НОВОСТИ: Све о спрези појединаца из СНС и мафије

До кључних доказа против криминалних група Вељка Беливука, Марка Миљковића и Дарка Елеза, поред осталих материјалних трагова, полиција и тужилаштво дошли су током вештачења мобилних телефона припадника ових екипа, али и њихових сарадника!

Србија 04.03.2021 | 09:52
НОВОСТИ: Све о спрези појединаца из СНС и мафије

Према сазнањима "Новости", у телефону једне од приведених девојака, које су саслушане у просторијама Службе за борбу против организованог криминала (СБПОК) пронађене су и фотографије сакаћења људи.

Реч је о особама чији је нестанак званично пријављен у полицији. Поменута девојка је пристала на сарадњу и за сада је на слободи. Она се, поред осталог, терети и да је део екипе која је прала новац зарађен од Беливуковог и Миљковићевог криминала, који су фактички постали испостава "кавачког клана" у Србији.

- Ове фотографије су достављене и Тужилаштву за организовани криминал - наводи извор "Новости". - То су толико монструозни детаљи, као да су припадницима ове групе узор били кољачи Исламске државе.

Паралелно са истрагом свега за шта се сумњиче Беливук, Миљковић и Елез, који су, према досадашњим оперативним подацима и сазнањима, били под патронатом одређених људи из полиције и државних функционера, раскринкава се мафијашка хоботница, која је своје пипке испружила и до највиших политичких структура.

Крајњи циљ ове криминалне клике био је да ослабе моћ председника Србије Александра Вучића, а у једном тренутку да га и физички уклоне. Управо они су били ти који су нелегално пратили и најближе чланове његове породице - сина Данила, брата Андреја и оца Анђелка.

У истрази ових сумњи полиција је покушала да испита Славишу Кокезу, председника Фудбалског савеза Србије, али и бившу секретарку МУП Србије Дијану Хркаловић. Она је чак два пута довођена у полицију, али је сваки пут одбијала да одговори на одређена питања. Хркаловићева и Кокеза одбили су и полиграф на те околности. Ипак, учесници ових нелегалних радњи, а њихови блиски сарадници, били су много причљивији.

Њих двоје, међутим, нису једини за које се сумња да су били део нечасних радњи. Има ту и министара, представника правосуђа и тужилаштва, контроверзних бизнисмена, али и власника појединих медија и портала.

- Када сви докази буду били представљени јавности, многе ствари ће бити далеко јасније - наводи наш саговорник. - Из исте кухиње ишле су оптужбе да Андреј Вучић купује земљу по Војводини, говорећи, поред осталог, и о ораницама у Гакову, а иза свега се крије један други напредњак. Реч је о министру, који је, према последњим информацијама и сазнањима обавештајних служби, прави власник тог земљишта.

Исти људи, који су сада и у центру афере са нелегалним прислушкивањем и сарадњом са мафијашким криминалним групама, ширили су приче о наводном власништву Андреја Вучића над тим земљиштем иако он са тим нема никакве везе. Циљ је био да се сакрију праве газде, заштити сопствена екипа, а председнику Србије нанесе ударац преко породице и тако покуша да се ослаби његова политичка моћ.

Иза тог и таквог "кишобрана" лансирана је прича и о власништву над познатим београдским локалима, где се опет у јавности гурнуло име Андреја Вучића, а заправо прави власници су били одређени чланови СНС. Постоје индиције да је реч о широком фронту људи из самог СНС, а међу њима су и они, који се сада појављују и у предистрази малверзација у Управи царине.

Пљачка и злоупотребе у овој државној фирми достижу више десетина милиона евра. Припадници Безбедносно-информативне агенције и МУП Србије дошли су до имена неколицине људи, међу којима су Немања Мањак, из београдског одбора СНС, који је био начелник одељења за спречавање кријумчарења, али и самог Милоша Томића, бившег директора УЦ.

Поред њих двојице, у пословима око Царине појављује се и Славиша Кокеза, председник Фудбалског савеза Србије, али и људи блиски Дејану Стојановићу Кеки, некадашњем вођи новобеоградског криминалног ганга, који је годинама у Јужној Америци.

- Кекини људи преузели су готово сав посао са царинским складиштима - истиче наш извор. - Тендер је намештен и за главни царински терминал у Шимановцима, који је добио Александар Нешовић Баја, а ту се појављује и А. Д. Слична је ситуација и са осталим пословима. Готово нико није контролисао контејнере и кутије пуне разне робе. Прича о наркоканалима и кријумчарењу наркотика тек се отвара. А, у складу са тим и прање пара од шверца кокаина.

(Новости)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

WАЛТЕР

04.03.2021 10:14

У Републици Српској ни шумар се не може ухапсити. Има имунитет јер сарађује за изборе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кики

04.03.2021 10:14

Овако се чува држава.Браво Вучићу!Да смо имали таквог деведесети а не Слобу друга би се пјесма пјевала.Капа до пода.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.03.2021 12:26

Свака цаст Аци! Кренуо је у обрацун са мафијом.

Name

Срамота

04.03.2021 10:20

А ста тек онда код нас раде застицени мафијаси.Ово је страсно,у насој дрзави мозда има и горе само су мафијаси застицени и под контролом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

е

04.03.2021 10:25

ето ми сви наивни

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко

04.03.2021 10:30

Ето није то он, тоје неко други. Прице за малу децу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијана

04.03.2021 10:46

Мој драги...он нема ништа с тим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

04.03.2021 12:36

Ко је Слависа Кокеза цији је играц и у каквим је везама са Додиком Игором, Проинтером, Зељковицем и Милорадом Додиком. Сто се то не истразује и засто је тајна да цовјек који је хтео да управља криминалом у Србији сарадјује са властима Српске и узима тендере од дрзаве. Људи су толико ојацали да праве такав криминал и нико ниста не прица сви цуте. Ти људи су власници и ПРОИНТЕРА и свих других фирми које остварују огромне добити зар то није сумњиво и одакле им лова коју у њих убризгавају. Друзе се са зликовцима који топе људе убијају по Србији прете прецједнику Србије, јел то могуце да се десава и да сви цути те и новинари да не истразују овакве злоцинце, па сав народ трпи због оваквог криминала и лопова који покрадосе дрзаве и једну и другу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мрга

04.03.2021 14:29

Не знам за ове ухапшене, да ли ће бити брже "уклоњени" ако проговоре или ако не проговоре :-)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мартин

04.03.2021 17:12

Дрзава саље у пензију своје слузбенике који су прекрсили колективни уговор. Хтјели су бити јаци од дрзаве. А ове спин прице о лосим момцима из властитих редова је за благо ретардиране. Као врх СНС није знао ста се ради на царини и ФСС. Доста спинова.

ОДГОВОРИТЕ