Митар Мирић о животу и каријери: Престао сам да пијем после удеса!

Певач Митар Мирић проговорио је о каријери, пићу и чувеном хиту "Не може нам нико ништа"

Забава 07.03.2021 | 19:10
Митар Мирић о животу и каријери: Престао сам да пијем после удеса!

Да ли си помишљао да одустанеш у неком тренутку?

 

- Јесам, али судбина је одлучила другачије. Новица Урошевић спремио је нове песме и ја сам био међу онима који су позвани да одаберу неку од њих. Наравно, пре мене су ишли популарнији певачи и на крају песма коју они нису хтели буде „Последња страница“. Стварно сам мислио да ако још са том, осмом сингл плочу не успем, да не бих више ни снимао. Одлазим на тада најпопуларнији фолк фестивал „Илиџа“ и шта се деси... Када сам кренуо, већ између прве и друге строфе публика је била у делиријуму. Бацали су капуте, сакое, ја сам се девет пута враћао на бис. Већ следећу ноћ сам био звезда, имао сам транспаренте фанова. Када смо победили, знам да су Новица и Бане Ђокић попили литар вина на екс, преко руке.

Ипак, одатле се враћаш у исту ону кафану из које си и дошао на фестивал.

 

- Да. У то време фестивал није преношен на телевизији, тако да је требало времена да се песма чује. Певао сам у кафани још четири, пет месеци, све док се нисам појавио у емисији „Недељно поподне“. Тада су ме менаџери приметили, почеле су турнеје, а онда је дошло до тога да сам снимио хит „Воли ме данас више него јуче“... Ни ту песму други певачи нису препознали. Ангел Димов и дан-данас кука за њом. Онда је Тито умро, било је шест месеци жалости, а ја у то време продајем 400.000 плоча. Постајем велика звезда.

 

Да ли се десило да ти некад не препознаш хит?

 

- Ретко. Нудили су ми рецимо од Ипчета „Да ти гужвам постељу“, али она ни изблиза није хит као „Воли ме данас“.

 

Шта је са пићем, да ли пијеш као некад?

 

- Омиљена пића, док сам пио, су ми били шприцер или виски. Не пијем скоро 15 година, односно изузетно ретко, није да ми смета, ни слично, ваљда сам рано почео... Престао сам да пијем после једног удеса 2005. Тада сам се у Босни слупао, на сву срећу избегнута је већа трагедија јер је пут био пуст, нико није ишао у сусрет.

Песма „Не може нам нико ништа“ је незванична химна многих на овим просторима...

 

- А опет, због ње сам изгубио део публике. Рат је ипак утицао на све нас певаче из тог времена. То је чисто љубавна песма, снимана је пре рата, 1998. године, али су је неки разумели другачије - говорио је певач за Тоxиц тв. 

(Курир.рс фото: Дамир Дервишагић)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мисо

07.03.2021 19:55

Митар је један једини мало је таквих пјевацких громада.

ОДГОВОРИТЕ