Цијела Италија под новим, пооштреним ограничењима

У Италији у последња 24 часа било је 307 преминулих од корона вируса и више од 23.000 новозаражених, извештава агенција Анса, наводећи да се пооштравају ограничења.

Свијет 07.03.2021 | 12:55
Цијела Италија под новим, пооштреним ограничењима

Расте проценат инфицираних на укупан број тестираних, шест одсто од преко 300.000 тестираних, а свакодневно се повећава број пацијената у оделењима интензивне неге.

На основу препоруке владиног научно-техничког комитета, који прати, анализира и предлаже епидемиолошке мере, на целој националној територији пооштравају се мере ограничења.

Председник регије Кампања Вићенцо де Лука, у редовном видео-обраћању грађанима рекао је да је регија већ у “црвеној зони”, то јест зони високог епидемиолошког ризика.

Према уредби министарства за унутрашње послове, појачане су полицијске контроле, нарочито у деловима градова где се највише окупљају грађуани на такозваним “мовидама”.

Једина од 20 италијанских регија где је епидемиолошка ситуација под контролом, Сардинија, увела је обавезу тестирања за све оне који долазе на острво.

У већини регија настава у свим школама је онлајн, рестрикције су уведене поново и за продавнице хране, где се дозвољава улазак једног члана породице, ограничава се кретање унутар једне општине и забрањује прелазак општинских граница.

У северној регији Ломбардија, која од почетка пандемије предњачи по броју заражених и преминулих, уведено је пред -карантин стање.

Председник регије Атилио Фонтана је рекао за телевизију РАИ да пооштравање анти-ковид мера није избор већ неопходност, пред све вецћим растом заразе енглеском варијантом ковида19.

У болници у граду Варесе откривен је случај веома ретког шоја вируса, само још један такав на свету забележен је у Тајланду код особе која је била допутовала из Египта.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Децко

07.03.2021 12:30

Знаци, ипак сам био у праву кад сам рекао да се корона експериментом ради на смањивању популације на 500 милиона становника на Земљи, и уздизању Сотоне! Корона је -по свему судеци лабораторијски направљена!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

07.03.2021 14:31

Са 7 милијарди на 500 милиона ????Која си ти будалетина!! Мајка једном рађа!!!

Name

Јоксим

07.03.2021 12:47

Они упорно доносе исте мјере,а вирус и даље ту.Па и будала мозе једном направити греску,али други пут неце поновити исту греску.Ста добијају с овим мјерама,комедија...

ОДГОВОРИТЕ