Веља Невоља имао исти аутомобил као директор полиције

Вељко Беливук (36) звани Веља Невоља успевао је да избегне заустављање полиције, јер је у свом возном парку имао два “аудија” потпуно иста као директор полиције Владимир Ребић. Он је отишао толико далеко да је направио и регистарске таблице идентичне онима које су додељене директору полиције.

Србија 03.03.2021 | 07:37
Веља Невоља имао исти аутомобил као директор полиције

Према информацијама које поседујемо, Веља Невоља вешто је избегавао заустављање саобраћајне полиције, али и радаре који су били на путу, тако што је за своје криминалне радње набавио два "аудија", истог модела и боје као што има директор полиције Владимир Ребић.

- Он је чак набавио и таблице које директор полиције има које је ставио на возила, тако да га нико није заустављао мислећи да је у питању службени аутомобил. Таблице које се додељују запосленима у полицији који су на вишим функцијама бришу се из система, а када би возило прошло улицом оно се не би заустављало, јер се на основу регистарских таблица види да је у аутомобилу неко ко је на високој функцији у полицији.

То је знао и Беливук, те је разрадио план како да неометано врши кривична дела и обилази локације без да ико посумња да је он био тамо - каже извор “Блица” упознат са истрагом.

Ова два аутомобила заплењена су у акцији полиције приликом хапшења Беливука и чланова његове групе. Поред њих, како сазнајемо одузето је на десетине других возила која су послата на вештачење.

- Кола су узимана од свих осумњичених, али и од њихових жена, али и других чланова породице. Сумња се да су многа од тих возила користили за ликвидације и отмице. Вештачења би требало да укажу да ли у колима има ДНК или било који други траг особа које су нестале, а за које се сумња да су убијени од стране Беливука - каже наш саговорник.

Беливук је ухапшен 4. фебруара у великој тајној полицијској акцији заједно са још 23 припадника његове криминалне групе која је годинама сејала страх, пре свега у Београду.

Од тада полиција неуморно трага за доказима који ће помоћи да се Веља Невоља и његови сарадници осуде на затворске казне. Они су за сада осумњичени за најтежа кривична дела - убиства, мучења, отмице, али је добро познато и да су се бавили трговином наркотика за црногорски кавачки клан, али и рекетирањем по Београду, Панчеву, Нишу...

Велики трагови крви, као и остаци средстава за дезинфекцију којима је та крв уклањана пронађени су на неколико локација које је користила ова криминална група. Највише трагова који указују на мучења, а како се сумња и убиства, пронађено је у кући страве, опасане високом бетонском оградом, у Ритопеку.

У овој кући на земљи су пронађени и трагови спаљивања... Трагови крви, међутим, према незваничним информацијама откривени су и у другим викендицама које је Веља Невоља користио. На појединим локацијама пронађено је оружје, снајпери, али и огромне количине новца.

У једном од Беливукових тајних сефова, који је пронађен у викендици у Врчину, пронађен је и свежањ од двадесетак кључева за које полиција покушава да утврди која врата отварају и шта се иза њих крије! Јасно је да су ови кључеви за Беливука важни с обзиром да их је скривао у сефу крај неколико десетина хиљада евра зарађених, највероватније, трговином наркотика.

Заплењен и Растин ауто

На Макиш, испред просторија УКП и СБПОК, током привођења чланова Беливукове криминалне групе осумњичене за најтежа кривична дела, довезен и луксузни мерцедес репера Стефана Ђурића Расте који је прошлог месеца изашао из затвора. Како смо писали, припадници Беливукове криминалне групе су последњих месеци радили као Растино обезбеђење, а бринули су о њему и док је био у затвору због поседовања веће количине марихуане.

Сутра им истиче притвор

Вељку Беливуку као и припадницима његове групе који су ухапшени четвртог фебруара, сутра истиче притвор од 30 дана који им је одредио Виши суд у Београду. Овај суд, сутра ће разматрати да ли постоје услови да им се задржавање продужи за још 30 дана.

(Блиц)

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

СРП

03.03.2021 06:49

Ста нам ово директир дрзи у руци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.03.2021 07:26

Купио свалерки поклон,није зени сигурно

Name

љубомир

04.03.2021 07:10

Хахаха сто је Веља купио такав ауто ок добро зарадио али од цега је директор купио од сиромасне плате.

Name

Скептик

03.03.2021 07:00

Уствари, ДИРЕКТОР ПОЛИЦИЈЕ ЈЕ ИМАО ИСТИ АУТОМОБИЛ КАО ВЕЉА НЕВОЉА:)

ОДГОВОРИТЕ
Name

WАЛТЕР

03.03.2021 07:15

У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ ТО СЕ ЗОВУ ЗАСЛУЖНИ ГРАЂАНИ.

Name

РЕ

03.03.2021 09:27

Домољуб ?

Name

Гавриса

03.03.2021 07:03

За овака дјела и разбојниство само увести смртну казну онда други какоби размислили кад се одлуце на овакав посао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

03.03.2021 07:05

А КОЛИ МУ ЈЕ ОБЕЗБЕДИО АУТА СА ПОЛИЦКСКИМ ТАБЛИЦАМА? СИГУРНО БАБА ВАНГА ИЛИ БАБАРОГА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бат

03.03.2021 07:14

Није он успјео да има исте таблице, већ му их је неко додијелио!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миливоје

03.03.2021 07:50

Фини неки људи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

03.03.2021 07:58

Сто имплицира да слузбеници полиције могу да возе мимо ограњицења и цине прекрсаје јер су им аута на неки нацин обиљезена . Сва слузбена возила треба да подљезу законима . Прекорацењу брзине радарима камерама и да имају налог куд се крецу . Онда би се одмах знало ако се возило појави на некој локацији без налога да је то дупликат возила .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоксим

03.03.2021 12:23

И не само то,него генерално,засто полицијска аута не подлијезу законима о безбједности саобрацаја,наравно осим оних код којих је упаљена ротација.Знаци,он ако је нека цивија у полицији,има право да крси законе и угрозава друге уцеснике у саобрацају.Која логика,мој зивот не препознаје је ли се унутра вози Лукац или Маринко из Петосеваца...

Name

БН Семберија.

03.03.2021 08:07

У Вас у Семберији изгледа има нерадника и љубитеља оваквих вијести умјесто да се окрузите оним сто имате, зато Додик и не да подстиваји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

03.03.2021 08:16

Није ми јасна ова прича и шта сте жељели да кажете,колико је Веља вјешт и способан,а колико је полиција неспособна и глупа?Зар не тјерају воду у исти млин?

ОДГОВОРИТЕ
Name

израелац

03.03.2021 08:52

Радари посједују систем који препознаје лажне таблице... има она фоторефлексија на таблицама и оне шаре које ау специфичне и то само полиција зна... мислим да лажу за бијеливука да је све то полиција радила па сад се ваде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зекан

03.03.2021 12:22

А зашто директора полиције нико неможе зауставит..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоксим

03.03.2021 12:27

Две ствари ми нису јасне:цуј судија це одлуцити да ли це продузити притвор...па цовјек побио 20-30 људи и сад треба неко да одлуцује да ли це се продузити притвор.Друга ствар,цуј покусавају одгонетнути од цега су кљуцеви.Па пријатељу,питам те једном од цега су кљуцеви,други пут,треци пут 40 год без судјења добијас,па кад проговорис,мозес добити адвоката и судјење...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Јоксим

03.03.2021 14:51

Управо тако ,ако су кљуцеви уредни фино казес,од стана,од гаразе итд,а ако нецес да казес ,па ок струцњак ,ајмо на киселење па размисљај у миру неке целије 2 x 2 м.

Name

Пето

03.03.2021 12:33

Хм, ради за плату а вози нов Ауди А8

ОДГОВОРИТЕ
Name

Страниx

03.03.2021 14:54

Види сефа,откуд њему А8 ,од плате,од уста одвајо или диго кредит ,мозда?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Галеб

03.03.2021 20:59

Ста је ту цудно тако и треба исти посао иста плата и Возе сите аутомобиле то је постење На дјелу ,није као остатак народа сиротиња пјесице а влада и политицари аутомобиле 100.000 км а као закон исти за све и демократија (серу а имају пролив) Е тоје постење и закон исти на дјелу за све

ОДГОВОРИТЕ