"У завјери против Вучића и неки министри из СНС"

- Сигуран сам да су се људи из СНС за које сам рекао да мисле да су јачи од предсједника Александра Вучића и сами препознали. Чекам да се погледамо у очи на сједници највиших страначких органа, па да видимо ко је ко, и ко то мисли да може бити јачи од предсједника Вучића.

Србија 08.03.2021 | 09:38
"У завјери против Вучића и неки министри из СНС"

Ово каже у интервјуу београдским Новостима потпредсједник СНС и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Он вјерује да ће се убрзо сазнати и истина и имена одговорних који стоје иза покушаја убиства, прислушкивања и праћења предсједника Вучића и његове породице.

На питање на шта и на кога конкретно мисли када каже да постоји клика у странци која је вјероватно преузела дио контроле државног система, он одговара да међу њима има и министара, и директора, и других страначких функционера.

"На срећу, само су покушали да преузму дио државе. Није Србија играчка, нити нечија приватна прћија. И нико од њих није богомдан, већ су до свих тих положаја дошли искључиво захваљујући СНС, која ужива историјско повјерење грађана. И увијек смо говорили да са тим нема коцкања. И зато они који су прокоцкали повјерење грађана, који су радили за себе а против државе, који су комбиновали, отимали, шуровали са криминалцима, па се и преиграли у свему томе, морају да одговарају. И одговараће, казао је Вучевић.

Одговарајући на питање има ли објективне одговорности Небојше Стефановића за стварање паралелне структуре у МУП, али и странци, он каже да је то питање за тужилаштво и судске органе.

"Нико не сме бити аболиран одговорности, уколико се утврди његова кривица. И није битно да ли се зове Небојша, Милан, Милош или како год, као што није битно ни колико дуго има чланску књижицу странке, ни ко су му пријатељи или кумови", казао је Вучевић.

Он вјерује да ће држава положити овај испит.

"И знао сам да се предсједник није нимало шалио кад је најавио бескрупулозну борбу против мафије и организованог криминала, раскринкавање њихових веза са државним органима, и трајно пресијецање тих ланаца. То је борба за будућност Србије, за слободу, за развој, за владавину закона. И како вријеме пролази, мислим да је срамота све оне који су сумњали у намјере државе, и говорили да су у питању спинови и маркетиншка кампања", казао је Вучевић.

- Како је предсједник Вучић реаговао када сте му пренијели ваше сумње у вези са појединцима из странке који, како кажете, имају велике политичке амбиције, он одговара:

- То ћу ипак задржати за себе. Не ради се о људима који имају велике политичке амбиције, већ болесне политичке амбиције.

(БН)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Ненад

08.03.2021 09:53

Па сви они који су из Доса пресли у Снс су противници Александра Вуцица.Таквих има и у резиму Републике Српске мозда цак и сам Милорад Додик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

3509

08.03.2021 10:35

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић је најискренији сарадник предсједника Вучића. Изузетно је интелигентан, одговоран и радан за разлику од неких других високопозиционираних чланова СНС-а. Зато подржавам идеју да свима који су некад били чланови ДОС-а не треба више бити мјесто у СНС-у, а поготово у органима власти. Наравно да и многи људи из власти у Републици Српској само формално подржавају Вучића, а у суштини раде за своје личне интересе.

Name

Луцкy

08.03.2021 10:41

Не вјерујем за Милорада, не би он иконе сакупљао и поклањао да је такав човјек :):):).

Name

Јасно је

08.03.2021 10:19

Да је и Додик пао дружећи се са тим људима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђед

08.03.2021 10:24

И неки градоначелници имају своје пријатеље криминалце који их опслужују! На пример, градоначелник Милош Вучевић! Имате чак и слике на порталима у Србији!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

08.03.2021 13:45

Ко не спријечи мора да лијечи.

ОДГОВОРИТЕ