Широм Њемачке протести због мјера против ковид-19

У многим њемачким градовима организовани су протести због мјера уведених у циљу спречавања ширења заразе корона вирусом.

Свијет 13.03.2021 | 22:12
Широм Њемачке протести због мјера против ковид-19

Око хиљаду људи под слоганом "Доста више" окупило се испред Министарства здравља Њемачке у Берлину.

Демонстранти су истакли транспаренте на којима је писало "Укините мјере", "Слобода умјесто Меркел", "Основна права нису поклон" и слично.

Представници окупљених критиковали су уведене мјере те казали да се размишља о захтјевима фармацеутског сектора умјесто жеља народа.

Многи присутни демонстранти нису носили маске нити су поштовали правила дистанце. Полиција је више пута позивала на поштивање прописаних мјера.

У Дрездену су одржани протести иако су строго забрањена масовна јавна окупљања.

Њемачки медији су пренијели да су се окупљени оглушили на позиве полиције да престану с протестима, а демонстранти који нису поштовали мјере ношења маске и поштовања социјалне дистанце напали су припаднике снага безбјдности.

Генерални секретар огранка Хришћанско-демократске уније (ЦДУ) у Саксонији Александер Диркс оштро је осудио насиље над полицијом те додао да су демонстранти показали право лице. Вјерује како је ријеч о особама склоним насиљу.

"Овакви људи би требали осјетити чврстоћу правне државе", мишљења је.

У Дизелдорфу се окупило око двије хиљаде људи. Полиција је прекинула демонстрације јер окупљени нису носили маске нити су поштовали правила социјалне дистанце.

Више стотина људи окупило се и на протестима у Хановеру, Штутгарту и Постдаму.

(Анадолија)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

У нас и на Сибиру.

13.03.2021 21:22

Огњисте, зима, вруца ракија, цај, и тако. Сад је нам свима несто вруције, али сигурно и први пут. Периодицен ствари, као годисња доба сада смо стопили, а имамо само ту линију или како вец талас зивота. У њему имамо спознаје и сто смо науцили, миленијски талас да пегламо, трезор да се одморимо и останемо своји, људи. Ет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалан

14.03.2021 07:31

И швабе касно пале, сад су сконтали да имају сатанисте у бундестагу??

Name

Станисављевиц

13.03.2021 21:49

Захвалити богу да се људи сто висе буде сиром свјета против Агенде 2020/2030 и лазног вируса као дјела тог зла Сатаниста...

ОДГОВОРИТЕ
Name

??️??????

13.03.2021 22:32

Цио слободарски СВИЈЕТ Требао би се дигнут против Ових Сатаниста.Велико хвала свима који подрже овај протест широм Еуропе и Свијета.Смрт Фашизму Слобода Народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фениx

14.03.2021 02:26

Ја сам једном питао кинеза јефтиније неки производ он ме истјерао из радње,каже није ти ово пијаца. Много су нервозни кад им није по вољи.Изнервирао их Доналд па нам смјестили вирус да нам очи искачу,ух ух.Милијајде су тад изгубили.Какав миш ,лабораторија 100%.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Штросмаер

14.03.2021 06:22

Хвала Богу, па свијет коначно реагује на прави начин против бјелосвјетских сата иста и дубоке државе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сара

14.03.2021 10:44

Само треба сви да се угледамо и да слиједимо Сјеверну Кореју ако мислимо да се спасимо од сатаниста!

ОДГОВОРИТЕ