У Србији ступиле на снагу нове појачане мјере

 Вечерас су на територији Србије ступиле на снагу појачане епидемиолошке мјере за сузбијање вируса корона, које ће важити у нередних пет дана, а подразумијевају редуковање и обуставу многих дјелатности.

Србија 16.03.2021 | 21:59
У Србији ступиле на снагу нове појачане мјере

Одлуком Владе Србије, на препоруку Кризног штаба за борбу против вируса корона, од вечерас се затварају сви угоститељски објекти - кафићи, ресторани, барови, као и тржни центри, биоскопи, музеји, галерије, козметички и фризерски салони, салони љепоте, кладионице, коцкарнице, дјечије играонице, теретане, вјежбаонице, фитнес-центри, базени, балони за спорт.

Мјере затварања се не односе на предузећа, фабрике и њихове интерне организације рада и пословне активности, а у уобичајеном радном времену биће отворени сви шалтери државне управе, поште, банке, осигуравајућа друштва, мјењачнице.

Идентично, као и за претходни викенд, објекти на које се ово ограничење рада у наредним данима не односи су апотеке, ординације, лабораторије, стоматолошке и ветеринарске ординације, ветеринарске апотеке.

Радиће и трговински објекти у којима се врши продаја прехрамбених производа, пијаце, зелене пијаце, продавнице сточне хране, пет шопови.

Ограничење се не односи ни на самосталне малопродајне објекте у којима се куповина обавља без уласка у објекат - киосци и трафике.

Радиће и објекти и радње у којима се пружају услуге које не захтијевају дуготрајно присуство корисника и у којима је контакт ограниченог трајања, попут обућара, стаклорезаца, кројачких радњи, столарских радњи, вулканизери, технички прегледи, ауто-перионице, хемијска чишћења.

Неће се затварати бензинске пумпе, као ни ресторани и барови у оквиру хотелских и других категоризованих смјештаја искључиво за госте који имају пријављен боравак у том хотелу.

Могу да раде спортски објекти за припрему и одржавање регистрованих такмичења у оквиру надлежних националних спортских савеза.

Надлежни органи, инспекцијске службе и Комунална милиција вршиће строгу контролу поштовања епидемиолошких мјера у наредним данима.

Вакцинација против заразне болести вирус корона ће се одвијати без прекида, по унапријед утврђеном плану.

Премијер Србије Ана Брнабић рекла је да су ове мјере компромисно рјешење, те да неће бити уведен полицијски час, нити потпуна забрана кретања.

Она је навела да ће се у понедјељак, 22. марта, видјети шта даље и апеловала на максималну дисциплину и разумијевање ситуације у којој се налази здравствени сектор, који већ годину дана ради у тешким околностима.

(Срна) 

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Иштван Бећар Пецарош

16.03.2021 21:28

Само појачати вакцинацију, ово није довољно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баки

16.03.2021 21:55

Појачај, појачај вино и жене...

Name

Ре

16.03.2021 22:47

Повецај ти себи терапију, булазнис.

Name

Иван Лола Рибар.

17.03.2021 07:33

Ма дај, дај.

Name

Владо Бања Лука

16.03.2021 21:55

Кон се изивљава. Не раде козметицки салони у којем буде једна или двије мустерије, али раде фабрике са 400 радника на производној траци... Као, мјере. Драго ми је да је народ у Србији схватио да су ти кризни стабови слуге Дубоке дрзаве и фармацеутских лобија и да их висе "не зарезују ни 2%".

ОДГОВОРИТЕ
Name

влад тепеш

16.03.2021 21:59

Пази ти фармацеута, све затворили, а само се они оставили отвореним. Да нико други не ради, само они да рада. Фуј. Банда. Ови наши плагијатори ће одмах и нас затворити. Ништа друго ни не знају. Бљак

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лудило за примјер

17.03.2021 06:36

Све наведене мјере су нелогицне, глупе, бахато изивљавање, малтретирање народа, поготово дјеце и старих. Сводјене привреде на дно, понизавање цовјека у пуном смислу његовог постојања. За све ово вријеме, пуном паром, несметано раде перверзне тв представе, у виду неких "Парова и Задруга", без икаквих мјера забрана, без имало савјести ", без икакве и иције одговорности, дезурних муцитеља" народа.

Name

Кад оно

16.03.2021 22:24

Сутра у Чачку протест угоститеља! У подне ће сви отворити, па људи Миле извадио прасићи из фуруну, др Коне не ваља да се 'ладе!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кратко и јасно

17.03.2021 05:35

Србија како постаде прва по броју вакцина одмах поста и прва по броју заразених.са 1000 дневно заразених број се повеца на 5000.За ста су те Вакцине.Вуциц од својих градјана направи покусне кунице.Ми цемо најбоље проци пандемија це заврсити наси лидери неце моци да се договоре о набавци вакцина.

ОДГОВОРИТЕ