Нови селектор Србије ће се захвалити ПЕТОРИЦИ

На Пиксијевом списку, фудбалерима којима се треба захвалити се наводно налази пет имена: Александар Коларов, Лука Миливојевић, Адем Љајић, Никола Максимовић и Стефан Митровић!

Фудбал 01.03.2021 | 17:49
Нови селектор Србије ће се захвалити ПЕТОРИЦИ

Од како је званично постао селектор фудбалске репрезентације Србије, јавност са нестрпљењем чека први списак Драгана Стојковића Пиксија., који ће према писању медија претрпети неке крупне измене

На Пиксијевом списку, фудбалерима којима се треба захвалити се наводно налази пет имена: Александар Коларов, Лука Миливојевић, Адем Љајић, Никола Максимовић и Стефан Митровић!

Медији пишу, да Коларов сигурно неће добити позив, због понашања током кључне утакмице у квалификацијама за Европско првенство, против Шкотске у Београду.

"Пикси нема разумевања за потез Коларова, који је неколико сати пред почетак утакмице деценије против Шкотске саопштио да не може да игра. Он каже да на таквог играча никад не би могао да се ослони, јер би страховао да ће га опет 'продати'" пред важан меч", речи су Стојковићевог блиског пријатеља.

Сви су изгледи да ће Пикси подмладити везни ред, па више међу "орловима" неће бити места ни за Луку Миливојевића.

"Ни његовим понашањем Стојковић није задовољан. Без обзира на то да ли је Лука за неке ствари био у праву или не, Пикси је неко ко инсистира на челичној дисциплини и тражи да прљав веш никако не излази 'из куће'. Миливојевић је у протекле три године био у свађи са селектором, његовим помоћницима, јавно је износио замерке на рачун водећих људи ФСС. С друге стране, на позицији задњег и централног везног Србија тренутно има много играча, млађих, који су притом стандардни у јаким лигама. То су Максимовић, Грујић, Гудељ, Лукић, Милинковић-Савић...", објашњава извор близак Стојковићу.

Од репрезентативног дреса опростиће се и Адем Љајић. Офанзивни везиста није по Пиксијевом укусу, јер би играчи задужени за креативност требало да буду Душан Тадић и Сергеј Милинковић-Савић.

Највише проблема Стојковић ће имати са одбраном.

"Пикси се ломи управо око Максимовића. Размишља да ли и њега да прецрта. Штопер Наполија уме у седам дана да одигра по једну сјајну и очајну партију. Таква издања имао је и у репрезентацији, од блиставих до катастрофалних. Прилично је непоуздан. Проблем је што Србији фали квалитетних дефанзиваца, нарочито искусних", рекао је саговорник Информера.

Стојковић ће 5. марта објавити списак играча за прве три утакмице у квалификацијама за Светско првенство. "Орлови" ће борбу за одлазак у Катар 2022. почети 24. марта против Ирске у Београду. Само три дана касније у госте нам долази Португал, а за крај мини-циклуса, Србија ће 30. марта гостовати Азербејџану.

(Курир спорт / Информер)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

забринута

01.03.2021 17:07

Ста је овај урадио у европи као тренер?

ОДГОВОРИТЕ