Судија поништио, признао па опет поништио гол

Судија на утакмици између WБА и Брајтона у оквиру енглеског Премијершипа Ли Мејсон направио је праву конфузију одлуком да занемари своју одлуку и поништи свакако нерегуларан гол гостујућег тима.

Спорт 27.02.2021 | 18:01
Судија поништио, признао па опет поништио гол

Наиме, ова наизглед и чињенично чудна ситуација десила се у 29. минуту меча између већ поменутих клубова када је капитен гостујућег тима Луис Данк одмах након судијског звиждука погодио мрежу неопрезног голмана домаћег тима из слободног ударца са неких 20 метара.

Овај дефанзивац је искористио чињеницу да је голман WБА стајао уз своју десну стативу намјештајући играче у живом зиду, а одмах након што је гол постигнут судија га је поништио тврдећи да није дао знак за извођење, иако се по аудиозвуку јасно чује да је дозволио извођење слободног ударца. Убрзо је схватио да је ипак дао знак, па је признао гол и играчи су кренули према центру.

У међувремену се укључила и ВАР технологија која је провјеравала постигнути гол јер је један играч Брајтона заклањао голмана домаћег тима и иако је у поменутој ситуацији све регуларно, односно судија је само требао поништити гол и досудити недозвољену позицију и наставити с игром, он је одлучио остати при својој првобитној одлуци како није дао дозволу за извођење и Данк је још једном шутирао из слободног ударца, овај пут неуспјешно.

На друштвеним мрежама ова ситуација одмах је постала вирална, а популарна страница и портал "Сqуаwка Неwс" поставили су питање да ли је ово најчуднијих неколико минута у историји Премијершипа.

(Спортклуб)

Коментари / 0

Оставите коментар