Аустрија ће наставити да подржава развој Бијељине

Амбасадорка Аустрије у БиХ Улрике Хартман посјетила је данас Градску управу Бијељина, гдје је са градоначелником Љубишом Петровићем разговарала о плановима одрживог развоја Бијељине, кроз провођење Агенде 2030.

Република Српска 02.03.2021 | 14:22
Аустрија ће наставити да подржава развој Бијељине

Градоначелник Петровић је истакао да су Бијељина и Република Српска захвалне за сву помоћ добијену од Аустрије. Он сматра да постоји обострана спремност за унапређење сарадње.

- Надам се да ћемо више сарађивати у области очувања животне средине, енергетске ефикасности, владавине права и, најважније, смањења незапослености кроз директне стране инвестиције. Желим да Аустрија остане чврст и стабилан партнер Бијељине, која ће и у будућности бити посвећена миру, развоју и хуманим вриједностима - нагласио је градоначелник Петровић.

Амбасадорка Хартман је истакла да ће Аустрија наставити да подржава Бијељину у њеним развојним плановима, као и да већ постоји добра сарадња у области трансфера знања.

- Разговарали смо о конкретним стварима попут екологије, загађења ваздуха, пројеката за побољшање статуса младих у друштву и заустављања тренда њиховог исељавања из земље. Надам се да ће Бијељина, уз добру сарадњу и одговорност свих институција, остварити напредак у мандату градоначелника Петровића. Такође, сматрам да је БХ дијаспора у Аустрији велики потенцијал и инвестициона прилика, коју би требало искористити - закључила је амбасародрка Хартман.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Хелмут Баyер

02.03.2021 15:51

Па када неће Влада РС хоће (царска) Аустрија, као што иначе даје запослење и социјалну сигурност за бројне раднике и њихове породице

ОДГОВОРИТЕ