Чувар затвора једном фотографијом оштетио државу Немачку за 50.000 евра!

У једном затвору у Немачкој један чувар затвора приправник направио је баш поприличну штету држави Немачкој само са једном фотографијом коју је проследио преко свог мобилног телефона.

Занимљивости 04.03.2021 | 15:34
Чувар затвора једном фотографијом оштетио државу Немачку за 50.000 евра!

Држава Немачка односно затвор, је због нешпажње чувара затвора, морала  да промени 600 брава након што је нови чувар, приправник, другарима на WхатсАпп послао фотографију привеска са кључевима....

Жељан да се похвали другарима о новом послу, чувар је фотографисао кључеве затвора Хеидеринг код Берлина, и послао то у чет групу.


Нажалост, није размишљао да криминалци само на основу фотографије могу да израде копије кључева и да их дотуре затвореницима приликом посете.

Из страха да се може догодити масовно бекство око 650 затвореника, у затвору су брже боље кренули да мењају браве, што је, како пишу медији, коштало око 50.000 евра.

Чувар је признао да је фотографисао ћелију и кључеве, те су о свему убрзо обавештени надлежни, преносе немачки медији.

Због овог несмотреног потеза, чак 20 затворских чувара је радило даноноћно, како би у кратком року све браве у затвору биле замењене.

Званичници су саопштили да су стари кључеви уништени. Себастијан Брукс, портпарол Министарства правде, рекао је да су замењене браве на вратима сваке ћелије и ходника.

"Господину је одмах забрањен улазак у установу, а његово стажирање је обустављено" саопштио је Брукс.

Он је нагласио и да би рачун за промену брава могао да буде испостављен "збуњеном приправнику".

Извор:Телеграф.рс

Коментари / 0

Оставите коментар