Ковид пасоши супротни европским вриједностима

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас да би увођење ковид пасоша за путовања или улазак у ЕУ за особе које су вакцинисане било у супротности са основним европским вриједностима слободе кретања и права на избор, али да је Србија спремна за тако нешто, јер већ има информациони систем.

Србија 28.02.2021 | 14:35
Ковид пасоши супротни европским вриједностима

- Ја сам стотину одсто за вакцинацију, али такође мислим да људи имају право избора. Ако се уведу ти пасоши, то ће бити дискриминација људи који из неких разлога или здравствених разлога, не могу да се вакцинишу. Како ће они путовати - рекла је она новинарима у Рачи.

Брнабићева је навела да није очекивала такву одлуку ЕУ, те да се нада да она није финална.

- Али, ако буде, ми смо од првог дана спремни за тако нешто. За наше грађане нема проблема. Ми смо међу земљама са највећим бројем вакцинисаних људи - рекла је Брнабићева.

Она је истакла да Србија има информациони систем који је већ прављен тако да, уколико се уведу ковид пасоши, то грађани Србије имају.

- Ми немамо проблем, али мислим да је то у потпуности супротно свим европским вриједностима и свим вриједностима модерног друштва и слободе кретања и права на избор - рекла је Брнабићева.

Она је додала да ће са нових 100.000 "спутњикових" вакцина, које стижу вечерас у Београд из Русије, Србија прећи бројку више од два милиона добијених вакцина.

- Сутра добијамо још 58.500 Фајзер вакцина, а 5. марта још 500.000 кинексих Синофарм вакцина. Немамо проблем - додала је Брнабићева, која је данас у Рачи посјетила погон за прикупљање меда "Наш мед", Удружења пчелара Србије.

(Агенције)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Да

28.02.2021 13:41

Што сте онда донијели у Србији закон о обавезној вакцинацији кад толико поштујете људска права и право на избор?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Они тумаче

28.02.2021 14:13

Да је то закон о обавезној добровољној вакцинацији.

Name

Ре:

28.02.2021 14:29

Тај закон је био и у вријеме Титине дрзаве... обавезна вакцинација у првом разреду основне, па после у последњој години средње сколе....а и у првој години зивота... нико се није бунио. Ова "обавеза" у вези са Цовид-ом је несто друго и лицно (за мене) сам против ове вакцинације

Name

Иги

28.02.2021 15:22

Нисте схватили, она је рекла да они који се вакцинису, добит це "пасос" то је лист који се убаци у пасос, да су вакцинисани да би могли да путују ако неко захтијева, а остали, мислим јел Меркел рекла да би ово могло да траје пар година, сад имамо британски, фински, јузноафрицки и до сада нај опаснији калифорниски сој... да ли це вакцинисање против разлицита облика поцети, колико це то трајати, посљедице... ЕУ нема вакцине прица о пасосима, мислим да за такво несто јос увијек је рано. У биХ има 10 врста короне. Писе на БН процитајте.

Name

Доктор

28.02.2021 13:48

Каква вакцина, какви бакрачи, и какви ковид пасоши. Нема ништа од тога. Оно што вам ЕУ медији неће рећи је то, да се у ЕУ не жели вакцинисати преко 60 % људи, зато људи, памет у главу. Дакле, као што и многи грађани, исто тако и многи политичари, судије и сви остали не желе вакцине, зато до обавезног вакцинисања и ковид пасоша неће доћи. Ако нисте ризична група, не примајте вакцине само због тога, да добијете ковид пасош, јер до тога неће доћи. Прича око тога служи само томе, да фармацеутска индустрија још више заради на нама. Не пристајте на логику уцјене по систему данас вакцина, сутра чип а прекосутра ко зна шта још, само да неко заради на нама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Доктор

28.02.2021 16:05

Свака част, да неко има паметан да објасни овом народу актуелно стање. ЕУ ће сама себе уништити својом пропагандом.

Name

бал

28.02.2021 13:58

Може он клепат шта хоће он је министар

ОДГОВОРИТЕ
Name

слободни тесар

28.02.2021 14:35

Господјо Брнабиц то је одлука ЕУ,а посто Србија није цланица ЕУ не треба да се тице Србије.Ви би одлуке ЕУ да прилагодите себи.Увијек има могуцност путовања у Русију и Кину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре слободни тесар

28.02.2021 15:43

Ја управо учим кинески да идем радити у Кину хо хо хи хи!

Name

Горан

28.02.2021 16:53

А ја руски- ја љубљу тебја....и правац код Путина.

Name

Режим

28.02.2021 18:34

Али да дође тихо. То је разлог. Кад су смјењивали режиме по не знам Британији, онда су мислили шта ако их морамо враћати, ако нам се сва наша методологија психолошког ратовања обије о нос. Е, па нивои и вјера, а не враћање режима, али земље од лукавства, мало теже, али мијењају се и таласају се. Наше земље и начини су слични природи, па носе. Хах, нису исеалне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ранко

28.02.2021 18:36

Прица глупости а овамо народ присиљава да се вакцину. Денон обицни. Сад кад је постигла одредјен број вакцинисабих кији умиру за конимхесец сад се извлаци да није то по закону. А присиљавање старијег станивниства ста је то?? Ја вакцину нецу примити, а ова бе прумила киктел витанина заједно са свобим убилацким стабом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Децко

28.02.2021 19:03

Ко не узме зиг звијери, неце моци ни купити ни продати! Бице изопстен из друства! Ко узме, бице проклет...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па добро

28.02.2021 19:38

Имате ли ви оци она казе србија има информациони систем који лако мозе бити прилагодјен са тим бар кодом који це бити потврда да сте пелцовани знаци они си вец одавно приморани били да то уведу само их јебе ато нису у еу памогу само прдити у ладну воду за еу це србија бих увихек бити земље не трецег вец стотог реда и улазицете у еу само ко и кад и како му се дозволи остали хрвати словенци итд могу све равноправно ми ниста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др Маја

28.02.2021 19:57

Пусти ти њу стоје тразила то је добила. Сад као није пи закону а тривабје лхуди јесте. И демон цитира библију. Сад као њиј криво сто народ који се није вакцинисао неце моци путовати. То су њене и Вуцицеве сплетке. А медју првима це увесту пасоше. То је зли од зене гора од Меркл. Ста оне знају нит куцета нит мацета. Своје дјете немају па јој није битно колико це људи убити вакцином