"Желим Вам да дуго и плодно делате у име Христа"

У име Републике Србије као и свих наших грађана православне вероисповести желим Вам да дуго и плодно делате на њиви Господњој у име Христово, а у част рода српског и свег рода православног.

Србија 18.02.2021 | 18:08
"Желим Вам да дуго и плодно делате у име Христа"

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је честитку, Његовој Светости новоизабраном Архиепископу пећком митрополиту београдско-карловачком и патријарху српском господину Порфирију у којој се каже:

"Ваша Светости, са радошћу сам примио вест о Вашем избору за наследника Светога трона пећкога - трона нашег оца Светог Саве Српског.

У име Републике Србије као и свих наших грађана православне вероисповести желим Вам да дуго и плодно делате на њиви Господњој у име Христово, а у част рода српског и свег рода православног.

На том путу пре Вас налазили су се, и наш народ водили, велики и знаменити српски архиепископи и патријарси који су знали да у тешким временима сачувају веру, част и образ нашег народа и одговоре искушењима која су се пред њима налазила.

Овога пута тежак али частан задатак пао је на Вас, да чувате јединство Српске православне цркве и веру међу Светосавским народом.

Уверавам Вас да ће у временима пред нама, и наша Србија заједно са Вама, деловати на част и добро свих људи добре воље и добре вере, и свих Срба ма где они живели, трудећи се да опстанемо и останемо на путу којим су ишли Свети Сава, Арсеније, Максим, Георгије Бранковић, Варнава, Герман, Павле и Иринеј. На многаја љета Свјатјејши Владико“, наводи се у честитки председника Вучића.

(БН Фото: Новости)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

дамир

18.02.2021 17:24

ма хајде и иви и васе српство стварно сте дојадили и богу и народу теско да свијет икад вад буде увазавао видите да новака сви мрзе а видис вецина муслимана навија за њега као ја лицно ви сте сами криви засто вас неволи нико док сами непризнате греске никад вам се неце писати добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сивисоко

18.02.2021 17:59

Дамир Ста ви тразите овдје кога заболе ко нас воли ко мрзи мрзе нас гори од нас никад биљи јер бољи непостоје

Name

Е овако

18.02.2021 18:18

Не зелим да се свадјам а поготово на ту тему Дамире. Него Дамире несто сам примјетио код вас,кад казем вас мислим на муслимане или ти Босњаке. Ја разумијем да ви осудјујете Србе јер су цинили неке греске које како ти казес не зеле да признају. А да ли је мало не фер да Срби признају неке своје греске,а да муслимани или ти Босњаци не признају своје? Је ли могуце да су муслимани без те како ти казес греске?

Name

Зао ми је

19.02.2021 10:00

Сто се тако лосе осјецас.

Name

А

18.02.2021 17:33

1961 годиште, ако га здравље послужи може дуго бити на челу СПЦ и надам се доста тога доброг доприњети српском народу. Срећно да буде !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Соколица

19.02.2021 06:18

Јели се на српском каже,делати или радити? е мој народе

Name

Полако

18.02.2021 18:23

Дамире не буди нагао ти си добио име по свом прадједу који се звао Дамјан , и ти ниси томе крив али ти зиви свој зивот а пусти србе нека зиве свој !!!! Поздрав!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сладјан

18.02.2021 19:19

Толко побио људи сад он као бозији цивјек криминалац један

ОДГОВОРИТЕ
Name

МД

19.02.2021 05:23

Као, он није знао ко ће бити, а он га бирао. Ваља држави вратити што је улагала у објекте СПЦ. Како? Тако што се изабере Патријарх, слуга власти који неће да "таласа".

ОДГОВОРИТЕ