Веља Невоља није једини који је имао исте таблице

Директор полиције Владимир Ребић говорио је за Тв Прва о наводима да је Вељко Беливук користио таблице идентичне његовим. Како је рекао, он је из медија сазнао да је Беливук наводно користио исте таблице какве има и он.

Србија 13.03.2021 | 12:52
Веља Невоља није једини који је имао исте таблице

"То се нигде у истрази није појавило. 2018. је други криминалац, О. Б. користио "Ауди", исти модел и лажне таблице, као моје. Очигледна је намера неког да ме провуче кроз блато, када је пуштена она фотографија да смо били у истој ложи", рекао је Ребић за Тв Прва.

Он је рекао највише смета чињеница да се ухапшени полицијски службеници не одазивају и не одлазе на полиграф.

"То је лагодна процедура да докажете да сте "чисти". Ја се надам да ћемо прописима да уредимо процедуре да ако неко користи лекове, да буде под надзором", каже директор полиције.

Ребић је такође навео да није имао информације о прислушкивању председника Србије.

Како је навео, у Србији има 27 организованих криминалних група, а прошле године је процесуирано 20. "Ниједна нова криминална група не би имала снагу Беливукове групе".

Када је реч о случају групе на Телеграму

у којој су објављиване фотографије порнографског садржаја, Ребић каже да је врло опсежна полицијска активност. Ухапшеном администратору данас истиче задржавање. У односу на малолетна лица, полиција ће моћи да покрене поступак, а одрасле особе ће то морати саме, навео је он.

Директор полиције Владимир Ребић рекао је за Тв Прва да није имао близак контакт са ухапшеним бившим замеником начелника СБПОК- а Гораном Папићем.

"Нисмо се лично познавали, ја сам му био старешина, ту постоји 32.000 полицајаца, ја своју улогу директора обављам са руководиоцима првог нивоа. Горан Папић је радио у УКП, а ја сам комуницирао са начелником те службе. Седели смо на састанцима, али нисмо имали личну комуникацију", рекао је Ребић у јутарњем програму.

"Папић је напустио МУП крајем прошле године и од тада је двапут дошао у фокус нашег интересовања", наводи Ребић.

Ребићдаље наводи да "То да ли је поседовао скупоцен аутомобил је ствар унутрашње контроле. Због чињенице да је противправно лишио слободе човека који се сукобио с његовим оцем на улици, удаљен је из МУП-а. Да ли је поступак окончан, није у нашој надлежности", казао је директор полиције.

"Он је користећи функцију заменика начелника СБПОК звао неког и усмено затражио враћање возила Вељка Беливука. Та информација је дошла до мене релативно скоро", каже Ребић.

"Ја као директор полиције уколико имам сазнање да неки полицијски службеник крши закон имам обавезу да известим сектор унутрашње контроле. Да ли су начелници имали ова сазнања не знам, требало је да их имају", рекао је директор полиције за Тв Прва.

(Б92)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

На планети Земљи

13.03.2021 12:06

Има пар милиона људи. Судија није лак посао. А свалти кривицу на једног цовека је глупо и непрофесионално. Сада имате и ново министарство за ствари које сте захтијевали. Уствари не јос, али бице притисака на власти да се оснује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

софроније

13.03.2021 18:39

мислис пар милијарди

Name

Да имамо јос.

13.03.2021 12:11

Говор мрзње на телевизијама и тако. Сад људи гресе и поправе се. То је та врста казненог прелаза. А говор мрзње људе зна заробити, зато је казњив. Организатори говора мрзње су посебна врста за казњавање. Збор Министарства за угрозене од политицких девијацја. Влада Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко В.

13.03.2021 12:23

Мој министре како ти лопови раде ... Ево цитам и језим се како их није срамота да ме копирају... Срам да их буде ... Е бре гдје то има ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мило

13.03.2021 12:37

Овај Ребиц сада глуми постењацину и покусава да се опере.За ту криминалну групу знало се и прије неколико година а полиција као није знала.А они и дрзава су их и створили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Мило

13.03.2021 13:41

Зато се и прави луд.

Name

Миле

14.03.2021 05:11

Овај је све знао и треба да одговара због нецињења а мозда се доказе и због цињења

ОДГОВОРИТЕ