Дом народа о лијековима и јавним набавкама

Дом народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине би на сједници заказаној за данас требало да разматра захтјев Представничког дома државног парламента да приједлоге закона о допуни Закона о јавним набавкама и Закона о лијековима и медицинским средствима разматра по хитном поступку.

Босна и Херцеговина 02.03.2021 | 07:43
Дом народа о лијековима и јавним набавкама

Хитна сједница Дома народа сазвана је за данас, након што је прошле седмице Представнички дом, по хитном поступку, усвојио допуне наведених закона које би требале створити законски оквир који омогућава директну набавку вакцина против коронавируса од произвођача.

Циљ допуне Закона о јавним набавкама је омогућавање набавке вакцина за провођење имунизације становништва Босне и Херцеговине од Цовида-19 на најбржи начин, те осигурање заштите њиховог живота и здравља.

С друге стране, циљ допуне Закона о лијековима и медицинским средствима је омогућавање приступа вакцинама и другим лијековима за спречавање и лијечење од заразних обољења, те заштита живота и здравља становништва БиХ.

Овим законским приједлогом унапријеђено је постојеће законско рјешење у складу с основним принципом који се односи на омогућавање поступања надлежних органа у ситуацијама када произвођач лијекова за заразна обољења тражи посебне услове.

Посланици Представничког дома ПСБиХ су прошле седмице по хитном поступку усвојили допуне Закона о јавним набавкама и Закона о лијековима и медицинским средствима, које је предложио Клуб посланика Странке демократске акције.

Уз ова два приједлога закона, Представнички дом усвојио је и закључак којим предлаже Дому народа да их разматра по хитном поступку јер су, како се наводи у закључку, високог степена хитности и формулирани су на једноставан начин.

(ФЕНА)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Како је могуце

02.03.2021 08:46

Да су стигле вакцине у Српску, и да је све заврсено за Цоваx, све без измјене Закона????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зага

02.03.2021 10:29

Поред такве"БРИГЕ", има да нас нема. Сто се мене тице, вакцина ми није потребна, нити вјерујем у вакцину, али, има запласених који вапе за вакцином које, наравно нема. Таквом неазурносцу никада нецете бити способни урадити било ста добро за овај народ, али, без обзира на све узимат цете, незаслузену плату с ледја народа!!!

ОДГОВОРИТЕ