"Не подржавам арчење народних пара према жељама интересних група"

- Прекрајање буџета је арчење народног новца и расподјејела према интересним групама - ко ће коме више дати - иза чега ја нећу никада стати - казао је Петровић, објашњавајући због чега је повукао Приједлог буџета из скупштинске процедуре.

Република Српска 03.03.2021 | 12:46
"Не подржавам арчење народних пара према жељама интересних група"

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић повукао је данас из скупштинске процедуре Приједлог градског буџета за ову годину у износу од 51, 5 милиона КМ.

Он је рекао да је то учинио због тога што је скупштинска већина предвођена СНСД-ом покушала да мијења буџет, иако су га они раније већ усвојили у форми Нацрта прошле године.

"Они желе од народа отимати и распоређивати новац како су хтјели. Изашли сте са Приједлогом буџета и ево сад га изгласајте, а сад нешто да мијењате је једно политичко лицемјерство", казао је Петровић и додао да то ради интересна групација међу одборницима скупштинске већине који обављају више функција од републичког до локалног нивоа.

"Ја сам изашао у јавност са таквим наводима нека се зна ко коју функцију обавља и ко се колико прави добар и ко ради за грађане", казао је Петровић.

Он је подсјетио да је у претходном периоду позивао све политичке партије на разговор о буџету чији је Нацрт донесен прошле године, а који су, како је поновио, креирали људи који треба да га подрже.

"Такав договор они су игнорисали и сада по властитим жељама покушавају да мијењају из темеља основни документ, који су они скројили", казао је Петровић.

- Сви најављени амандмани који су многобројни од стране Министарства финансија које је подржало предложени буџет, подразумијевало би и ново мишљење Министарства. Ово је буџет који је групација донијела прошле године, а сада поновно прекрајање, мислим да је само арчење народног новца и расподјела према интересним групама и ко ће коме више дати, иза чега ја нећу никада стати - казао је Петровић.

Он је поручио да ће увијек, без обзира на коме мјесту се налазио, заштити народ и народне паре.

- Да су били друштвено одговорни не би скидали с данашње сједнице тачке које се тичу комуналне инфраструктуре, оно што је битно за народ, јер се тиче комуналних услуга и одржавања чистоће у граду - казао је градоначелник Бијељине.

Он је рекао да ће град неће бити блокиран, јер је на снази Одлука о привременом финансирању.