Хан: Унапређење изборног система ХК-а је императив

Потпредсједник кинеске владе Хан Џенг рекао је у недељу да је важно признати рупе у постојец́ем изборном систему у Хонгконгу и да је неопходно да се систем побољша.

Свијет 08.03.2021 | 09:27
Хан: Унапређење изборног система ХК-а је императив

Хан, такође шеф централне водец́е групе за рад у Хонгконгу и Макао, присуствовао је на састанцима са посланицима Свекинеског народног конгреса из Хонгконга и Макаа.

- ’Патриоте’ које управљају Хонгконгом су од пресудног значаја за принцип ’једна земља, два система’, а став централне владе је доследан и никада се није промијенио“, рекао је Хан посланицима „Неопходно је предузети мјере за побољшање изборног система и осигурати да патриоте управљају Хонгконгом“.

Хан је нагласио важност владавине закона, као и потпуну примену принципа ’једна држава, два система’.

Хан је препознао рад посланика из два региона и позвао их да у потпуности подрже одлуку Сталног одбора Конгреса и намјере да се побољша изборни систем Хонгконга.

Изразио је подршку раду два главна руководиоца и њихових влада на сузбијању пандемије ковид 19 и побољшању егзистенције локалног становништва, као и њиховим напорима да градове доведу до стратегије развоја подручја Великог залива.

(БН) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ко је јос побјегао

09.03.2021 19:21

Са Земље. А сви одлазе и долазе овамо. Хонг Конг је Кина. Нирвана. Хм, дуго се бавим аутоматизацијом информација, али питам се засто и постоје. Ваљда се гурају и имају зивост независно од нас, то је талас који је зив, од нас и преко нас, а није нас.

ОДГОВОРИТЕ