Познати пјевач хоспитализован у тешком стању

Бард српске народне музике Предраг Живковић Тозовац (85) примљен је данас у току дана у КБЦ "Драгиша Мишовић" у Београду са потврђеним корона вирусом и упалом плућа.

Магазин 06.03.2021 | 08:29
Познати пјевач хоспитализован у тешком стању

- Крвна слика му није добра, за сада јесте у тешком стању, али је стабилно. Није прикључен на респиратор, већ прима кисеоничну терапију. Његово стање ће се активно пратити током ноћи, леакри чине све да му помогну, али је рано давати било какве прогнозе, видећемо како ће се ситуација развијати - казао је извор добро упућен у здравље славног певача.

Тозовац је рођен је у Краљеву 1936. године, од оца Светозара-Тозе Живковића по којем је и добио надимак и мајке Будимке, па тако мали број његових многобројних обожавалац зна да му је право име заправо Предраг Живковић.

Његова велика популарност почиње 1971. године, када побеђује на Песми лета композицијом "Мирјана". Следеће године опет побеђује песмом "Очи једне жене" и потврђује статус најпопуларнијег певача на овим просторима. Године 1972. пева песму "Јеремија", коју тадашње комунистичке власти сврставају у четницке песме, због чега бива принуден да се склони код пријатеља у Немачку. Након две године враца се у Србију, власти му одузимају пасош, али Тозовац остаје миљеник публике и наставља да пева, али и да води разне емисије и шоу програме...

Многи га сматрају највећим господином српске народне музике, а његове песме нису избледеле са годинама па су тако и дан данас неизбежан реперторар на свим прославама и весељима, попут "Ти си ме чакала", "Очи једне жене", "Јесен у мом сокаку", "Лено, Лено Магдалено" и других...

Октобра 2012. добио је диплому заслужног грађанина града Краљева.

Славни певач се почетком ове године венчао се са својом животном сапутницом Емилијом Мимом и то након 40 година љубави и заједничког живота.

(Курир)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Тоза ...

06.03.2021 07:49

Легенда народне музике, нека га Бог драги чува ...

ОДГОВОРИТЕ