Војска на улицама, предсједник тражи затварање Црне Горе

Влада Црне Горе креирала је видео-снимак којим позива грађане на поштовање епидемиолошких мера и упозорава на могуће закључавање ако мере не дају резултате.

Регион 05.03.2021 | 13:14
Војска на улицама, предсједник тражи затварање Црне Горе

Из Владе Црне Горе је саопштено да су ангажовани сви ресурси ради подстицања становништва на строго поштовање епидемиолошких мера и појачане контроле.

Посебно је указано на изузетно велику улогу медија у подизању свести грађана да поштују епидемиолошке мере.

Подсетимо, црногорски председник Мило Ђукановић је ове седмице, у обраћању јавности, затражио да се границе Црне Горе затворе за све који немају негативан ПЦР тест, због озбиљно лоше епидемиолошке ситуације у тој земљи.

Коначна одлука још није донесена, а у међувремену је донета одлука да се на улице расподели војска која би требало да надгледа поштовање епидемиолошкох мера.

Државни секретар Министарства финансија Јанко Одовић је гостујући на ТВ Црне Горе, рекао да Војска не делује никаквим маневрима, не носи оружје, већ је присутна да само грађанима помогне у превазилажењу здравствене кризе, изазване пандемијом коронавируса.

Најавио је да ће пунктови бити на свим прометним локацијама у Подгорици и у Никшићу, а од данас и у Бару.

"Јуче је Војска била распоређена на пет пунктова у Подгорици, на четири у Никшићу, данас ће то бити случај у Бару. Војници су ту са маскама, они их грађанама деле, уколико је немају", рекао је Одовић и додао да ће касније делити и флајере са упутствима како да се епидемиолошке мере боље поштују.

У овом тренутку, како је рекао, једино поштовање мера и ношење маски нас може спасити да не настане потпуни колапс, рекао је Одавић, пренео је портал РТЦГ.

"Ово је последњи корак пре локдауна. Шта то значи? Значи да се живот људи потпуно мења. Стала би цела економија, а то значи мање прихода у буџету, али и мање новца за све нас", рекао је Одовић.

(Тањуг)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

таке ит еасy

05.03.2021 13:47

Доста је било по пресједниковом, 30 година! МАЛО ЛИ МУ ЈЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

05.03.2021 15:09

Да рудоња није изгубио војску,сада би они били на улицама и тјерали вирус.

Name

Ре борац

05.03.2021 17:40

Није рудоња војску изгубио него Република Српска. Бламираш се

Name

Потоп

05.03.2021 13:50

Бато у свету осим истине постоји могућност и да је све лаж, бог је добро уредио земљу и свим управља и здрављем, а ли вас отац је дјаво отац лажи и ти можеш слушат бога ал онда ћеш чуват овце, смесно је да неко брине о нечијем здрављу, народ је увек био потлациван је дјаво мрзи човјека и даје новац да уништавати земљу и људе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мило Дјукановиц

05.03.2021 13:50

Нека је одустао од глупости против, православља, а остало вец цемо се снаци некако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Станисављевиц

05.03.2021 14:42

Све је лаз

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аааааааааааа

05.03.2021 18:41

Не зна се ко је гори,они сто затварају дрзаве или војска која то изврсава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БороТ

05.03.2021 19:30

Тако треба народу - војничка чизма и пушка па да видимо ко ће се правити паметан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МБ

05.03.2021 23:46

Ја немогу имар мање новца него што га имам а од ових што трубе о корони већ сам добила психо лоог даун неиспирајте народу мозак узмите се у памет овај пројекат нема везе са болешћу болест је у психопата а који владају свијетом па самим тим и нама. Од вајкада су познати корона вируси само што је народ имао далеко јачи имунитет јер се здраво хранио па смртности готово да није било или веома мало данас чим се роди живи на медикаментима тако многи опстају и логично чим се појави неки вирус покоси. Прије је то радила природна селекција јер нису постојали лекови остајали су само здрави па им корона није могла ништа изборили би се и стекли још јачи имунитет. Ово данас "корона" а иза ње мутне работе психопата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

топ сецрет

06.03.2021 12:19

Ето вирус це се упласити војске која имају пуске, топове, тенкове, авионе, камионе ...Ко казе да војска не сири п(л)андемију вируса.

ОДГОВОРИТЕ