Породица одлучила: Сахрана Балашевића данас

Ðорђе Балашевић биће сахрањен данас у кругу породице, без присуства медија, потврђено је Тањугу у градској управи Новог Сада.

Србија 21.02.2021 | 13:09
Породица одлучила: Сахрана Балашевића данас

Према жељи породице, неће бити одржана комеморација.

У Новом Саду данас је Дан жалости поводом смрти легендарног кантаутора.

(Тањуг)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Човек

21.02.2021 12:17

Вечна слава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Отахарин

21.02.2021 12:22

Поцивај у миру, Легендо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Част

21.02.2021 12:31

Отклањање клетве над Србима. Од Кулина бана па до ових дана. Срби су били мали и борбен народ, нису волели ропство и због тог су блиски Русима. Били су блиски Славенству. Над Србима су због тог прављене чесете неправде и звјерства, највећа несрећа су им Турци Османлије, тог времена, али касније и лукавства запада. Рецимо у задњем рату при распаду Југославије, али и при настанцима 3. Југославије (има их 4. СФРЈ је трећа Југославија, мада је и заједница СЦГ имала име Југославија, али је више акценат на добром чину и СЦГ, па то није Југославија 4). било тих злочина, као и раније са Бугарском. Са Бугарском и Турцима се разграничило, са Хрватском такође. Дакле, у наставку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма дај

21.02.2021 12:53

...и какве све то има везе са Балашевићевом сахраном? Ти си мало промашио рубрику.

Name

Додицк

21.02.2021 15:23

Ајде патриЈото моја на спавање.

Name

Отклањање клетве над Србима

21.02.2021 12:49

потребна и нека УМЈЕТНОСТ и начин живота који слави живот, у духу православља, али и иначе. (Тесла, Балашевић, чар живота једног славена, душа нам је велика, балашевић и слично) То се не узима из ЕУ. Сви смо ми на једном мјесту званом Земља и остављамо својим потомцима да то мјесто буде успјех и срећа живота. Шта смо знали раније од тог и шта ћемо знати после, то сада интересно ни технички не знамо, али можемо бити људи од себе, а остало је ствар која је од природе и Богом дата. Дакле, као казна или награда. Маје, астеци индијанци и савремена цивилизација, шта је било савременије, а шта веће. Да ли велике цивилзације попут ове данашње Земља (јер народи нису физички изоловани као раније ти у Америци) може бити цивилизација живота и да ли то што имамо телепортацију информација и брза кретања с тачке на тачку, планету Земљу је учинило тијесном или ипак људи могу само то употријебити да имају мање неприлика из предходних времена, али да не униште себе и предходна времена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Биги

21.02.2021 12:50

Поцивај у миру

ОДГОВОРИТЕ
Name

Отклањање клетве над Србима

21.02.2021 13:14

Критика и подршка филму "Дара из Јасновца" као и српској ствари Није само, квака одбранити се од неправде, него и дати чар будућим генерацијама и себи. Колко у своје окружење уградимо бол и невоље, онда ћемо у неко вријеме морати излазити из њих, а понекад се морају знати, да се не би из незнања правиле грешке. А колико уградимо позитиве и правих ствари, онда ћемо лакше невоље превазилазити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Отклањање клетве над Србима

21.02.2021 13:15

Приви степен је опрост, и свест, а други степен је правзилажење и окружење. Трећи степен је реалност и илузије, како стварима дајемо чар, да ли одмах покушавамо извршити ствари или радимо свакодноевне послове, али у другим перцепцијама, и са љубављу према живости и према томе што јест. (у окружењима које су Срби пролазили, Руси, Грци, Кинези, Јапанци често није било лако волити ствари такве какве јесу, па се морао тражити одговор гдје је заједничка тачка постојања и казне и како вољети што јест и што се јест, наравно тренутачно они који су прихватали туђе, неке ствари су ведрили, али док то туђе и његова лукавства нису постајала ароганције и неправде, то су прошли већина славенских народа). Никола Тесла је имао специфичност као научник да се посвети томе да уочи неке законитости и примјер је једног Славена и Србина који је промјенио свијет, али и неко из подручја Далмације који је имао љубав према окружењу и успио је промјенити том љубављу и истрајности свијет на боље. Несавршеност или фаза цивилизације тог свијета у његово и данашње вријеме је ипак почетна, али ресурси засновани на електротехници, често су дугорочни и еколошки него други и са њима се може опстати и отклањају дакле неправилности ранијих времена на пољу могућности. Е сад свијет је у начину како да воли што јест, што је ограничен, што нема колонија, бесплатне радне снаге као раније. Па Срби имају одговоре, на пољу које су стално чували, али спектрално има доста оних који неће да мисле па су циганија. Данас кад сваки човијек мора да мисли шта ради и како дијелује, и кад су му средства за то некако из Теслиних мјеста живота и рада дошли у руке, каналима намета или чега већ, онда они то и знају најбоље искористити то јест живјети с тим и не треба им никаква помоћ оних који добро раде свој посао на западу, али су јако лоши у начину организовања (колније).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Отклањање клетве над Србима

21.02.2021 13:15

Иначе Србима фали да дају значај оном што имају и да боље разуме, а има се цијели свијет, само треба наћи начин на који се то прихвата. Српске културе живљења се савршено уклапају у Земљске, многе Земаљске могу бити разумљене и разлучене као правилне или неоравилне од стране Срба, неправилне се исправљају код себе, са правилнима се може штошта размјенити и живјети у заједничком свијету. Али и Српски начин живљења, ако прихвати ведрину, јер је сада борба за опстанак завршена, постоје компоненте попут Косова, Српске, али у Српским мјестима сада треба коначно живјети и уживати, а не само гонити Турке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иди бегај

21.02.2021 17:01

Додино ботовско кљусе, за сендвич дупли данас ради.

Name

Отклањање клетве над Србима

21.02.2021 13:15

Говорити поред страндања и о спознаји свијета на наш начин, али на вишем нивоу, наш смисао са хумор, наш чар и истрајност, наш мистификатори Никола Тесла, наша умјетност, наша мјеста кад смо реални, одречити и гдје смо фантазери, наши начини слављења, наша перцепција свијета као позитивне појаве, наш спутник, наш енергоинвест, наш медијски стил, наши уче и школа, наш начин организовања рада, наш начин рада у малом и велком, наш пријем савремених технологија, наш Тесла, наша Земља, наше људство и ви сте заједно са нама на истој планети и ми смо ваши, ми можемо вас прихватити као ваше, умјетност позитивне свакодневнице, истрајност и љубав према свакодневници, мјеста позитивности свакодневнице су посвуда ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Проклет

21.02.2021 17:28

...је народ Српски! Толико сте зла нањели Бошњацима, Албанцима и др да вас ни митоманија неће извући!

Name

Панонско море

21.02.2021 13:29

Мирна нам лађа. А нама који пловимо неким другим морима, милост и срећа од Бога и свега што јест.

ОДГОВОРИТЕ