Ђукановић тражи затварање граница Црне Горе

Мило Ђукановић тражи затварање Црне Горе и убрзану имунизацију. Здравље грађана је, каже, у озбиљној опасности.

Регион 02.03.2021 | 13:41
Ђукановић тражи затварање граница Црне Горе

Предсједник Црне Горе Мило Ðукановић тражи затварање граница и убрзану имунизацију јер, како каже, здравље грађана је у озбиљној опасности.

Ðукановић сматра да су бројке преминулих "стравичне", као и обољелих од вируса корона, што, како истиче, изискује ажурно увођење и ефикасну примјену епидемиолошких мјера - затварање границе за улазак у државу без ПЦР теста, као и убрзање процеса имунизације становништва".

Поручио је да се у циљу заштите грађана Црна Гора мора издићи изнад подјела.

Подсјетио је да је за нешто више од 11 мјесеци од посљедица инфекције вирусом корона у Црној Гори регистровано више од 1.000 грађана.

"Оно што је у априлу или мају прошле године била тужна вијест у пријатељским земљама широм свијета са далеко већим бројем становника, због чега сам шефовима држава у име грађана Црне Горе и у своје име упућивао изразе саосјећања и солидарности, данас је наша трагична реалност", поручио је црногорски предсједник, пренио је портал РТЦГ.

Стравичне бројке у свакодневном броју пораста обољелих и преминулих, како каже Ðукановић, не смију никога оставити равнодушним.

"Здравље наших грађана је у озбиљној опасности", навео је уз апел државним иституцијама и грађанима да се врате активностима и одговорном понашању какво је било у првом таласу пандемије.

"Више него икада потребни су нам системски приступ, тимско дјеловање надлежних институција, професионалност, ефикасност и солидарност у обављању свих послова. У том циљу неопходни су ажурно увођење и енергична примјена мјера, ефикасна контрола њиховог поштовања, затварање границе за улазак у Црну Гору, без ПЦР теста, као и убрзање процеса имунизације у интересу ефикасније и дугорочније заштите здравља становништва", поручио је.

Да би, каже, у томе успјели "морамо се уздићи изнад свих подјела, заборавити на међусобне оптужбе и на све разлике и несугласице политичке и друге природе, показати да смо као друштво дорасли овом изазову и времену у којем живимо".

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Wооооw

02.03.2021 13:17

Како диван бризан цовјек...

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОНТРАВЕЗНИ БИЗНИСМЕН

02.03.2021 14:57

Нарочито што се тиче новца брижан.. Да се већина становника ЦГ не би бринули за лову он је то присвојио и преузео сву бригу око тога....

Name

Мило

02.03.2021 15:27

ЛОПОВЕ,МИЛО.,КОПОВЕ!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

02.03.2021 17:20

Јадни народ кад овакви о њему брину

ОДГОВОРИТЕ