Научна достигнућа важна за сваког пољопривредника

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић поздравио је учеснике семинара „Изазови пољопривредне производње у 2021. години" који је по девети пут организован на Пољопривредном факултету Универзитета Бијељина истакавши да се Градска управа труди да пољопривредницима Семберије приближи сва технолошка и научна достигнућа у овој области.

Република Српска 10.03.2021 | 13:50
Научна достигнућа важна за сваког пољопривредника

- Семберија посједује огромне производне потенцијале, а посредством градског Одјељења за пољопривреду и Аграрног фонда трудићемо се да оваквих семинара буде више и да пољопривредним произвођачима омогућимо што већу конкурентност на тржишту – навео је Петровић.

У оквиру семинара, који је подржан од стране пројекта Европске уније „Вирал", одржана су сљедећа предавања: Могућности интензивирања производње млијека у говедарству на подручју Семберије, Значај микроорганизама у пољопривредној производњи, Посебни системи гајења у циљу повећања одрживости ратарске производње, Примјена беспилотних летјелица у прецизној пољопривреди и редовној пољопривредној производњи.

Партнери у организовању семинара су Град Бијељина, Министарство спољне трговине и економских односа БиХ, Комора инжењера пољопривреде Републике Српске и Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске.

(БН) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Дакле,

10.03.2021 13:16

Пољопривреда коју мозес сам. Пољопривреда за басте, домацинства, задруге, Српску и за медјународну трговину. Пољопрвреда без тргивинских односа и са трговинским односима. Улога високе одговорности за градонацелника, је уствари да објављује могуцности и потребе како би се могао сто веци број нацина и људи предлозити ресурсе за проблеме. Тако да сви помало могу помоци рад градонацелника. Али ниста без мапе Бијељине. За сада нацелник Бијељине је одлуцио да не буде устовљен, и да сурадјује, али сада је вријеме за посао и сајт Бијељина, по ком це СНСД цијенити СДС. Тек онда моземо уци у корекције СНСДа. Дотле СНСД за вас је појам. 1/5-2 Марс на посао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пдп

10.03.2021 20:51

Данас је у Рудом Кошарац и начелник општине Богдановић поделио саднице шљиве и пумпе за прскање воћа.Све би то било уреду да је подељено руђанским пољопривредницима као што је објављено на страници СНСД-а, него је подељено само члановима СНСД-а.Дискриминација и подјела је на овој општини од стране замјеника начелника, жалосно, такође и превоз дјеце из Ресића је организован али само СНСД дјеца, остали пешаче.