 милиона долара, ( добро сте прочитали) али у такавом богаству "се купа" срец́ни куц́ни љубимац Гунтхер ИВ.

 


Гунтхер ИВ, потомак Гунтхера ИИ, првобитно најбогатије животиње на свету, вредан је 375 милиона долара. Живи у вишемилионској вили у Мајамију у медитеранском стилу, купљеној 2000. године од Мадонне, за 7,5 милиона долара


И наравно као приличит "богаташу" има пуно особља које се брине о њему, укључујуц́и своју собарицу и свог батлера, дане проводи играјуц́и се и пливајуц́и и једе само најбољу храну коју новац може купити, укључујуц́и кавијар и тартуфе. Гунтхер ИВ такође има своју корпорацију, чији запослени управљају његовом имовином и воде рачуна да богатство династије непрестано расте.

Прича о најбогатијој династији паса на свету започела је 1991. године, када је немачка грофица Карлотта Леибенстеин преминула, оставивши свог верног омиљеног куц́ног љубимца немачког овчара Гунтхера ИИИ.

Богата наследница није имала блиску породицу, па је цело своје богатство пренела тестаментом свом псу. Занимљиво је да се богатство које је Гунтхер ИИ наследио у то време процењивало на око 100 милиона долара, али људи који су били задужени за управљање богатством од тада су га готово учетворостручили.

Животиње не могу директно да поседују финансијску имовину, али могу наследити богатство путем трустова за куц́не љубимце које су створили њихови власници. Повереник одређује колико и када се троши новац из фонда, док примарни старатељ захтева такве исплате и директно је одговоран за добробит животиње.

Коначно, извршитељ - или именован у опоруци или именован од стране суда - осигурава да се поверењем правилно управља и да се средства користе само у интересу јединог корисника, животиње. У многим случајевима власници куц́них љубимаца ограничавају могуц́ност повереника да повуче новац из фонда куц́них љубимаца на одређени број година (обично процењени животни век наследника), како би спречили превару.

Било је случајева када је куц́ни љубимац умро, али људи који су имали задатак да управљају фондом заменили су га другим, само да би наставили да бележе богатство. Када се достигне та граница, новац се донира одређеној добротворној установи.

У случају Гунтхер ИИИ, првобитног наследника богатства грофице Леибенстеин, прецизирано је да ц́е новац бити прослеђен потомству пса. Тако је Гунтхер ИВ постао најбогатији пас на свету након што је Гунтхер ИИИ преминуо. Међутим, вец́ је био пунолетан кад је његов отац преминуо, што ц́е га учинити најстаријим немачким овчаром на свету.


Тренутни потомак династије Гунтхер и даље се назива Гунтхер ИВ, али он је до сада највероватније Гунтхер В или ВИ. Да ли је прворођени Гунтхер изабран да буде следец́и на реду богатства династије или се користе други критеријуми, тајна је.

Занимљиво је да је Гунтхер наводно извршни директор корпорације Гунтхер, компаније која управља огромним богатством пса, углавном улажуц́и свој новац у профитабилне подухвате.

Иако је компанија у прошлости улагала Гунтхеров новац у неке чудне пројекте, попут куповине фудбалског клуба у Тоскани у Италији или продукције позоришне представе под називом Бургунди, учинила је прилично добар посао повец́авајуц́и Гунтерово богатство.

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар