Хоће ли бити Руса и Кинеза у "ковид пасошу"?

Пошто ЕУ има строга правила око одобравања вакцина, за сада ће се, ако се предлог усвоји, у "ковид пасошима" наћи само одобрене вакцине.

Свијет 17.03.2021 | 12:27
Хоће ли бити Руса и Кинеза у "ковид пасошу"?

Пошто Европска агенција за лекове још увек није признала, односно регистровала руску и кинеску вакцину против ковида-19, те вакцине с етако неће моћи наћи у тим документима.

До сада Кинези нису ни поднели захтев за одобрење њихових вакцина, а Руси јесу и регистрација "Спутњика В" је у току, али још није завршена. Кад и ако буде одобрена, руска вакцина може да буде укључена у верзију "ковид пасоша" ЕУ.

Очекује се да ц́е Комисија усвојити свој предлог о ковид пасошима тек ове недеље и њихов коначан изглед и облик још увек нијепознат, а и то би могла да буде само једна верзија за лакше путовање и прелазак границе, казала је посланица Европског парламента Тања Фајон за портал "Нова с".

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

хахаха

17.03.2021 14:09

јако строга правила кад су одобрили преко ноци депопулационе вакцине астру, модерну и фајзер за лиферовање народа на онај свијет. Будале тамо вам куртона пасоси не требају као ни никакви други.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ања

17.03.2021 18:51

Кинеза је милијарда,Руса 160 милиона. многи од њих имуцни да могу путовати. Зар да их се "отарасе" туристицке силе попут Француске или Спаније? Теско.

ОДГОВОРИТЕ