СДС напуштају бескарактерни и бескрупулозни, људи без стида и морала

Члан Предсједништва СДС-а и бивши лидер ове странке Вукота Говедарица каже да су народни посланици и функционери највеће опозиционе партије у Српској, који прелазе у редове владајућих партија “бескарактерни, бескрупулозни и неморални људи”, ослобођени осјећаја стида пред народом који им је указао повјерење.

Република Српска 08.03.2021 | 14:39
СДС напуштају бескарактерни и бескрупулозни, људи без стида и морала

На питање на који начин СДС може да заустави осипање својих кадрова, Говедарица каже да је ово проблем цијеле друштвене заједнице и представља моралну декаденцију друштва чији је креатор власт која је отворила простор погубним менталитетима и све нас заједно извргава општем руглу.

"Можемо на прву дати одговор да је странка погрешно процјењивала личности без карактера. А ако ме већ питате ко би могао бити сљедећи, рећи ћу вам и то. Ако постоји још неко, онда је то бескарактерна и бескрупулозна личност, која не цијени да му је странка указала повјерење да је представља у Народној скупштини наредне четири године, већ искључиво води рачуна како ће додатно да профитира јер морала нема, а народа се не стиди", казао је Говедарица у интервјуу порталу Моја Херцеговина.

Да ли у СДС-у треба нешто мијењати с обзиром да поједини високи функционери СДС, прије свих Милан Миличевић то заговара, Говедарица одговара:

-Нисам од оних који сматрају да ћемо неке ствари у странци поправити тако што ћемо у медијима водити полемику унутарстраначке природе. Тачно је да усљед епидемије вируса короне сједница Главног одбора није одавно одржана али иста судбина задесила је све друге странке. И поред свега, мислим да смо закључили шта је то што се одразило на изборни резултат, на шта смо могли да утичемо а на шта нисмо могли утицати. Сада је у току страначка консолидација, која нећи бити нимало лака, али вјерујем да можемо за годину дана бити спремни за парламентарне изборе.

Говорећи о предстојећим изборима и шансама опозиције на њима, Говедарица каже да су суштина јуди који ће повести народ, као и њихове колеге које су спремне да прате процес промјена за које сматра да су неминовне.

"То је вријеме у коме неће бити популарно красти, лагати, манипулисати, галамити и трговати зарад личних интереса. Долази вријеме у коме ће се цијенити поштење, искреност, смиреност и интерес најшире друштвене заједнице", казао је Говедарица.

Он сматра да би било добро у овој години објавити кандидатуре за инокосне функције како би кандидати имали времена да на прави начин промовишу све оне вриједности будуће политике у којој ће, за почетак, етика одговорности поразити етику привилегије.

"Детронизација лажних националних величина означиће свој почетак када понудимо људе од интегритета који ће саопштити народу свој план за обнову Републике Српске и када народ буде увјерен да неће бити преварен", казао је Говедарица.

(БН) 

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

СдС

08.03.2021 14:13

Продуховљено лице, интелигентан поглед ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

08.03.2021 19:39

Ако је тако, неце нико остати у странци...цак ни ови продуховљени...

Name

Ре сдс

08.03.2021 23:26

Ахаха исти Перо Митиц из филма Давитељ против давитеља ?ја сам уморан ,?мене страсно боли глава

Name

Марко

08.03.2021 14:17

Господине Говедарица велика грешка је коалирање са ПДП-ом обичном интересном групом и највећом трговачком странком. Зар вам није било довољно да се опаметите када су вас издали у ранијој коалицији и отишли са СНСД-ом па онда по наговору страних ментора напустили и ту коалицију. Сада се борите са њима за другу позицију, сами сте криви због тога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

08.03.2021 14:22

Господине Говедарица онда је таквих у СДС било минимално 2/3. И сам знаш колико је некада СДС имао учешћа у власти Р Српске и на нивоу БиХ, а гдје је данас. Ако је то тачно а и ја се слажем с тобом, онда тешко нама и са СНСД и са таквим СДС. Много смо покварени јер само гледамо свој лични интерес. Према томе ко год побједи 2022 године исто или скоро исто ће да буде. Помињу се ова 2, 3 имена по порталима али немогуће је да то они сами исправе кад је огромна већина максимално таква какве си их ти описао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луле

08.03.2021 14:36

Вукота, да ли сте исцрпили све правне инсттуције како би папци изгубили легалитет? Ако нисте имате времена до избора. Да ли постоји у странци капацитет да се створе услови да посланик не може, приликом мијењања странке не може понијети мандат посланика? Крајње је вријеме да се то превазиђе. Ако не мислите мијењати лидера странке, онда се млађи активисти морате, одмах додатно ангажовати да му помогнете. Његов биолошки капацитет не може задовољити динамику која је потребна до општих избора. Питање је колико је он тога свјестан, да би потражио вашу помоћ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

08.03.2021 14:48

Многи су напустили СДС без срама и стида,али вјерујте има и оних који су јос увијек у СДС,а немају ни срама ни стида.Не нислим на Вас Вукота,али знате да их има јос.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.03.2021 16:15

А, остају онакви попут Соње.К. Ако се томе дода још оно ратно и послије ратно дјеловање, не треба вам врећии грујехива.

Name

Ре Ненад

08.03.2021 16:20

Ништа бољи нисте ни ви што ЈОШ нисте напустили брод који тоне .

Name

СДСС

08.03.2021 14:56

Мицо Мициц је направио Бијељину, био приврзен СДСу док је год то имало смисла, није мрзио СНСД. Преузимање СДСа, СНСД је нас, Омладина СДС је наса. Дан 3/5 Све сто мозес за Бијељину. Мапа потреба и потенцијала Бијељине као захтјев и ултиматум тренутној управи. Нерад и пропаганда це бити строго казњени, било да је рец о СНСД или о СДС. СДС је нароцито подлозан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Савооо

08.03.2021 15:42

Људи иду где имсе висе свида . Јаби исто зско урадио .

Name

Ре сдсс

08.03.2021 16:18

Казете да је бивси градонацелник Бијељине изградио тај град,а колико се уградио и цијим новцем?

Name

миленкоПе

08.03.2021 15:32

А, шта су такви људи радили у вашој странци, ако сте ви другачији?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Станивук Драшковић

08.03.2021 16:04

Нешто је пуно таквих...а колико их је још остало...ихихи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цубро

08.03.2021 18:45

Стара пословица каже: Србин би се јебао за динар. Сад можда не би сваки за динар ал сваки своју цијену има и кад пристане на сеx врло је послушан.

Name

лукавица

08.03.2021 16:14

Само им имена треба записивати да се ко не заборави.МОРА ДОЋИ ТРЕНУТАК КАД МОРАЈУ ДА ПЛАТЕ ЗА ИЗДАЈУ ОНИХ КОЈИ СУ ИМ ДАЛИ СВОЈ ГЛАС И СВОЈЕ ПОВЈЕРЕЊЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

???

08.03.2021 22:22

СДС је са 200000 хиљада гласача пао на 50 000 казати тако тешке реци за 150 000 хиљада но цоммент

ОДГОВОРИТЕ