Покренута истрага о аутомобилима које возе познати

Одузимање Богдану Илићу, познатијем као Бака Прасе, два аутомобила са страним таблицама, "ламборгинија урус" и "порше кајена", отворило је Пандорину кутију - ко све од звезда са естраде вози аутомобиле регистроване у иностранству без присуства власника, а притом има стално пребивалиште у Србији.

Магазин 26.02.2021 | 21:42
Покренута истрага о аутомобилима које возе познати

Како Курир ексклузивно сазнаје, полиција покреће истрагу о естрадним звездама како би утврдила ко је начинио царински прекршај, јер јутјубер није једини који вози скупоцене аутомобиле у нашој земљи.

Међу њима су: Дара БубамараАндреана ЧекићСека АлексићСтефан Ђурић Раста, али и многи други. Возила за која се утврди да се неовлашћено користе биће привремено одузета због сумње у царински прекршај, ради полицијских провера.

Страни држављани, као и држављани Србије који живе у иностранству (тамо раде, студирају или им је привремени боравак одобрен), могу да дођу у Србију аутомобилом регистрованим у иностранству и да га користе док трају разлози њиховог боравка, објашњава наш саговорник упућен у ову процедуру.

То возило сме да остане у нашој земљи највише три месеца. Уколико планирају да бораве у Србији дуже, морају да обаве привремени увоз, који је у потпуности ослобођен плаћања увозних дажбина. Притом, странац мора да има одобрен боравак у нашој земљи дужи од три месеца.

Овим поводом контактирали смо с појединим певачима. Чекићева тврди да је у њеном случају све чисто. - Ја сам аустријски држављанин и мислим да чак и не бих могла да возим ауто на наше табле. Код мене је све легално и чисто, поткрепљено документацијом - поручује она.

Исти је случај и с Даром: - Цео живот имам немачке и аустријске, а откако сам родила сина, и француске папире. Немам потребу да пребацујем таблице кад путујем нон-стоп и имам чисте папире. Ко год жели може да ме провери - каже Бубамара.

Покушали смо да добијемо и Расту, који није био доступан за коментар. Међутим, његов пријатељ нам је објаснио како стоје ствари кад је реперов возни парк у питању:

- Раста је власник аутомобила које је купио и он има радну дозволу у Швајцарској. По том основу он може да управља колима у нашој земљи. Он је недавно полицији доставио комплетну документацију и папирологија је чиста. Раста се никад није бавио преварама, а за све што је купио има и потребне доказе. Поставили смо питања и МУП путем мејла, али одговор до закључења броја нисмо добили.

(Курир)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

израелац

26.02.2021 22:47

ја колко видим ова домаћа еатрада није домаћа него страна естрада ил гастербајтерака естрада... а ко фол домаћи пјевачи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нека су

27.02.2021 01:44

Браво, наравно да су сви они нацинили царински прекрсај и треба им сва аутомобила одузети. Возе се са њемацким таблицама (ДОН-) а нису дрзављани њемацке. То сам се вец дузе времена питао како могу, јер знам да могу инострана возила само 3 мјесеца возити. Нико од њих није купио аутомобил, ради се мозда о врсти Лизинг-а, док нису платили царину као и порез па се возикају страним таблицама. Треба њих јос казнити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

27.02.2021 05:24

Нека ми неко објасни како Дара Бубамара мизе имати "цисте" аустријске,њемацке и француске папире?????! Како мозе бити дрзављанин трију дрзава ако се зна да рецимо Аустрија нема двојна дрзављанства или је обицном народу несто пронакло у закону!!!????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гламоч

27.02.2021 06:16

А гдје плаћају порез на зараду, биће нигдје?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ааа

27.02.2021 07:42

Нигдје не плацају пуне дзеповеее као и политицатииста баграа балканска естрада је руглоооо невиxјенооо хаос

Name

Трапер Керy

27.02.2021 07:04

Сто су пјевали пјевали су! Сад могу само снимат спотове и кацит на yоу тубе. Наступи и узимање баксиса је прослост. Мислим да су и они свјесни тога. Мени је зао самих музицара! А тих пјеваца и радодајки ми у опсте није зао. 90 посто пјеваљки незнају пјеват и до ,,славе" су досле преко кревета. И сам сам свједок тога.

ОДГОВОРИТЕ