Ђоковић: Трофеј је мој одговор на све критике

Деветоструки шампион Аустралијан опена Новак Ђоковић трпио је невиђене критике, нарочито у посљедњих годину дана, али на све је одговорио - пехаром.

Свијет 21.02.2021 | 17:21
Ђоковић: Трофеј је мој одговор на све критике

Онако како он то најбоље зна, игром, савршеним тенисом и освајањем 18. гренд слема у каријери.

Готово да није било дана да Новак у негативном контексту није помињан у свјетским медијима, али све то је успио да остави по страни када је било најважније.

- За мене је најважније било да своје мисли, пажњу и енергију усмјерим у оно што је најважније, а то је опоравак, да се држим рутина, ствари које ме чине опуштеним и доводе у најбоље могуће стање да бих добијао мечеве. Уложио сам много енергије, прије свега ментално. Нисмо све пратили. Можда они и јесу када нисам био са њима, вијести и све у том стилу, све о чему се спекулисало и дискутовало, о томе шта је ко рекао у медијима- каже Ђоковић.

Новак је додао да и поред толико искуства, понекад није лако изборити се са тим медијским притисцима.

-Знам да је то потпуно непотребно. Понекад је тешко да се све то избјегне. Неке ствари које људи кажу, деси се то када гледате меч, па неко у коментару то помене. У сваком случају, дође до вас. Наравно да није лијепо то чути. Мислим да није коректно од појединих да критикују без да претходно провјере како је стварно. Али, није ми то први пут. Имам толико искуства са тим, дешавало ми се то много пута у животу, каријери. Вјероватно неће бити ни последњи пут. На крају, свако ко је у овоме има право да каже шта жели. До мене је да ли ћу да реагујем или не, и на који начин. Нисам дозволио да то утиче на игру. Освајање трофеја је на неки начин одговор на све то- поручио је број једана преноси Б92.

На питање, да ли га боли што је често на мети критичара, отворио је душу.

- Наравно да боли. И ја сам човек као и сви други, имам емоције. Не уживам када ме неко нападне отворено у медијима. Наравно, не могу ни да кажем да не бринем о томе. Наравно да бринем. Морам да будем искрен. Ипак, мислим да сам временом створио дебелу кожу и успијевам све то да истрпим и фокусирам се на оно што је најважније-поручио је Новак.

Горан Иванишевић је поручио да је ова побједа била изузетно потребна Новаку послије свега што је прошао.

- Сагласан сам са тим што каже тренер. Ако се вратим шест мјесеци уназад, када сам освојио Синсинати, па сам дисквалификован на УС Опену, то ме је погодило психолошки, емотивно, напустити турнир на тај начин и то у моменту кад сам био у налету. Нисам до тада изгубио меч, осјећао сам се одлично. Наравно да је све то имало утицаја на остатак. Имао сам успоне и падове иако сам успио да одбраним прво место што је био циљ. Играти без публике било је крајње чудно, недостајала је мотивација. Отуда, наравно да сам желио да ову сезону започнем најбоље што сам могао. Долазак у Аустралију увијек носи ту дозу самопоуздања, због рекорда. Као дијете сам сањао да освојим Вимблдон и постанем број један. Успио сам у томе 2011. Вимблдон је по много чему посебан, терен такође. Ипак, ако гледамо кроз перспективу резултата и оног што сам остварио у каријери, онда је Род Лејвер арена мој терен, закључио је Ђоковић .

(Б92)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Тесла

21.02.2021 16:27

Америка је урадила пар добрих послова по замисли Срба са Балкана, прво је струја, друго рацунари, треце смрт гријеха од њега. Данас је свет на прелазу прага миленијске цивилизације. Тесла својим дијелима је доказао побједу кроз просторе и времена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Знај

21.02.2021 16:34

Браво Новаче ❤️

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ-БГ-ХН

21.02.2021 17:01

Живио краљу! ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иван

21.02.2021 17:02

Једноставно најбољи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахаха

21.02.2021 17:06

Кода је измислио универзалини лијек за рак. Да се сутра ни један тенисер не пробуди, све би се наставило ко и данас. Да се не пробудни ни један љекар, рудар, ма чак и чистачица, била би сасвим друга прича. Прецјењује се брате, ко и сви забављачи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.02.2021 17:14

Свака цаст! Потписујем (ако дозволис) ?

Name

Драган

21.02.2021 17:23

Ста би ти дао да имас то сто он има умјесто тог свог пропалог зивота

Name

Ре

21.02.2021 17:45

Љубомора је опака болест....

Name

Драгане

21.02.2021 18:40

А шта он то има што ја желим? Нисам љубоморан ни на њега ни на љекара специјалисту на ВМА, јер и један и други живе под огрмоним притиском за који ја нисам направљен да га издржим. Али врсном љекару се дивим а не забављачима било које врсте, јер немам ништа од њих. Нити ће вама порасти плата нити се смањити рата кад Ђоковић негдје побједи, али те паре које се троше на Ђоковића, фудбалере, задругу и сличне итекако фале том истом љекару да ради свој посао (фале на клиници не код њега код куће).

Name

Ре Хахаха

21.02.2021 18:50

Изадји међу људе, разговарај, насмиј се понекад или једноставно посјети психијатра.. И ти и овај сто потписује.

Name

Брдјо

21.02.2021 17:23

Овдје коментар није потребан. Једноставно цовјек је један једини, непоновљив, најбољи, свидјало се то некоме или не! НАПРИЈЕД МАЈСТОРЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јосх

21.02.2021 17:35

"мрзе те а диве ти се" Браво Новаче!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кун'-фу Панда

21.02.2021 18:07

Тако је, то је њихово проклетство, Новаков инат. Не мозе му нико ниста...

Name

РОБИНСОН

21.02.2021 18:27

РДЈА ЈЕДЕ ГВОЗДЈЕ,А НЕРАД И МРЗЊА ЦОВЈЕКА.ТОЛИКО О ВАМА ЗАВИДНИМ.ЦИВЈЕК ПОСТИЗЕ СВЕ СВОЈИМ ТРУДОМ,НИСТА МУ СЕ НЕ ПОКЛАЊА.

Name

Дјоко

21.02.2021 21:13

Фукаро једна најбољи си на свијету, играји побједјуј а немој се правдат. Нисам твој фан али си ипак број 1 у тенису

ОДГОВОРИТЕ