Колеге осудиле "Црвену јабуку" због концерта!

Група "Црвена јабука" без дозволе Кризног штаба одржала је концерт у Комбанк дворану усред пандемије корона вируса.

Занимљивости 11.03.2021 | 18:36
Колеге осудиле "Црвену јабуку" због концерта!

Они су се позвали на уредбу којом је дозвољено окупљање у културним установама, а која се односи на позоришта. Због одржаног наступа наишли су на бројне осуде колега, који месецима не наступају због тренутне ситуације. 

Музичар Ђорђе Давид побеснео је када је чуо да је организован концерт. 

- Пробали су да пронађу рупу у закону и због тога их треба кривично гонити. Лекари су на озбиљним мукама, гледају људе како се распадају од короне, а они се праве као да се ништа не дешава. У петак сахрањујемо колегу Сању Илића, корона је убила и Мишу Алексића из "Рибље чорбе", Бојана Златановића Токана из "Амадеус бенда", Ђорђа Балашевића и још много познатих и непознатих људи. Ако после свега тога нисмо свесни колико је коронавирус опасан, онда смо ми много глуп народ - каже Ђорђе Давид, који је и сам био заражен.

Бесан је што су његове колеге толико алаве на новац да им је здравље људи на другом месту.

- Моја бранша је највише на*ебала када је посао у питању, али ми није јасно да неко због 50, 5.000 или 30.000 евра доведе себе, своје најближе и публику да се бори за живот. Ја сам једва претекао и знам колико је корона зло! Све зависи од нас и зато подржавам да се поново уведе полицијски час како би се ова агонија што пре завршила.

 Александар Станимировић, фронтмен групе "Амадеус бенд" изгубио је пријатеља и члана бенда који је умро од короне, па је због тога посебно резигниран.

- "Црвену јабуку" много волим, али ми није јасно како не схватају да се на концертима шири зараза. Није у реду да се праве свирке док људи умиру. Имам пуно право то да кажем, као неко коме је од короне умро пријатељ и члан бенда. Токан је имао само 45 година. Шта ћемо ако после концерта "Црвене јабуке" неко из публике умре од овог вируса? Људи, ударите се у главу, схватите да морамо да се затворимо да би ова ситуација прошла. Ако је неко жељан свирки, ја сам, али сада није време за то. Треба да уведу полицијски час како би овом паклу дошао крај - каже Аца Амадеус.

(Курир.рс/Информер Фото: принтсцреен)

Коментари / 0

Оставите коментар