Бањалука: Помоћ породици којој је изгорјела кућа

У бањалучкој мјесној заједници Бистрица прије четрири дана изгорјела је породична кућа Ранка и Љубице Бојанић, као и  помоћни објекат. Причињена је велика материјална штета. Помоћ породици стиже и од градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића.

Република Српска 03.03.2021 | 15:16
Бањалука: Помоћ породици којој је изгорјела кућа

За само неколико минута, ватрена стихија Ранку и Љиљани Бојанић из Бистрице код Бањалуке однијела је све. У пожару је изгорјела троспратна кућа и столарска радионица у склопу ње. Љиљана каже да је све што су стварали 20 година нестало за пола сата. Зато је њена једина жеља да се што прије врате под свој кров. 

На сву срећу, супружници су остали неповријеђени али је према њиховој процјени штета преко 300 000 марака. Родбина и комшије су се удружили и одлучили да се изгради нова кућа јер стара кућа се не може поправити.

 „Зато што сам то све стварао полако ја и супруга никад нисам мислио да се ово може десити то. Све је уништено машине, девет машина, алати... Тотална је штета и плоче су отишле и све. Доста се људи јавило за помоћ и у вези материјала за кућу вјероватно смо нечим зарадили“, каже Ранко Бојанић, власник куће.

И његова супруга Љиљана наводи да су се људи одазвали да помогну и захваљује им на томе.

Помоћ је стигла и од градске управе.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић је у име града и грађана донирао 10.000 марака, а град ће помоћи и кроз набавку материјала за нову кућу. 

"Град ће помоћи и у пројектној документацији да би настао легалан објекат, даћемо подршку и у виду материјала али онај који треба да се не дуплају. Ово је један примјер гдје Бањалучани показују сензибилитет и ова породца ће вратити оно што је изгубила и сви ћемо показати слогу“, рекао је Станивуковић.

За сада нема званичних информација о узроку пожара али се претпоставља да би то могао бити димњак или централна пећ која се налазила у приземљу куће.

Из полицијске управе су нам саопштили да ће у наредним данима истрага показати узроке пожара.

БН ТВ 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Сеад

03.03.2021 14:44

Свака част Градоначелнику на томе што брине о сваком човјеку, без обзира ко је и одакле је! Свака Част!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаушанин

03.03.2021 21:19

Свака част народу, а не Станивуковићу. Не даје своје паре већ наше народне. Што више помоћи Бојанићима.

Name

Миркан

04.03.2021 07:11

За Лаушанера,Драшко колико лично дарива не хвали се по новинама и порталима.А пошто је ово комшија од Пугера и Неше Малинића,повјеренике СНСД за Чајавец и тај крај,добро би било да мало припомогну комшији. Могу и имају,нек' се покажу.

Name

Милица

03.03.2021 15:22

Ипак има наде али са младима. Одавно се овако слично није десило.

ОДГОВОРИТЕ
Name

оо7

03.03.2021 16:17

Кад се људи сложе,све се може.Сретно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

03.03.2021 16:26

Браво! Свака помоц овим људима је добро досла. Будимо хумани а не као ова секта,клептомани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Персон

03.03.2021 18:13

Браво за хумане људе,врацате наду у зивот и људе,свака цаст...!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сандра

03.03.2021 23:54

Свака част хумани људи.?

ОДГОВОРИТЕ