Бајерн "разбио" Лацио, Жиру пресудио "Атлетику"

- У наставку фудбалске Лиге шампиона у утакмицама осмине финала побједе у гостима остварили су минхенски "Бајерн" и лондонски "Челси".

Фудбал 24.02.2021 | 07:41
Бајерн "разбио" Лацио, Жиру пресудио "Атлетику"

"Бајерн" је синоћ лако изашао на крај са римским "Лациом" - 4:1, док је "Челси" славио на неутралном терену, у Букурешту, против мадридског "Атлетика" минималним резултатом 1:0.

У Риму је све било јасно већ послије првих 45 минута, у којима је актуелни европски и свјетски шампион "Бајерн" водио са 3:0.

Стријелци су били Левандовски, Мусијала и Сане, мада се мора признати да су и играчи "небеско-плавих" својим грешкама омогућили Баварцима убједљиву предност.

У наставку меча прво је Ачерби аутоголом донио "Бајерну" 4:0 у 47. минуту, да би само два минута касније Кореа смањио на 4:1.

Сушта супротност мечу у Риму била је утакмица на неутралном терену, у Букурешту, између мадридског "Атлетика" и "Челсија", која је одиграна тврдо, према очекивањима, без голова и без много узбуђења у првом полувремену, уз теренску надмоћност "Челсија", али без резултата.

Једини погодак у овој утакмици у 68. минуту постигао је Оливије Жиру, који је
био стријелац за лијепу предност лондонских "плаваца" пред реванш меч.

Да је "Атлетико" упао у кризу, јер му је ово трећа утакмица без побједе, уједно и други везани пораз, показује и податак да нису упутили ниједан шут у оквир гола "Челсија".

Посљедње двије прве утакмице осмине финала Лиге шампиона на програму су вечерас од 21.00 час, а састају се "Аталанта" и "Реал" Мадрид и "Борусија" Менхенгладбах - "Манчестер сити".

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар