Интерпол заплијенио лажне вакцине против короне

Интерпол је саопштио да је у Јужној Африци заплијењено око 2.400 доза фалсификованих вакцина те да је у Кини разбијена мрежа кријумчара вацкина додавши да је све ово "тек врх леденог бријега".

Свијет 04.03.2021 | 07:51
Интерпол заплијенио лажне вакцине против короне

Из Интерпола су истакли да су власти Јужне Африке заплијениле фалсификоване вакцине против корона вируса након дојаве ове међународне организације за полицијску сарадњу са сједиштем у Лyону.

"Три кинеска држављанина и Замбијац ухапшени су у тој операцији проведеној у Гермистону, у покрајини Гаутенгу, у којој је откривена и 'велика количина фалсификованих маски'", навели су из Интерпола.

Осим тога, Интерпол је помогао и Кини гдје је полиција открила мрежу за продају лажне вакцине против коронавируса и упала у производни погон, ухапсила 80 осумњиченика и заплијенила више од 3.000 доза лажне вакцине.

"Иако смо задовољни наведеним исходом, ово је тек врх леденог бријега када је ријеч о криминалу повезаном са вакцинама против корона вируса. Ова хапшења потврђују важност Интерпола у окупљању главних учесника јавног и приватног сектора ради заштите јавне сигурности", казао је главни секретар Интерпола Јуерген Стоцк.

Интерпол је још једном упозорио да се на интернету продају неодобрене вакцине.

"Вакцине које се рекламирају на друштвеним мрежама или на 'даркнету' нису легитимне ни испитане те могу бити погубне", истакли су.

(Клиx)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ПЛАНдемија

04.03.2021 07:12

Требали су заплијенити и праве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

04.03.2021 07:14

Зар се зна које су праве а које лажне и који су то стручњаци што знају разлику?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Станисављевиц

04.03.2021 13:00

Цим нема у њима Нано ципа одмах су лазне

ОДГОВОРИТЕ