Српска стабилна у свом сиромаштву и пропадању

"Република Српска је приватизована. Стално слушамо о стабилности Републике Српске. Стабилна је и Етиопија, али је најсиромашнија. Република Српскаје стабилна у свом сиромаштву и у свом пропадању", нагласио је политички аналитичар Жељко Аврамовић.

Република Српска 17.02.2021 | 22:32
Српска стабилна у свом сиромаштву и пропадању

У БиХ се говори само о проблемима који се не могу ријешити, док се о проблемима који значе грађанима, а могу се лако ријешити – ћути, поручио је политички аналитичар Жељко Аврамовић у емисији “Глобално” БН телевизије. 

Аврамовић јасан – БиХ има три основна пробелема.

"То су Милорад Додик, Драган Човић и Бакир Изетбеговоић. Када грађани ријеше та три проблема нестаје стотине измишљених проблема и остају проблеми које имају све остале европске земље – незапосленост, стандард, пандемија... Милорад Додик није проблем БиХ и ФБиХ, већ Српске. Он није урадио ниједну ствар нажао БиХ већ све на штету Српске. Изетбеговић и Човић су проблеми Федерације Босне и Херцеговине."

"Промјена у Бањалуци је по мом мишљењу позитивна. То је промјена која је донијал један нови вјетар и нову енергију. Боље је када се те промјене дешавају постепено да би видјели како ће да се развија ситуација, како ће сада да се снађе Станивуковић, него када се ствари сјеку преко кољена, па када дођу револуционари онда буду гори од претходника", сматра уредник бепградског листа "Политика" Бојан Билбија.

Када говоримо о питању функционисања БиХ, говоримо о питањима нормалности, наводи Аврамовић.

"Причамо о политичким елитама, о намјерама људи који су на руководећим мјестима, а који се понашају супротно свим стандардима понашања политичара у ЕУ. БиХ је једина земља која данас нема буџет."

Очекивати од међународне заједнице да ријеши проблем БиХ је илузорно, додају саговорници.

"Кредите које је узела Република Српска неће враћати Нијемци, него Срби. Немају Нијемци плате од 700 КМ, него Срби у Српској. Не остаје Њемачка празна него Српска и БиХ", рекао је Аврамовић.

Билбија је одговорио да Република Српска ипак има Србију као сада када је ситуација са вакцинама или другим хитним и важним стварима у питању.

"Увијек Србија може да прискочи братски зато Српска може да буде много стабилнија од овог остатка", рекао је он.

"Република Српска је приватизована. Стално слушамо о стабилности Републике Српске. Стабилна је и Етиопија, али је најсиромашнија. Република Српскаје стабилна у свом сиромаштву и у свом пропадању", нагласио је политички аналитичар Жељко Аврамовић.

Када год су се у БиХ требале урадити крупне ствари долазиле су најмоћније земље, па се то огледа и у доласку новог високог представника Кристијана Шмита из Њемачке која је најмоћнија сила Европе.

"Морамо схватити да је то земља која не дозвољава ругање демократији и не дозвољава ниподаштавање владавине права. Неће се овдје више толерисати изборни процеси који представљају фарсу и најбруталнију крађу гласова и неће се толерисати нефункционисање правног поретка ове земље."

А због тога не постоји одушевљење ни код једног политичара у БиХ, навео је Аврамовић и додао да грађани БиХ немају разлога да се плаше јер се Њемачка неће упуштати у авантуре прекомпозиција БиХ.

 

БН ТВ

Коментари / 24

Оставите коментар
Name

Доле корисни Идиоти!

17.02.2021 21:52

Сто се прије ослободимо квази-Срба и квази-Патриота какав је нпр. Бурле, то боље за градјанство РС, а онда и БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

17.02.2021 22:11

Какав је то вођа срба у РС, да борци морају писати петицију да добију борачки мало већи и скромнији свој живот, послије 15 година владавине диктатора РС.

Name

гласнарода

18.02.2021 00:37

страсно!О цему се прица!Излаз из кризе стоји на помирењу!Наримјер показивати свугде филм попут Даре из Јасеновца и у Загребу и Сарајеву слободно!!ми смо заробљеници ЕУ,...

Name

Ре

18.02.2021 00:57

Веома паметан коментар, браво! Али сву тројицу, сто прије, сто боље, за сав народ БиХ.

Name

Радана_БЛ

18.02.2021 07:00

Крајње је вријеме да Милорад добије заслузену здравствену заститу и да своје болесне амбиције препусти младим сколованим људима! Са знањем, моралом и истрајносцу.

Name

Коста

18.02.2021 07:46

Господин Аврамовић годинама нам отвара очи али узалуд му труд.Да смо народ нормалан не би нам врх Републике чинили додик,жељка 113%,вишковић,радмановић,шпирић,чавић.....

Name

Ре

18.02.2021 08:50

Само народе гласајте за поменуту тројку. Будућност је извјесна. Ропство и глад

Name

БЛ

17.02.2021 23:25

Овај све погоди у цело, браво Жељко то је насе друство које треба промјенути под хитно. Овај господин из Политике није бас упуцен у политицки зивот РС. није му за замјерити примјети се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коле

17.02.2021 23:26

Мора овај отици Милораде бај бај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бјељина

17.02.2021 23:38

Браво за госте, Жељо браво посебно за вас, са одусевљењем сам вас пратијо све је тацно градове нису могли да исконтролису и бас све да купе, Дервенту су покрали исто, изгубили је, сад је добила и статус града као поклон за успјесну крадју.Прједор кад погледас гласове, да није било купљених из СДС и неких ПДП изгубили су и то,пуно висе гласова је добила опозиција него они,све и један град сто се мозе реци по становниству велики су изгубили. Мале опстине су све покуповали,тацно, за 50км истина. Мислим да му је досао крај,ово је за њега погибија са папцима који га окрузују, не могу преци цензуса на следјецим изборима,могу му само бити на компезационим листама, али ту це га и цланство провалити и онда је сроз пукао,висе воли папке од својих искрених социјал демократа осниваца партије и његове првобитне идеје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фениx

18.02.2021 03:06

То сам ја све знао 2006 те год.Када су по свим градовима владали страначки хероји који су своју славу стекли у тај мјесец канпање и активностима за врјеме гласања.Али нас је мањина тад била, а данас након 15 година знат ћемо на следећим изборима јели нас већина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Санафије Мостарски

18.02.2021 05:43

Морамо промјенити дрзаву СНСД-струмпфа са кумицима и дугмицима у дрзаву рада, знања и морала!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пантелија

18.02.2021 06:51

Свака част овом Аврамовић, а онај други је Бурлин плаћеник!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Пантелија

18.02.2021 07:47

Да да. Бурлин него шта.

Name

Мирко

18.02.2021 06:52

Јбг....баш добро живимо...има свега...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фениx

18.02.2021 08:32

Драшко је у Бања Луци провалио крадју од билборда и они одмах намирују стету кроз порезе на некретнине.Па то су већином исти људи.Нерекламира се онај што живи у 60 м2 .

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

18.02.2021 09:08

ВЕЛИКА ЈЕ РАЗЛИКА ИЗМЕДЈУ ОВА ДВА ГОСТА КАД ИХ ПАЗЉИВО СЛУСАТЕ. КОД НАС ДУГО ВЕЦ ТРАЈЕ ДА ЉУДИ НЕ ГЛЕДАЈУ И НЕ СЛУСАЈУ ОНО СТА ЈЕ РЕАЛНО НЕГО ОНО СТО ХОЦЕ ДА ЦУЈУ.МНОГИ СУ ИСПРАНОГ МОЗГА.ПОЗДРАВ ЗА АВРАМОВИЦА КОЈИ ГОВОРИ ИСТИНУ КОЈА ПРЕДУГО ТРАЈЕ И КОЈА ЈЕ УНИСТИЛА СВАКОГ ЦОВИЈЕКА ПО НА ОСОБ.НИКОМ НИЈЕ ДОБРО.НАЦИЈА ЈЕ БОЛЕСНА. ТАЦКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојан Биллбија

18.02.2021 10:15

Ситна продана дуса. Није Драско револуцијом досао на власт него изборима( бореци се скоро па легалном крадјом воље гласаца). Додик је досао на тенку силом, пљацком воље градјана корупцијом папака....Сваку истину у цињеници је изврнуо током цијеле емисије,БАС СВАКУ, не само то него јос као даје прогнозе за способност дјеловања опозије при томе избјегавајуци да казе у опљацканој, презадузеној,заробљених институција и градјана, криминалом и корупцијом умрезено окованој РС,сиромаству, бројцано преполовљеном гдје умре 50%висе него се роди.... Неуспјесно брани неодбрањиво, народ га је давно прозрео и у Србији а РС одавно.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Велико постовање

18.02.2021 10:17

За господуна Аврамовица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

надам се ,да је уредник

18.02.2021 11:31

Политике сед дефинитивно упуцен у стање у ,Р.Српској !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

4д за бн

18.02.2021 13:52

Не морате да објавите,него се одредите јесте ли за власт у Србији или овога кркана,требали сте гледати јутарњи,просјесце вам та антиСрпска политика,у БГ сте процитали,полако

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.02.2021 15:58

А сто ти само бранис лопове и дезертете?

Name

Дриугаувугла

18.02.2021 15:12

Овај Билбија нема благе везе са зивотом ,он као да зиви у Финској кад овако коментарисе изјаве Додика .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво стручњаци

18.02.2021 22:33

Макар у нечем да смо први.

ОДГОВОРИТЕ