Преминуо Драгољуб Ђуричић од последица короне!

Познати музичар Драгољуб Ђуричић (68) преминуо је данас у боници "Драгиша Мишовић" у Београду од последица коронавируса.

Магазин 15.03.2021 | 15:31
Преминуо Драгољуб Ђуричић од последица короне!

Рођен је на Цетињу 10. фебруар 1953. Свирао је у “Yу Групи”, “Леб и солу”, “Кербер”, био је и бубњар Здравка Чолића и Ђорђа Балашевића.

Писао је музику за позориштне представе међу којима су “Арт”, “Ресервиор Догс”, “Ближе”…

Музиком је почео да се бави још 70-тих година у Херцег Новом, а 1975. се сели у Београд и прикључује групи “Рибелли” са којом наступа по читавој бившој Југославији. Пратили су популарне певаче тог времена, попур Душана Прелевића, Арсена Дедића, Габи Новак, Лоле Новаковић, Бисере Велетанић, Наде Кнежевић…

Потом је постао члан групе “Леб и сол”, а током каријере наступао је са Корнелије Ковачем, Здравком Чолићем, Бором Ђорђевићем, Ђорђем Балашевићем, Владом Маричићем… Снимио је током живота 70-так албума.

Активно је учествовао у грађанским протестима због крађе избора 1996 године предводећи групу од 30 бубњара. За дочек 1997. године свирао на централном градском тргу пред око миллион људи који су из протеста према тадашњој власти изашли на београдске улице.

У организацији покрета “Отпор”, свирао је на концерту приређеном у част дочека 2000.

Православне Нове године пред око 200.000 људи где је заправо “почетак краја” тадашњег режима.

(Нова.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар