ЧИСТКА У МУП СРБИЈЕ! Унутрашња контрола ради 24 сата

У свим секторима Министарства унутрашњих послова (МУП) у току је велика акција унутрашње контроле, која се врши такорећи даноноћно, а све како би се открили и процесуирали функционери, али и најситнији шрафови који су били део одметнуте групе МУП осумњичене за нелегалне радње, међу којима је и прислушкивање председника Србије Александра Вучића и чланова његове породице, сазнаје Курир.

Србија 13.03.2021 | 07:41
ЧИСТКА У МУП СРБИЈЕ! Унутрашња контрола ради 24 сата

Нико неће бити поштеђен и у наредном периоду се очекује велика чистка оних који су били нелојални свом позиву, додаје извор тога листа.

Под лупом

- Свим начелницима управа, као и начелницима полицијских станица широм Србије, наређено је да спроведу унутрашњу контролу како би се открила свака особа која је евентуално имала везу с нелегалним радњама, а нарочито ако се доводи у везу с нелегалним прислушкивањем председника или у везу с криминалним кланом ухапшеног Вељка Беливука. Контрола се обавља практично 24 сата, а највећи број поштених полицајаца се радује томе, јер им је стало да се МУП очисти од оних који су злоупотребљавали службени положај и бацили сенку на честите кадрове. У паници су они који нису чисти и знају да им следи санкција - каже наш извор.

Додаје да, када се контроле спроведу, оне који су били умешани у нелегалне послове очекују суспензије и процесуирање у складу са законом. Такође, наш саговорник наводи да ће се посебно испитати људи који су радили с бившом државном секретарком Дијаном Хркаловић, као и са ухапшеним замеником начелника СБПОК Гораном Папићем.

Професор Илија Кајтез са Факултета за међународну политику и безбедност каже за Курир да је логика хијерархијских институција јасна и да онај ко руководи одређеним сектором најбоље зна стање у својој јединици, те поздравља одлуку да начелници управа поднесу извештаје о раду.

- То је одличан потез и тиме се на најбољи начин спроводи чишћење сопствених редова. Они који су честити и поштени немају чега да се плаше, а они који су, уместо да буду чувари закона, прешли на другу страну, морају да траже неко друго радно место - каже Кајтез и додаје:

Обавезан полиграф

- Људи на одговорним местима у службама безбедности би могли једном до два пута годишње да иду на обавезно полиграфско испитивање и да одговоре само на једноставна питања - да ли учествујете или не учествујете у незаконитим радњама и какве контакте имате.

МИНИСТАР УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА АЛЕКСАНДАР ВУЛИН  

Нећемо жмурити на кривична дела без обзира на то ко их је починио

Министар унутрашњих послова Александар Вулин поручио је јуче да борба с криминалом неће стати и да полиција неће жмурити ни на једно кривично дело, без обзира на то ко га је починио. Вулин је оценио да криминална група Беливука није обична организована група, већ „да су то садисти и убице којима се свиђа то што раде“. Министар је рекао да ће током овог месеца МУП расписати конкурс за још 170 полицајаца.

(Курир)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

ПРАВДА

13.03.2021 06:56

Кад ће код нас чистка у МУПу Чубри Додиков 10 година прима плату 2500 км никад се појавио није на послу а таквих је на десетине ругло поштени полицајци су огорцени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лазар

13.03.2021 07:21

Ово прижељкују сви поштени полицајци и у Републици Српској. На жалост мале су шансе да се овако нешто ускоро догоди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.03.2021 07:38

Никад

Name

ДРТ

13.03.2021 08:56

Када би се ово код нас само најавило, ал да це се радити и да нико ником неце моци средити да остане ако не продје полиграф. 90% би одмах напустило Полицију РС. Од прилике толика је корумпираност.

Name

Јоксим

13.03.2021 07:26

Ово код нас мозе само ако направис три прстена,да једни за друге не знају,а тај треци прстен да конторлисе цовјек од највецег повјерења.Следеце године,кад додју Драско,Вукан и Јелена на власт,то би требали урадити и не брините за дрзаву...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Југослац

13.03.2021 07:53

Треба и у р српакој тако исто радити ал не могу сами против себе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саобраћајац

13.03.2021 07:54

А хоћемо ли и ми морати на полиграф или спадамо у ситне рибе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милун

13.03.2021 07:56

Тако се ради за свој народ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предатор

13.03.2021 07:57

Ееее пуста зеља наса. Назалост неостварена

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фениx

13.03.2021 08:28

Они могу и прашком очистити а код нас ништа без брезове метле.Замјерам и обичним полицајцима што су пристрасни ,они одредјују ко је крив а не закон.Мислим бар пола је таквих а руководећи конплет.Жалосно а и тешко живјети у неправедном систему.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милица

13.03.2021 08:47

Ако је чистка треба прво испитати ко га је запрљао??

ОДГОВОРИТЕ
Name

брат Ђуро

13.03.2021 09:09

Види се како је радила унутрашња контрола из наведеног. Сада би требали радити наредних 20 година џабе, да оправдају то што су били плаћени а ништа нису урадили. Смијениће пар њих или ће их отпустити, ови ће тужити и добити на суду, направити политичку партију и причати како су били жртва недемократског режима и тако ће то завршити. Сценарио стар вјековима. Већ виђено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЛАВАЦ

13.03.2021 09:48

У МУП-у РС је горе стање три пута. Урадити финансијски истрагу за све службенике и видјеће се ШОКАНТНО СТАЊЕ И КРИМИНАЛ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НР

13.03.2021 09:57

Код нас је већина на истој страни. А немамо ни Вучића ни Вулина. Тешко ће бити промјена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

13.03.2021 19:56

Зато имас стране обавестајне слузбе, које се брину за све,као и код њега.Назалост,јако смо глуп народ.....!