Данас хладније и са падавинама, на планинама снијег

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити облачно вријеме са слабом кишом, сусњежицом или снијегом и температуром ваздуха у благом паду, од нула до осам степени Целзијусових.

Република Српска 15.03.2021 | 08:22
Данас хладније и са падавинама, на планинама снијег

Током ноћи дошло је до пада температуре ваздуха у већини предјела са кишом или сусњежицом, те снијегом на планинама, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

У вишим предјелима и на планинама очекује се да падне између пет и 15 центиметара новог снијега и формирање сњежног покривача око 10 центиметара.

Током дана у сјеверним предјелима ће престати падавине, а на високим планинама мјестимично ће бити сусњежице или слабог снијега. До вечери се очекује престанак падавина и постепено разведравање и у овим предјелима.

Дуваће слаб до умјерен сјеверни и сјеверозападни вјетар. На западу и југозападу очекују се јаки удари вјетра, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Бјелашница минус девет, Хан Пијесак и Чемерно минус три, Соколац минус два, Калиновик и Мраковица минус један, Гацко, Сарајево и Тузла нула, Зворник, Добој, Дрвар, Градачац и Ливно један, Билећа, Бихаћ и Зеница два, Вишеград, Приједор, Бањалука, Бијељина три, Србац и Требиње четири, те Мостар и Неум седам степени Целзијусових.

Падавине у протекла 24 часа: Фоча 10 литара по метру квадратном, Мркоњић Град и Србац 11, Гацко, Соколац и Требиње 13, Бијељина 15, Билећа 16, Хан Пијесак и Чемерно 17, Бањалука 20, Добој 24, Приједор 25, те Мраковица и Дринић 34 литра. 

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар