Онлајн петиција: Допустите нам да се бавимо спортом

Власници фитнес центара и школица спорта у Српској огорчени су због одлуке Републичког штаба да им се забрани рад. Покренули су и онлајн петицију да се ова забрана укине.

Република Српска 14.03.2021 | 10:42
Онлајн петиција: Допустите нам да се бавимо спортом

Не стишава се бура због одлуке Републичког штаба од 4. марта којом су стопиране спортске и рекреативне активности, изузев професоналних спортских такмичења.

Грађани су кивни што им је забрањена рекреација и посао од којег неки прехрањују породицу, поручујући да је у времену епидемије најважније бавити се физичком активношћу. Трн у оку им је што истовремено угоститељски објекти раде.

Јуче је покренута и онлајн петиција са захтјевом да се укине забрана рада фитнес центрима.

– Закон треба да буде једнак за све, тако да ако се особа може заразити вирусом Сарс-Цов-2 у кафићу, аутобусу, или бисокопу на исти начин као и у теретани или на базену, у том случају све бранше треба да имају или исте и једнаке рестрикције, или да раде нормално без икаквих рестрикција – наводи се, између осталог у петицији, уз напомену да људи који се баве спортом воде здрав живот, као и да су справе у теретанама удаљене више од два метра.

Потписници петиције поручују да је рекреација добра уједно и за ментално здравље, те да теретане треба да раде уз држање прописане дистанце и ограничење броја људи у објекту.

Против забране су и из школице спорта из којих поручују да су дјеца у узрасту најинтензивнијег раста дискриминисана јер им је забрањена активност. Њихову разочараност дијеле и родитељи.

Министар здравља Ален Шеранић објашњавао је недавно зашто је уведена ова мјера, односно да је повод био велики број заражених у доби од 30 до 49 година. Ове мјере, каже он, усредсређене су на друштвене контакте особа из категорије највише заражених.

– Разматрали смо гдје ти грађани остварују контакте и ту се неколико мјеста уклапа, ако се не придржавају мјера. Једно од њих су спортско-рекреативне активности дјеце, јер с њима долазе родитељи и остварују међусобне контакте. Процјене су и да у фитнес центрима има највише људи у овом добу и зато смо се одлучили за те препоруке. Трећи разлог је понашање у угоститељским објектима – навео је Шеранић.

(Српскаинфо)

 

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Станисављевиц

14.03.2021 10:13

Наравно да све треба укинути зивјети и мријети нормално ко и до сада......без мјера сотониних плаценика

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЛАНдемија

14.03.2021 10:46

Ови из штаба су тешке психопате и монструми. Али није ничија до зоре горила...

Name

Скептик

14.03.2021 11:06

Укунули су све оно што дјеци и младима чини срећу и радост: спорт, забаву, матуре, рођендане, излете и ескурзије, играонице, ванаставне активности и секције, физичко васпитање, пјевање на музичком, забранили су им дружење у школском дворишту и ходницима, укинули им велики одмор, подјелили су њихове мале школске колективе на два дијела укидајући им међусобно дружење и пријатељство, наредили су дјеци да сједе сами у клупама...и то са брњицама на лицу да би их ушуткали и понизили. То су им учинили сатанисти, злочинци и плаћеници оних поремећених ликова из сзо и фармацеутских компанија. Народ се коначно мора супроставити овом злу...

Name

Тацно скептик

14.03.2021 15:08

Све тацно од слова до слова. Убијају смисао зивота од родјења а и да се уопсте радјају....

Name

Цорона

14.03.2021 10:24

Све теретане су регистроване као удрузења грађана, самим тим су непрофитне, знаци ослобођену су пореза а тако и прихода, тако да незнам како им је угрозена егзистенција када у теретанама не остварују приход, ако се не баве нелегалним радњама и продајом недозвољених супстанци, онда су наравно угрожени .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свака теретана

14.03.2021 10:52

Има запослене,осигуране и примају плату,плацају се све резије,неки и узнајмљени простор хиљаде марака зависно од локације и велицине,све то сваки мјесец.Улозена средства у спеаве,опрему која је јако скупа као и њено одрзавање....

Name

Док Холидеј

14.03.2021 11:54

Дођите на село сваки дан од јутра до вечери има тренинг нико неможе забранити. Краве овце и свиње морају јести , спорт на свим странама па изволите уживајте боље него што се развлачите на тим справама. Ако вас бог није направио способне неће ни те справе.

Name

Јесте удеузење градјана

14.03.2021 12:24

Али има и своје јако велике троскове. Све је то повезано. Средине без озбиљне теретане не привлаце ни спортисте ни туристе ни средиину за зивљење. Неко ипак (појединац) мора прво да улози свој капитал у то да покрене да то профункционисе од користи свима.....

Name

Миљан

14.03.2021 10:25

Потписао сам он лине петицију.. Господа из власти цијелу зиму нису контролисала брутално непоштовање мјера на Јахорини да би узели што више лове, па би сада да тренирају строгоћу затварањем фитнес центара у који нико од њих и не иде. Више воле да смјесте своје дебеле задњице у скупе ресторане гдје се преждеравају о државном трошку. Затворили фитнес центре, а ресторани и кафане раде несметано... Лицемјерство и безобразлук на максимуму.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зна се

14.03.2021 11:01

да 90% Балканаца не воли бавити се спортом, него управо сједити по кафанама и кафицима, а угоститељи раде. Мени тренинг пуно знаци и за опустање, не само за физицко здравље. Подрска петицији!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Има ли

14.03.2021 11:04

неко линк за петицију?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

14.03.2021 12:32

Подрска за петицију

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВИРУС

14.03.2021 12:39

КО НЕ ВЈЕРУЈЕ..СЛОБОДНО НЕК ДОЂЕ У КОВИД ОДЈЕЉЕНЕ НА ПАПРИКОВЦУ.. .НЕДАЈ БОЗЕ НИКОМ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сандра

14.03.2021 23:44

Баш нисте фер јер вршите дискриминацију тако што нешто затворите а нешто не па пустите све нормално да ради уз пооштрене мјере јер и људи који раде у теретани међу којима сам и ја, морају живјети од њега.?

ОДГОВОРИТЕ