Продужен притвор Беливуку и осталим припадницима групе

Специјални суд у Београду продужио је данас за још 30 дана притвор припадницима организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића којима се на терет стављају убиства, дрога и друга кривична дјела.

Србија 05.03.2021 | 13:36
Продужен притвор Беливуку и осталим припадницима групе

Притвор им је продужен рјешењем судије за претходни поступак због свих законских разлога - опасности од бјекства, због опасности да ће сакрити или уништити доказе, да не би поновилие кривична дјела у кратком року, као и због узнемирења јавности.

На ово рјешење окривљени и њихови браниоци могу да се жале кривичном ванпретресном вијећу суда.

Беливук и Миљковић ухапшени су 4. фебруара под сумњом да су организовали криминалну групу која је извршила низ најтежих кривичних дјела скривајући се иза Партизанове навијачке групе.

Поред њих, тада је ухапшено још двадесетак припадника групе, а тужилаштво за организовани криминал је покренуло истрагу против 22 особе.

Недјељу дана касније ухапшен је и А.Ш. код којег је пронађен снајпер, а повезује се с овом групом. И њему је одређен притвор јер се терети за удруживање ради вршења кривичних дјела и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Наредбом о спровођењу истраге свима из Беливукове групе на терет се ставља злочиначко удруживање и трговина наркотицима, неколико њих и за оружје, а Беливук, Миљковић и још седморица и за тешка убиства.

Поред Белика и Миљковића под истрагом су и Милош Будимир (36), Марко Будимир (32) и Владимир Грек (36), Милован Тадић (33), Филип Ивановски (29), Срђан Лалић (35), Борис Карапанџић (33), Немања Ђурић (35), Владо Драганић (46), Александар Вучељић (39), Дејан Тешић (38), Никола Стефановић (33), Немања Лакицевић (41), Никола Спасојевић (29), Жељко Коџић (41), Небојша Јанковић (50), Владо Георгијев (38), Слађана Секулић (39) и Вук Вучинић (29) и Марко Андрић.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Јах

05.03.2021 13:45

Ето требало је то сконтат за продужење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

05.03.2021 13:54

А, да мало одморимо од овог ријалитија? Још једино не знамо какве гаће носе!

ОДГОВОРИТЕ