Београдски Блиц: Милорад Додик "вози" последњи круг?

Ревизија Дејтонског споразума коју је нова америчка администрација ставила на листу приоритета, могла би озбиљно да уздрма политичко тле на Западном Балкану, али и попуни “радну књижицу” и припреми за пензију једну од до сада неприкосновених фигура на овим просторима - Милорада Додика.

Република Српска 01.03.2021 | 22:46
Београдски Блиц: Милорад Додик "вози" последњи круг?

Питање статуса Републике Српске и будуће уређење Босне и Херцеговине биће у наредном периоду међу најважнијим темама Запада, а са садашњим ентитетским представницима у "немогућој држави" решавање овог "проблема" званичницима ЕУ и САД није полазило за руком годинама уназад. Ни тренутне прилике не уливају наду да ће ствари померити са мртве тачке.

Померања нема ни без Србије, која је један од потписника мировног споразума и "гарант Дејтона". Председник Александар Вучић рекао је недавно да је пред нашом земљом тежак период, да ће бити покушаја укидања ингеренција власти РС, те да ће Србија трпети велике притиске.

Ревизија Додика

Милорад Додик је један од најуспешнијих политичара на овим просторима. На самом врху политичке сцене присутан је више од 30 година, од чега готово две деценије као кључна фигура, "човек број један" Републике Српске.

Колико је вешт најбоље сведочи чињеница да се у овом дугом периоду и поред бројних промена односа снага, смена власти, пре свега у Србији, па онда и свим осталим земљама које обликују судбину Босне и Херцеговине, веома успешно трансфоримисао и опстајао као доминантан фактор. Чини се да је из сваке "ревизије Додика" излазио све јачи и јачи, да би 2018. године остварио најубедљивију победу на изборима за функцију српског члана Председништва БиХ.

Од човека који је с почетка политичке каријере био скептичан према Дејтону, преко тога да се отворено залагао за сарадњу са Западом и пристанак на компромисе, постао је, како га зову, љути противник Запада, човек са црне листе САД, "руски играч" на Балкану, "последњи бранитељ Дејтона" и неко ко је опстанак Српске успео да веже за сопствени останак на власти.

Међутим, последњих годину дана Додиков политички ангажман потресају и скандали, од којих је у јавности највише одјекнула икона коју је поклонио шефу руске дипломатије Сергеју Лаврову, а за коју ће се касније испоставити да је украдена на ратишту у Украјини.

Жал за Трампом

Политичка аналитичарка из Бањалуке Тања Топић каже за "Блиц" да нова америчка администрација није по вољи и мери Додика, те да је након председничких избора у САД кренуо "прави вербални рат" о утицају нове администрације на прилике у БиХ и између лобиста који с једне стране прижељкују "чврсту руку" из САД и са друге стране изглађивање односа ентитета и америчке администрације.

- Додик још увек жали за Трампом, шаље му писма дивећи се његовом патриотизму. Њему блиски људи и сарадници плаше јавност од "бабароге Америке" која ће, предвођена Бајденом, испољити наклоност према Бошњацима и нанети штету Републици Српској. Све у свему, односи су амбивалентни - Српска улаже огроман новац у лобирање у овој земљи, настојећи да пре свега Додик буде уклоњен са црне листе, а истовремено се у политичком деловању исказује како су поједини амбасадори ове земље персоне нон грата - каже Топић за "Блиц" и додаје да је Трамп био далко пожељнији за Додика:

 Трампова администрација и његов стил из угла политичког врха у РС били су далеко пожељнији и пријемчивији него нова администрација, мада морам нагласити да је и претходна такође "задржала" Додика на црној листи.

Компромиси

На питање да ли је за евентуалне разговоре са САД када притисци на Србију и РС уследе потребан неко ко би био мекши и приступачнији преговарач, а у исто време и заштитник интереса српског народа, саговорница "Блица" истиче како је за разговоре о унутрашњем уређењу БиХ потребно да су на све три етнонационалне стране на компромисе спремни политичари.

- Ови које сада имамо блокирали су земљу и настојећи да покажу како је БиХ нефункционална држава и довели је у стање да се након 25 година тражи јачи ангажман међународне заједнице за решавање проблема званог БиХ. Из РС је потребан онај приступ који ће показати да је види у БиХ. Све друго је хазардерска игра са неизвесним исходом. Добар део међународне заједнице управо кроз притисак на Србију мисли да је могуће обуздати неке политичаре у РС - наводи она.

Станивуковић као Додик из млађих дана

А у јавности се као неко ко би могао да буде алтернатива у наредном периоду, све чешће спомиње име новог градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића, који је на изборима у највећем граду у Српској успео да победи Додиковог кандидата и једног од његових најближих сарадника, и тако члану Председништва БиХ задао озбиљан ударац после којег је запретио да ће Бањалучанима искључити грејање.

Станивуковић је успео да искочи из колосека у којим обично крену политичари на овим просторима када дођу на власт и успео да стекне симпатије грађана. Чврсто брани Републику Српску и, такође, не крије да управљање локлалном самоуправом није врхунац његових политичких амбиција.

Станивуковић, наводи наша саоговорница, јесте неко ко необично подсећа на Додика из млађих дана у политици.

- Отуда толико мржње и презира према њему из редова блиских Додику. Он ужива све веће поверење и популистичко идолопоклонство међу грађанима тако да сасвим сигурно иде путем заузимања “озбиљније” политичке улоге. Време је да део досадашњих политичара оде у пензију - наводи Топићева.

Захладнели односи са Вучићем

Топићева примећује и да је још једна отежавајућа околност за Додика то што је, како наводи она, у његовом односу са Александром Вучићем дошло до захлађења.

- Додик је мислио да има ексклузивно право да у Београду заступа Републику Српску и то се полако почело мењати. Односи са владајућима у Србији били су пуни јавног дивљења, љубави и интензивни. Тренутно су захладнели и то се види по појединим потезима Вучића - закључује саговорница “Блица".

(Блиц) 

Коментари / 92

Оставите коментар
Name

Кочићев Вијенац

01.03.2021 22:04

Ако Бог да.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

02.03.2021 05:09

Прво писац незна да србија није потписница као гарант Деyтонског споразума.

Name

Wалтер

02.03.2021 07:06

Сутра ће се 200000 чланова секте питати како је то могуће.Да смо народ нормалан не би нам се ово десило.Годинама слушамо лажи не вјерујемо критичарима.Република Српска је спржена земља

Name

Ре

02.03.2021 08:01

Он није политичар већ криминалац.

Name

ре

02.03.2021 08:03

Чисто сумњам,послије Добоја 2022 се мало спомиње у опозицији.А послије Додика код нас може само доћи нови Додик.Систем је систем.

Name

Ђорђе

02.03.2021 08:22

Добар коментар, поздрав. Када прочитам овакву вијест. Па, ми смо на корак од ношења штафете. Е, мој народе....

Name

ре Дзо (Дзевад)

02.03.2021 08:22

Битно је Дзеваде да си ти гарант поново овде и да у свом стилу просипас "бисере".

Name

Р

02.03.2021 08:59

Последњи круг у Монци! Ко је гледао филм знат ће. А ови што га подржавају, они нити су шта гледали нити читали. Јбг... Такав склоп

Name

ја

02.03.2021 09:48

каква пензија он треба у затвор

Name

босанац и херцеговац

02.03.2021 12:22

Гарант БиХ је једино АМЕРИКА,све друго је небитно и невазно.

Name

Стицкман

02.03.2021 12:41

Шта је баби мило, то јој се снило!! Овај дебил што ово написа нема везе са реалним животом. Све нагађања без везе, Додик развали изборе а опозиција виче побједа. А овај подвиг Жуће у БЛ сам иде Додику на руку као путоказ за следеће изборе. А ви не морате ово објавити јер сте ви "слободан медиј". Ха ха ха

Name

Нострадамус

01.03.2021 22:13

Додик је урадио свој задатак,а то је унистио је Републику Српску због цега је био и довезен на тенковима Нато-а.Због тога лако је могуце да опстане на власти на нивоу БиХ.Присталице Додика це и даље прицати о Републици Српској и људи це им вјеровати.То знаци све док се прица Република Српска це постојати.Као сто се и за цовјека казе да послије смрти цовјек зиви све док неко о њему прица.Ипак тузан крај за оне који схвате да су били само обицни магарци Милорада Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

02.03.2021 05:10

Оста це он и у рс на власти ви незнате ниста друго него србовати и парастосирати!

Name

Ре.Веллсон

02.03.2021 05:59

Додик је највеци руситељ Републике Српске и највеци разарац српског народа цовјек који је својим доласком на власт унистио све ресурсе дрзаве.Додик је продао и опљацкао са људима које је он поставио на власт све сто је могло да се унисти у овој дрзави а народ осиромасио и растјерао по свијету..Додик је својим криминалним поступком постави људе на сва мјеста гдје се паре узимају и ту је све у минусу и пропало..само глупи народ вјерује у његове промасаје и изивљавање над народом из дана у дан.....

Name

Ре Нострадамус

02.03.2021 06:32

Е јеси глуп свака ти част!

Name

РАСПУЦХИН

02.03.2021 06:43

Тачно , Додик је доведен на власт управо због овога што се сада најављује и фантастично је он одрадио све у интересу оних који су га и довели. Његов проблем је што од своје похлепе за моћи , влашћу и , наравно , новцем не види шта је урадио себи а оно шта је урадио Српском народу га и не интересује. То што ће он нестати са политичке сцене и није проблем али је проблем што ће његовим "пензионисањем" пљунути на наш народ и све што је наш народ преживио па и све жртве нашег народа у прошлом вијеку.

Name

реалност

02.03.2021 06:48

Одавно је требао да буде Милокрад иза ресетака, али није имао ко да га процесуира. Поткивац имао највиси ранг у хијерархији увлакаца и папака..

Name

РВИ

02.03.2021 07:33

Додиг је нај веце зло које се могло десити овом народу. Покрао, унистио привреду и растјерао младост, а то му је био домаци задатак, а народ слијеп није видио на вријеме.

Name

Сајонара

02.03.2021 08:10

Џо,а ко је гарант?Наравно потписници Дејтонског спосазума.

Name

Директ

02.03.2021 08:25

Дзоо, неће још дуго. Моћ му константно опада.

Name

ре Дзо (Дзевад)

02.03.2021 08:25

Битно је да ти "све знас", а поготово да се "не знате" писе састављено.

Name

Крис

02.03.2021 08:57

Да је иконаш водио неку мудру политику РС , неби српски народ био забринут и нико неби угрожавао тај ентитет. Овако се иконаш ослонио само на крађу(лоповлук) за свој интерес. Зато се дрзао цврсто свога пројекта "завади,лажи,па владај" без обзира на последице за РС. Да би то успјесно реализовао наградивао је добродушно своје сараднике да се и они укључе у лагање и мрзњу према БиХ. Тако је упласио свој народ да су угрожени у БиХ и да нема слободе за њих . Оваква дрзава без бесправна њему стима за његов пројекат и онда цао срби јавицу вам се из Русије . Нека му је на част , корона му затрла сву породицу.

Name

израелац

01.03.2021 22:32

овим старим политичарима је боље да се некако нагоде и извуку из свега и оду у пензију на вријеме... јер све су старији и све мање функционалне особе и све мање паметни а све више омражени код нових генерација... они то нема шансе да исправе јер су раселили превише становника а дјеца одрастала у мржњи према политици са ових простора.. провјерите код дјеце шта мисле о политици и политичарима па ћете да схватите да политика одговара само уском кругу људи а остали су приморани да слиједе власт... дјеца то гледају и пљују по свему а сад долази њихово вријеме... кад они почну да гласају за коју годину неће више бити помена на старе политичаре који су поно причали а дјела им говоре да ништа нису радили како треба...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ицх

01.03.2021 22:38

Кратко речено ПУШИОНА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лајковац

01.03.2021 22:55

Путеви рс.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брано

01.03.2021 22:56

Дај ниже да никад није ни “возио”. Уништио нам је пола живота , цијелу Републику Српску, и 30% становништва је отишло из ње!! Ко нам је крив? Сами смо криви кад му пљешћемо на глупостима а чињенице и свакодневне потребе заборављамо .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Брано

01.03.2021 23:54

Ко му пљешће човјече? Пљешћу му они попут Вулићке, тј они који су добили функције гдје се може дебело красти и они који су добили радно мјесто као гласачи.

Name

Да, сами

02.03.2021 05:29

Смо криви јер смо повјеровали у прицу о исл. декларацији, о фасистима и осталим угрозеносцу од пропаганде из Београда, тадасњег резима тамо којег смо ми лицно срусили, други нису своје резиме русили. Као да би уз парламент у Сарајеву и уз заступљеност и насег народа неко мозда изгласао за потурцивање Срба. Па није то једнопартијска диктатура као у Кини па сто милиона умријесе гладју или совјетски резим, или итд. Само изгинусмо. То су само биле застрасујуце пароле тог резима који је посегнуо за територијама у којим лезе кости насих предака, великосрпска.

Name

Ре Брано

02.03.2021 06:31

Ако си до сад пљескао Додику, касније ћеш пљескати неком другом. Једноставно имате времена за пљескање а нећете да се бавите самим собом.

Name

брко

02.03.2021 07:42

Избори идуце године потврдице исто.Додара је неприкосновен.Тако ми хоцемо.

Name

Висе нас је ...

01.03.2021 23:48

Даце Бог да и он нестане да овај народ прогледа да нас гура у биједу и пропаст дуга је то прича паметном доста ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.03.2021 07:32

Камо среце да је давно одвезао свој последњи круг и да је данас у неком затвору гдје му је одавно мјесто.Својом накарадном политиком и пљацком је унистио овај народ и ово друство у сваком погледу.

Name

Савооо

02.03.2021 07:51

Нестаце тебе бусино фуј . Другом рупу копас ти уњу се увалио .

Name

ре

03.03.2021 18:12

до побједе

Name

дјоко

02.03.2021 00:26

па има лијеп воцњак,неце му бити досадно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

02.03.2021 00:37

Машите заставицама у преизборним кампањама и аплаудирајте крканлуку и примитивизму,тразеци и цекајуци да се добије посао преко неке странке и тако цекајуци из дана у дан,годину по годину...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рогоња

02.03.2021 01:27

Све подршке јос јаче

ОДГОВОРИТЕ
Name

све јасно

02.03.2021 03:14

Веровали или не Додикова улога и јесте била да убеди Србе да и са нивоа БиХ се управља Републиком Србском а да то Срби не примете као фамозни пренос надлезности Цудно звуци али је једно сигурно Додик је Америцки цовек а црна листа мамац да исти поново победи на изборима све дотле док не испуни задате услове Ако неко хоце да зна САЗНАТ ЦЕ без обзира да и ову објаву уклоните и тако будете исти као РТРС јер будуцност ДЕЈТОНА је у рукама оних кои су га и направили а санкције прави господари насих зивота

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

02.03.2021 03:59

Помоћи нам нема пропасти нећемо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фениx

02.03.2021 04:38

Све ово што се прича и пише је крив Додик.Да се бавио економијом и отварањем фабрика ,бољем животу народа,а не само како да дигне кредите и задужи нас до грла и подвадја са цјелим свјетом до ови прича неби ни дошло. Па измишљена прича као бољи дио БИХ на коју су се смијали сви пар година и запржит ће народу ревизијом дејтона.Да није преживио мислим политички 2014 те године све би било друлчије.Само ме чуди откуд оволики народ рецимо нпр. у Добоју да је за Додика ??? незнам☹.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

02.03.2021 12:53

Мислим да до 2000 и цак 2004 Додик је заиста био на добром путу.Сјецам се да је говорио да не зели да води политику него економију.Ста је касније било бог сами зна.

Name

Биљана

02.03.2021 05:13

Ако је Додик негдје и гријешио више не може сада има за савјетника Поткованог !

ОДГОВОРИТЕ
Name

за биљу

02.03.2021 08:46

има добро подкованог коња за трке али га зеза вода у кољенима требаму икона морепловца

Name

Боx

02.03.2021 05:16

Ја сам Србин. Ово је од увјек била Босна и не знам ста је спорно. Све док не буде једна влада, једно министарство и један председник неце нам бити боље. Зар је битно како се зовемо ? По мени је битно да боље зивимо, све остало је небитно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Боx

02.03.2021 08:27

И ја сам Србин, и донекле се слазем са вама. Мени је СФРЈ јос увијек много боља и драза од овога сто сада имамо. Али. Гледао сам 90-тих како наизглед нормални и фини људи из сва три народа постају совинисти, ограницени мрзитељи другог, а у понеким слуцајевима и злоцинци. Ја висе немам пивјерења ни у једно људско бице, да неце доци на власт у тој потенцијалној једниственој дрзави и радити све да наскоди другима. То, а не национал-совинизам, је разлог засто никада висе не зелим јединствену БиХ. Ако морам да зивим медју совинистима и бројацима крвних зрнаца, радије цу да зивим медју онима који ми неце уцинити назао само због мог имена. Не вјерујем висе никоме.

Name

Радица

03.03.2021 07:10

Боx,када би Бар вецина размисљала попут Вас,свима би нам било боље !

Name

Драшко

02.03.2021 05:17

Треба сачинити списак закона којима је умањена надлежност РС у корист БиХ, а које је подржао СНСД. Кад је год говорио о регерендуму,отцјепљењу,.... и био велика "србенда" тада је нешто потписао и издао интерес РС. У посљедње вријеме све више истиче улогу измишљеног ИЗВРШНОГ КОМИТЕТА СНСД-а, који подсјећа на ЦК Кине и који као доноси неке одлуке мада није дио институција Српске. Додик подсјећа на мачора са 9 живота и вјерујем да ће лажима, издајом српских интереса и маниплуацијама опстати на власти. Драшко је премлад, нема завршен факултет, иако има добре савјетнике и представља освјежење на политичкој сцени - па видјећемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

02.03.2021 05:32

народе дозовисе памети мотке у руке и растерај ову црвену багру са власти подрзи младост јер зивот је у младости а не у старој багри

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

02.03.2021 05:36

Вријеме је да се уклони диктатор и пљацкас сопственог народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

02.03.2021 05:36

досаоје крај досаоје крај угасијосе дасак свезег зрака пробусилесе гуме тењковске у свора а нема резерве олрајтова висе не воље него коље док воље воље кад невоље коље о казе путуј цао банбина

ОДГОВОРИТЕ
Name

Васо

02.03.2021 05:40

У преводу ови сто додју после њега пристат ће на све само да се дочепају власти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Васо

02.03.2021 10:38

Слаб ти превод Васо. Твој Додик је вец све продао сам вам није рекао јер ви црвени вјерујете његовим оцима а не својим. Окрени се мало и отвори оци па цес видјети.

Name

Зага

02.03.2021 10:51

Мислите???

Name

025

02.03.2021 05:48

истекламу гаеанција иде у старо гвоздје видис дасе упискијо седи ко дете на носи и пева песме растајемосе ми јелвам зао растанаксе примакао путуј селма и ненагињисе кроз прозор

ОДГОВОРИТЕ
Name

Врло наивно

02.03.2021 06:05

Врло наивно гледање на ствари.Сама чињеница да је амерички дипломата Палмер Додиков потез скидања табле са школе у Палама назвао државничким говори да је он и даље амерички човјек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радана

02.03.2021 06:25

Додига је направио од РС сиромасни папакланд и на политицку сцену доселио папке равне себи- Владавина једног узорпатора и идеолоског мутавца који није урадио ниста него до иза себе оставио културну, моралну и материјалну пустос!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лосе

02.03.2021 06:27

Ма дајте молим вас, не хвалите га какав борац за Дејтон, цовјек је пренио бројбе надлезности које су тиме срби изгубили а цињеница да је потписаи пут у Нато управо гивори да је цовјек запада. Иако немамо ниста против запада, против Додика имамо унистио нас је економски и опљацкао а тек завадјао медјусобно - без премца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

02.03.2021 06:40

Да да бог

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сеад

02.03.2021 06:41

Одлична анализа, Драско је нови лидер који не гледа ко је које нације и вјере, пуна подршка!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.03.2021 09:20

Какав Додик, Бакир ће са својим поданицима преузети ствари у своје руке.

Name

Обрад

02.03.2021 06:42

Тако се прица двадесет година за Додика а Миле вози ли вози.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

02.03.2021 08:24

Можда Миле ускоро "Лајковачком пругом", заврши у Фочи, има кромпира и за Шпирића.

Name

Ре Обрад

02.03.2021 10:40

Довезао је он. Сити смо га.

Name

Ма да

02.03.2021 06:47

Додик= Месић. Он је обавио свој посао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

02.03.2021 06:51

Следећи ко дође,ако дође,умјесто њега остаје му да закуца ексере.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

02.03.2021 06:51

Бањалучани су огорчени на Додика и све више ће бити, јер је уништио урбане и цивилизоване рођене Бањалучане, дозволио је сељачинама из Мркоњића , Дрвара ,Петровца ,Гламоча да окупирају читаву Бањалуку , униште све , Истјерају културне и образоване Бањалуцане из из свих институција , сви запослени су углавном ти из Мркоњића , Дрвара , Гламоча а Бањалучани својом културом су платили цех сељаштва ,примитивизма , некултуре и повукли се или напуштају Бањалуку , тако да је сад Бањалука постала сеоска махала Мркоњичана , Дрварчана , Бањалучани су са правом огорчени и тражиће да се Бањалука врати Бањалучанима , зато је дошао Додиков политички крај , Доста је , Тегелтије , Шпирића , Лукача , Цвијановићке , погледајте нико из Бањалуке!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Бањалука

02.03.2021 08:39

Једна ствар ми је фасцинантна да посматрам овдје у коментарима. Много вас који писете из Бањалуке позивате се на своју културу и цивилизованост у осудјивању других, а сваком својом ријеци показујете колико сте примитивни. Један културни центар, како ви покусавате да приказете свој град, изродио би људе коју су космополите и отвореног духа, а не мрзитеље који гледају особи у родни лист да би одлуцили је ли та особа ок. Примитивизам није несто сто цовјек добије по родјењу, зависно од локације породилиста. Једна цивилизована и културна особа никада не би себи дозволила да људе класификује по боји козе, религији, мјесту родјења, итд. Имате идеје о себи и другима које заиста са стране изгледају тузно и помало смијесно.

Name

рре

02.03.2021 08:43

А ти си рођени Баналучанин,а тата си сишао са Хан Кола.

Name

РАСПУЦХИН

02.03.2021 09:27

Тачно , у праву сте! Требало би све институције Р. Српске вратити у Источно Сарајево па би сви они отишли тамо и њима правили проблеме а не нама.

Name

Зоки

02.03.2021 06:52

А оно,,неможе нам нико ништа,,...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

02.03.2021 07:09

Више нас је. Готов је стари лопов, издајица и кукавица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пр

02.03.2021 07:20

До избора 2022. нема промјене а онда ће се видјети ко има више моћи , пара, логстике и свега осталог.Додик је ту гдје јесте још најмање 2 год.Не заборавите да ни Хрватска неће тако лако дозволити градјанску БиХ !

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАСПУЦХИН

02.03.2021 09:38

Тачно , управо је 'рваЦка гарант опстанка Р. Српске. Наравно , само са Додиком на челу. А што се тиче "грађанске државе" , ма како ко схватао и тумачио тај појам , није ли баш 'рваЦка један од најсвијетлијих примјера такве државе и то од свог настанка? Било оног '41. или посљедњег '91.

Name

Боки

02.03.2021 07:23

Даће Бог, да му видимо леђа, уништио је и покрао Републику Српску. Стићи ће га бар Божија казна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.03.2021 08:43

Та твоја задња реченица је измишљена за сиротињу.

Name

меxико

02.03.2021 09:58

Ви родјени БАЊАЛУЦАНИ сте то зато сто у васим селендрама око БЛ нема породилиста БЛ је град свих градјана РС без обзира гдје су родјени Мука ми је висе од вас СТАРИХ БАЊАЛУЦАНА све сам папак и примитивац

Name

БОБА

02.03.2021 07:52

ПАМЕТОВАТИ У НЕ УРЕДЈЕНОЈ ДРЗАВИ ЈЕ ЛАКО. МНОГО ЛОБИСТА АНАЛИТИЦАРА МНОГО ПРИЦА КОЈЕ СУ ИСПРИЦАНЕ.СВЕ И СВАСТА ИСПЛИВАВА НА ПОВРСИНУ.СВЕ ЈЕ ПОСТАЛО ТРУЛО НЕ ЗАНИМЉИВО БОЛЕСНО.ВРТИМО СЕ У ЗАЦАРАНОМ КРУГУ.ГУРАЊЕ И ПАМЕТОВАЊЕ ЈЕ УЗЕЛО МАХА.НОВАЦ ЈЕ ПОСТАО ВАЗНИЈИ ОД ЗИВОТА.СВИ СУ УМНО И ФИЗИЦКИ БОЛЕСНИ. СВЕ ЈЕ ВЕЦ ИСПРИЦАНО.ЊИМА СУ НАЈВАЗНИЈЕ ПАРЕ И РЕЈТИНГ А СТО СУ СВИ БОЛЕСНИ И БОГАТИ И СИРОМАСНИ ТО НИЈЕ ВАЗНО.САМО СТО ОНИ КОЈИ ИМАЈУ УНИСТАВАЈУ И ГАЗЕ СВЕ ОКО СЕБЕ МИСЛЕЦИ ДА СУ ЗДРАВИ И ВЈЕЦНИ.КО ПРЕЗИВИ ПРИЦАЦЕ О ЛУДИЛУ КОЈЕ ЈЕ БИЛО РАВНО РАТУ АЛИ ОНОМ БЕЗ ПУСКЕ.КАД ОД НЕКОГ ДОБИЈЕС НЕСТО МОРАС ПАМТИТИ ПА ВРАТИТИ ИНАЦЕ ДОЛАЗИ ДО УБИСТВА ИЛИ САМОУБИСТВА.СВЕ ДОДЈЕ НА НАПЛАТУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коwалски

02.03.2021 08:02

Само се ви слијепци уздајте у Амере и немојте ништа да радите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован

02.03.2021 08:18

Само да секташ падне он нас је са својим комитетом раселио више негол иједан рат.Нек га носи црни дјаво са сектом.Свима пуна уста народа а ништа не чини да заустави одлазак наше омладине.Нећеш ускоро имати ским ни кафе попити а камоли нешто радити.То је њихов успијех и срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

02.03.2021 08:21

Увек ме је чудило како десет војника може да спроведе хиљаду људи на стратиште, а да ови ништа не учине. Сада један води цео народ у нестанак, а нико се не чуди, ни ја можда, осим овако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

02.03.2021 08:24

Све његове трансформације су биле на стету РС. Пут у НАТО, ЕУ, знаци и нестанак Срба. Огољен, задузен Српски народ и РС уз најјацу привреду не би се "извукао" из кризе, а да не прицамо у какво је стање довео привреду. Његова монструозна политика ниста није мањи злоцин од оног НДХ над Српским народом није

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

02.03.2021 08:28

Додик влада из само једног разлога а то је зато сто ови који хоће да га замене су много гори од њега то је једини разлог

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијељинац

02.03.2021 08:42

Цитајуци ове коментаре цини ми се као да је Додик сам себе изабрао на свим изборима до сада.Мада ми се цини да људи гласају за њега сто знаци да су у већини а пошто је ово демократија мањина има право да се буни и нада да це један дан бити вецина.Знаци безвезе прица о лошем стању у свим сегментима друштва када га то исто друштво бира.И ко је луд овде на крају?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

02.03.2021 08:54

Само Додика скинут с'власти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Печурка

02.03.2021 09:03

ОДГОВОР ЗА &ЏОА: Човече, описмени се! Исувише је евидентно из ког верског и квази националног корпуса долазиш. Маскирај се

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кубанац

02.03.2021 09:13

ма какав Драско .... након диктатора иде Вукан .

ОДГОВОРИТЕ
Name

02.03.2021 09:23

ВАЛА ЈЕ ВИШЕ ДОСАДИО НАРОДУ, НИТИ ЈЕ ЗА ГЛЕДАЊЕ НИ ЗА СЛУШАЊЕ А ОБОГАТИО ЈЕ СИГУРНО И СВОЈА ПОКОЉЕЊА А ТЕК ЋЕ СЕ ВИДЈЕТИ КОЛИКО ЈЕ ПРОДАО РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

02.03.2021 09:56

Одзвонило му. Мислим да га је и доста висе, са њим напрјед не моземо висе. Завадијо нас је са свима, цовјек је компас изгубијо. Направијо је ста је направијо, задузијо нас, налапали су се и обогатили не на памецу, способности за бизнис него на пљацкању дрзавне имовине, јавна предузјеца су ојадили и покрали, та предузјеца су сад требала бити ослонац дрзаве и привреде, шуме, хидро и термо електране, дрзава је могла да зиви само од тога и здраве приврједе. Јавни сектор су унистили намјетима, кога су год могли политицки да уцјене и притисну они су то и урадили. СНСД је данас дрзава и пита се ко це и како да послује и зиви, то је не допустиво за јаце дрзаве а камо ли за нас вјец бједу. Корона им слузи за оправдање од ситуације у којој се налазимо као друство, без Србије смо нико и ниста то и показује Вуциц свима нама да је власт неспособна да функцијонисе без његове милости и у РС и у Федерацији БХ. Немамо никог ко мозе као он да објезбеди ниста у свјету, нико нас не признаје као озбиљну и не корумпирану дрзаву,дрзаву појединаца који ведре и облаце по својим окрузењима из којих долазе као политицке лицности. Где год оду тузакају се и прјебацују лоптицу у супротни табор и изгледају смјесни где год се појаве. Па кад их ми видимо као три мускетара изгледају смјесно а камо ли неком са стране,сви појединацно престављају своје земље а они као три будале које се око ницега не могу договорити ни усагласити и јос потом се тамо посвадјају и дају контра изјаве за медије,смјесно. Оваква политика ником од нас не пасе и мора се промјенити и гледати подједнако на обадва ентитета и сва три народа,не подмјецати ногу ником помоци свима и бити коректан, само тако мозе мо ици напрјед.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако...

02.03.2021 12:44

Тако може опстајати сваки политичар: прихватати СВЕ сто му наложе западни налогодавци (читај: западне државе, јер код њих се политика не мијења иако се мијењају лидери), а на штету, прије свега, српског народа-што је додик са задовољством извршавао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

02.03.2021 14:44

Узурпатор, био је све што један политичар не смије да буде. Опљачкао је свој народ, издао га, пренио x надлежности, смијенио, заједно са ешдауном предсједника Републике Српске Николу Поплашена и много политичара из српске демократске странке. Највећи издајник српског народа у историји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Галеб

03.03.2021 04:25

Ронхил Икона није никакав политицар вец прости сеоски криминалац Којега је требало ухапсити вец одавно и право Фоца а све покрадено оплацкано до трецег кољена да врати народу У БиХ ,Србији,ЦР Гори, Русији ,Кипру и било гдје Се утврди да потице та имовина Из РС БиХ од плацке осим његових плата које су биле 3500 Км и даје од тога морао да породицу издрзава Све остало је плацка ,отимацина и криминал

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гласање

04.03.2021 14:42

Прошле године нисам гласао због оног апарата за корону, и вјероватно још доста свијета није, то су мешетари БН РТВ, Шаровић, дебело искористили. Следеће године, вала је за гласање и као и раније Додик. Да не би ми још Шаровић и Иванић били председник, њања Српска.

ОДГОВОРИТЕ