У Београду протест музичара, фотографа, угоститеља

У Београду одржан протест музичара, фотографа, угостистеља и фризера.

Србија 14.03.2021 | 15:57
У Београду протест музичара, фотографа, угоститеља

Они захтевају решавање основних животних питања, јер су, наводе, током протеклих годину дана остали без примања и могућности да привређују.

Музичари, угоститељи и други привредници погођени пандемијом коронавируса, најавили су на данашњем протесту испред Скупштине нови протест угосистеља, за 26. март ове године.

На скупу на којем је било окупљено нешто више од стотину људи из целе Србије, музичари су са сцене позвали окупљене да подрже своје суграђане и дођу на следећи протест.

Окупљени грађани држали су транспаренте на којима су писала имена градова из којих су дошли – „Музичари Лесковац“, „Зрењанин“… „Ми на живот без музике не пристајемо“, пише на једном транспаренту.

„Са нама нико нема никакве везе, осим музичара који желе своја права. Ми имамо други статус, нисмо музичари, него осуђеници који се бране са слободе. Прође година, али две кључне седнице никако. Сходно проклетој години, јавашлику, безобралуку и другим стварима, сходно свему што желимо да сачувамо од оних који немају своје, ми смо се окупили овде. Колико год мрака они донели, нама ће једном зора сванути“, рекао је говорник на протесту.

Говорник је потом позвао „часне људе“ и музичаре да „не иду на њихове телевизије и да им не дају легитимитет“.

„Нека ови људи живе у тишини и нека виде шта значи када музика утихне. Захтевамо од Владе Србије да престане да крши Устав и прави оргромну дискриминацију и грубо крши законе ове земље“, додао је он.

Говорник је рекао да је Кризни штаб „извор заразе“, јер не брине о својим грађанима, него „имитра спикере и преноси бројке умрлих“.

Говорницу је потом преузела Бојана Барјактаревић која је поздравила окупљене.

„Људи не смеју да похађају свирке јер не знају докле ће ово трајати. Ни следеће године не знају људи шта ће бити. О чему се овде ради? Све бранше које су са нама морају да нам се придруже. Овде су угоститељи, камермани, конобари, власници центара, бутици венчаница, декоратери, посластичари, фризери, кувари… Само 20.000 музичара има. Замислите све те друге бранше које су уско повезане са нама. Ако вас мрзи да рачунате узмите дигитрон и помножите све то са четири, па видите колико је људи на рубу егзистенције”, рекла је она.

„Од чега да платимо рачуне? Од чега када немамо право на рад и пристојан живот? Извршитељи нам се мувају око куће. Да ли је то у реду?“, додала је.

„Ми нисмо политичка група. Не рушимо власт. Нисмо дошли са тим циљем. Не тражимо помоћ, дошли смо да нас пустите да радимо“, рекла је Барјактаревић.

Уколико њихови захтеви не буду испуњени, говорници на протесту су најавили и штрајк глађу.

(Нова.рс)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Корона је

14.03.2021 15:04

Медиаактивитет. Медиаактивитет је неурацуњива категорија, не мозе се рацунати на информације новинара. Диаспора Пројецт *.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кратко и јасно

14.03.2021 15:14

Црвена Јабука

ОДГОВОРИТЕ
Name

Разуман одговор.

14.03.2021 15:26

На медиактивитет Радмановица везан за Косово. Стална рубрика на ненасловној страни о злоцинима над Србима. До појаве америцке и њемацке пропасти. Србија и Српска о Русији и себи. Косово колко се медијски мозе помоци тако. Онда олуја и бљесак (пек и земљотреси) и по Америци и по Косовским Албанцима. Албанцима забранити улазак у Србију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Станисављевиц

14.03.2021 15:55

Наравно сви треба да раде,плацају рацунехране дјецу да зиве.....они који су им забранили да раде тј.да зиве зивот нек им плацају троскове за зивот....смртност од тзв.Короне је 0,03% а од глади 100%

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоксим

14.03.2021 16:53

Наравно.Ови сто су им ускратили право на рад ниједну плату нису добили умањену,стависе,добили су стимулансе,сто од дрзаве,сто од СЗО...

Name

Нада

14.03.2021 17:01

Срамота је кукати да си гладан ако си частан човјек, а уствари ниси гладан, то сам научила од својих родитеља и предака. А ови траже да се зараза шири и угрозе недужни животи па нека је то и један живот у питању. Зна се како се корона преноси. Мењајте професију људи, нпр. учите заборављене занате а и данас корисне. Нема нам друге, памет у главу.

Name

Ре Нада

15.03.2021 10:14

Јадна си ти и твоји претци.Ухљебила се на дрзавним јаслама, па сад баљезгас глупости без икакве везе са стварносцу.Док се год дизу кредити, ти се не сикирас.Није ни цудо сто сте пропали.

Name

Гара

14.03.2021 16:17

Није им лако поготово кад је теско

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кејн

14.03.2021 19:51

А да ти ботино промјенис мало занимање ,умјесто сто лупас глупости????

Name

Xxоо

14.03.2021 16:21

Нетреба нама нико пјевати ништа. Нама је давно већ све опјевано и испјевано.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сања

14.03.2021 16:23

Једноставно, идите сви у политику јер је то занимање једино сигурно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тиго

14.03.2021 16:24

Држава Србија хоће да уништи своје грађана али ће грађани уништити Србију

ОДГОВОРИТЕ
Name

Проф. Др. Шупкет Чмаревић

14.03.2021 16:54

Господо, једноставно промјените професију, видите да овако више не иде. Ја сам некада предавао на Факултету, данас сам ВКВ Клошар, супер ми иде, одлично зарађујем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ма болан

16.03.2021 13:39

не могу бас сви музицари и слободне професије постати професори :Д