"Зато што смо Срби, зато што смо најбољи"

Срђан Ђоковић се осврнуо на велики успех свог сина Новака, који је дошао до девете титуле на Аустралијан опену, а укупно 18. на Гранд слем турнирима.

Тенис 22.02.2021 | 15:31
"Зато што смо Срби, зато што смо најбољи"

- Ово је доказ да ништа није немогуће, испричао сам више пута ту причу, али ћу је поновити, јер смо одгајали Новака у најтежем периоду у Србији, када је било бомбардовање, живели смо његов живот 15 година и на крају се исплатило, јер је он радан вредан, представник свог народа у свету, патриота и најбољи спортиста убедљиво на свету, не тенисер, већ спортиста, јер је 4 пута проглашаван у последњих десет година за најбољег спортисту. 

Долази из Србије, намучене бомбародвањем и санкцијама... - емотивно је почео Срђан, који се затим надовезао на опаске Миломира Марића да западни свет жели да Новака спречи да постане најбољи свих времена.

- Коначно се неће прекинути, јер они морају да схвате да је Новак коначно најбољи тенисер свих времена и мораће то да прихвате, јер је то факат, а долази из Србије.

Упитан је и како се то променило, да Новак, који је раније био пословичан у говорима, сада се шали са противницима, каже им да чекају неколико година на пехар.

- Што је старији све више личи на мене, где ће крушка, него испод крушке? Ти млади тенисери који долазе су фантастични, на челу са Медведевом, Рубљовим, Циципасом, Зверевом... већина њих је из нама пријатељске Русије, није више само тај западни свет, већ и источни православни свет... и Кинези су почели масовно да играју, шири се тај прелепи спорт, и западњаци морају да схвате да и ми знамо нешто у животу, нарочито да знамо да ударамо ту лоптицу, а пре свега да пре ударања размислимо где можемо да пошаљемо ту лоптицу. Мислили су да се то никад неће променити, али на њихову жалост јесте са Новаком, а ево сада и читава најезда великих сјајних младих руских тенисера - рекао је Срђан, па се надовезао конкретно на Медведева.

- Медведев је фантастичан тенисер, сјајан је, биће велики шампион, али мораће да сачека да Новак, Надал и Федерер окаче рекет о клин. У ствари, њих тројица су помогли један другом да буду бољи тенисери.

- Новак зна кроз шта смо прошли као породица, увек им помаже, а немајући подршку из те велике тројке, то је борба прса у прса њега самог и свих осталих са друге стране. А он се не бори за себе и своје интересе, већ за тенисере који једва склапају крај са крајем. Ми снимамо нешто о свим Новаковим лепим манирима током члитаве каријере, како се поздрави са пртивником, какав је према домаћину, како пружа руку и љуби противника када изгуби. Који то спортиста то ради? Ретко који, а никад није добио награду за фер плеј, а знате колико Федерер има таквих награда - петнаестак.

Новак је за 98 одсто људи у Србији као члан породице

- Мислим да је Новак резултатима, својим понашањем,односом према свакоме, показао да ми нисмо најгори на свету, да смо део велике цивилизације, он је члан сваке нормалне породице у овој земљи, а таквих је сигурно 97 одсто, оних 2-3 одсто, под знацима навода "космополита" исфрустрираних, набеђених, прозападно оријентисаних, њима се ни не обраћам, Он је мом покојном оцу продужио живот за неколико година. зваи су га на Бањции где је живео "деда Ноле". Иако је био тешко болестан, једва је чекао његове мечеве и продужио живот за неколико година. Тако је са многим мојим пријатељима који су ми рекли да је тако и у његовој кући. Он је старим људима направио бајку од живота, и рекао им да не треба да оду на онај свет, већ да сачекају још једно годину-годину и по дана и Новак ће у сваком статистичком податку бити најбољи на свету, као што јесте сада.

Запад је продужио агонију, која траје већ 10 година, боље да се предају и признају да је Новак најбољи

- Па што нисте пустили то, пусите да видите шта су радили њих двојица и како им је опроштено. не да им је опроштено, него се није ни обраћала пажња на то. А како су новаку. То је био једини начин да га спрече, Али морају да схвате, не постоји шанса да га спрече. Али само су продужили своју агонију. Агонија траје већ 10 година и продужили су још годину дана, уместо да се лепо предају и да схвате, Новак је најбољи на свету и ајмо. Само рпеносите оно што јесте. Новак је неупоредив.

Новак тешко подноси неправду и нападе на њега.

- Тешко подноси, наравно. Па како кад све ради супротно и не даје повода никоме да се тако понаша према њему, али то је једноставно тако, тако се понашају и према нама као земљи, тако и према њему као појединцу. Ево и сада ова ужасна прича, о овом филму Гаге Антонијевића (Дара из Јасеновца, прим. аут.) показује како ми имамо страшно проблема са свим и свачим, и свако од тих људи око нас има неки проблем са нама. Зашто је то тако, не знам, вероватно зато што никога нисмо нападали и само смо се бранили.

Зашто Новак није главна вест на насловним странама наших новина, него само нека зла и лоше ствари?

- И то су му замерили. Ма стално нешто не ваља. И ви новинари у Србији запитајте се када ћете имати такво чудо као Новака. Тешко*? Зашто га не величате и славите, кроз његов лик и дело - погледајте ово, ви новинари треба да се запитате, ви у ствари генеришете јавно мењење и то је оно што се тражи од вас. Али сва зла и наопака на насловној страни, а успеси се стављају по страни. Ваљда ће се променити нешто, знаш кад бих ја дозволио да ми неко каже, ајде ради ово, ради оно... Зашто преносите те ружне вести које изјављују новинари из Енглеске, зашто их преносите у нашим медијима, они нека раде шта хоће, ми радимо о шта хочемо. Када ћете код њих да читате нешто лоше што ми пишемо о њима?

Подсетио се и понуде да Новак постане Енглез пре петнаестак година.

- Они су хтели да споје Новака и Мареја, али у разговору са нашом децом, апсолутно нико није био за то да одемо из Србије и променимо наше држављаноство. Ми смо Срби, православци, верујемо у нашег Бога, светог Василија Острошког и све оно што он представља.

Срђану је предочено да у Аустралији, ипак публика воли Новака.

- Воле га сви нормални људи у свету. Јесте се запитали зашто најбоље игра у Кини? Тамо осећа љубав, праву љубав, они га тамо стварно воле. Он је рекао тата, Бата Живојиновић и ја смо најпознатији људи у Кини. Тамо га воле без задршке, оно што на западу није доживео, нити ће доживети. Они мисле да само они постоје, али они су само једна петина света. Кина, Индија, Русија, Бразил, Африка, он је свуда божанство - рекао је Срђан, а после открио анегдоту једног нашег министра.

- Један наш министар је био на самиту несврстаних, седео је међу неколико младих Африканца, питају одакле си, он каже из Србије, па помињеу Бившу Југославију, Тито", они не знају. Каже онда ми смо из земље Новака Ђоковића, до краја самита неколико наредних дана је био главна звезда тамо. Свет чак и унутрашњости Африке препознаје, због његовог односа према свима.

Срђан очекује ускоро рушење вечног Гранд слем рекорда, најкасније за годину и по дана.

- У наредних годину, годину и по дана, биће најбољи у свим статистичким параметрима. И када оде у пензију врло брзо, шта год да буде радио, чиме год да се буде бавио, биће исто толико успешан као и у тенису. Он је српско злато које ће се тек брусити.

- Он је послат од Бога људи, у најгоре време по српски народ и Србију, јер је показао да смо ми нормалан народ, да нисмо убице и дивљаци, не смем ни да кажем оно што све знам, од кога су свих потекли и где је све Србија била и излазила, јер то боже мој, мораш да ћутиш да не би изазвао бес тамо неких стручњака који прекрајањем историје себи дају за право да се понашају тако како се понашају према Србији.

(Курир)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Тако је

22.02.2021 14:47

Браво

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

22.02.2021 14:57

Свака част Јунак. Много здравља и јос много титула.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Краљ

22.02.2021 14:57

Ајде зашто увијек понављате исту причу као папгаји. Па и ја сам одрастао у рату, па бјежао са огњишта и свашта нешто. Свако се напатио мање-више

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

22.02.2021 18:36

Краљу вјерујем даси се напатио за вријеме рата, зато сад узивас цувајуци стадо оваца. Свака цаст бизнис је бизнис.

Name

Да

22.02.2021 14:58

најбољи,најљепси и све нај,нај........

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сwарзенегер

22.02.2021 15:01

Поента је у лоптици

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зекан

22.02.2021 15:14

Јест добар ал нећемо претеривати.нема чивјека без мана..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорчанин

22.02.2021 15:35

Имамо Теслу, Пупина, Новака, Миланковића, Јокића сами врх науке и спорта. То нико нема, они то знају и зато нас мрзе. Имају и рашта, нека мрзе и нека нас гледају у леђа јер они о томе могу само сањати.

ОДГОВОРИТЕ