Испитивање имовине по Додиковом "благослову"

Предсједник СНСД-а Милорад Додик жели искористити Закон о испитивању поријекла имовине,  како би се обрачунао са камарилом унутар своје партије, а која престаје да му испољава послушност, јер су свјесни да је његовој владавини дошао крај, изјавио је Вукота Говедарица, члан Предсједништва СДС .

Република Српска 14.02.2021 | 19:44
Испитивање имовине по Додиковом "благослову"

Говедарица наводи да је Додик десет пуних година оспоравао Закон о испитивању поријекла имовине, који је предлагала Српска демократска странка. 

„Када смо предлагали закон, Додик се исмијавао на његов рачун тражећи разне изговоре како и због чега је закон неприхватљив. Прво су рекли да је закон популистичке природе и да ми манипулишемо како је Република Српска препуна криминалаца. Такође су истакли како је закон непотребан јер Република Српска има Закон о одузимању имовине стеченом извршењем кривичног дјела те да је то закон који може све криминалце да доведе у ред“, подсјетио је Говедарица. 

Он је упитао гдје је сада тај закон и који су његови резултати? 

„Хоће ли се неко огласити из Министрства правде и саопштити јавности да пређашњи антикоруптивни закони нису имали смисао. Зашто би Додик морао да ради посао министара и њихових замјеника? Треће што су нам примједбовали јесте да је Закон о испитивању поријекла имовине у коме је терет доказивања на лицима који не могу да докажу своју имовину која је несразмјерна са њиховим приходима, неуставан закон и као такав да не може бити прихваћен“, казао је он.

Говедарица је поставио питање шта се у ствари крије иза Додикове најаве Закона о испитивању поријекла имовине?

„Нема сумње да је Додик свјестан да је велики број људи из табора његове партије, а и из других партија стекао велико богатство без његовог благослова. На овај начин он планира да се обрачуна са оном камарилом унутар своје партије, а која лагано њему одбија да испољава послушност јер су свјесни да је његовој владавини дошао крај. То се свакако односи и на неке од његових коалиционих партнера. На тај начин, Додик има намјеру да се у јавности прикаже као велики борац против криминала и корупције“, истакао је Говедарица. 

Он каже да Додик има намјеру да контролише свачију имовину осим своје и имовине сопствене породице, а да при свему томе буде неко ко брани интересе сопственог народа. 

„Морам признати послије десет година, врло подмукло и перфидно осмишљено. Неко га је добро посавјетовао али и тај неко и Додик лично али и чланови њихових породица, морају знати да би овај закон врло брзо,могао постати предмет испитивања и њихове имовине“, наводи Говедарица.

Према његовом мишљењу има још један разлог зашто Додик предлаже овај закон за кога додатно каже да је по узору на Србију. 

„То је још једна потврда да су Додик и Вучић у дисхармоничним односима. У ствари Додик покушава додатно да се додвори Вучићу како копирајући његова законска рјешења жели ресетовање сарадње коју су некада имали“, каже Говедарица.  

(БН ТВ)
                                                                          

 

Коментари / 23

Оставите коментар
Name

Кренуло је ...

14.02.2021 19:03

Додик продаје маглу народу први он мора доказати поријекло имовине у шта сумњам да је све чисто ...посто су његови тузиоци и судије од тога нема ниста ... закачице некога ко им се отме контроли ... видио да му је дошао крај па и то хоце да контролише ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посафије Медјугорски

15.02.2021 06:20

Нека нама Додига објасни како је отудјио стан на Дедињу!

Name

Борис

15.02.2021 10:18

Платити порез на украдено !!!!!!!!! Значи ја украдем милијарду а платим пола милијарде и све ок. Е ПА НЕ МОЖЕ Све отети и вратити у буџет. Забранити рад у одговорним буџетским институцијама. И затвор много много година. Е то је рјешење

Name

Зоља невоља

14.02.2021 19:30

похапсити све, борачки додатак 5 фенинга по дану. Срамота

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.02.2021 09:13

Хапсити све редом, прво ратне профитете, профитере из државотворна странке и ове новокомпоноване. На крају завршити са дезертерима који држе придике народу и борцима.

Name

ЖРС ДОБОЈ

14.02.2021 19:31

Ма пусти га ВУКОТА. Ово је нова лаж, док прођу избори у Добоју. Није он луд баш толико да отима од себе самога, и својих имовину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Амаааа

14.02.2021 20:17

Достаа циркусаа балканског под хитноо одблокирати правосудје поицију и све институције и правну дрзаву па по редууууу!°°!!!! Ово је дрскост невидјенааа дноо днаа силовање народа у оци лазее стеаснооо који централнии колико има у централном лопиваа фујјјјј бГраа партијскотајкунска балканскаа!!достаа је !!! Фујјј

Name

Миркан

14.02.2021 20:11

Користи још ове двије године своје владавине,свог судства и осталих полуга свога система да предухитри прави закон и коначно све што је узео да и легализује. Не додворава се он никоме па ни Вучићу а да су кола кренула низбрдо, кренула су и свјестан је тога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Молер

14.02.2021 20:59

Који период би се нашао на удару Закона,били био обухваћен сав ратни и послератни период,ако би немамо ми толико затворских капацитета колики је број лопурда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.02.2021 01:20

Задње двије седмице...доста је да се затвори попуне...

Name

Бели

15.02.2021 04:45

Како нема капацитета па нек хотеле ограде бодљикавон зицом па нек их напуне па нек се тамо поједу од муке

Name

сале

15.02.2021 06:33

Како то само звуци? Додик и закон! Па тај је господин протеклих 20год. прекрсио све могуце правне, љуске, моралне, етицке и ине законе познате овој цивилизацији и сада предлазе неки закон. Ниста смијесније од смрти познатог Британског комицара Бенy Хилла!

Name

Станко

14.02.2021 21:13

Сад је касно за закон сад треба да појединци а пуно их има да одговарају пред законом за корупцију и криминал

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бобан

14.02.2021 21:46

Први додик да доказе порјекло своје и своје узе и сире породице а осталице лаксе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Висе нас је ...

14.02.2021 22:16

Али он нешта реце ко има имовину да плати порез и на тај нацин легализује криминал а не пита се од куда имивина поријекло новца, колика су му примања да има тако нешта одакле је покрао ... ово трба ријешити на пролеце покраст це и ово што је остало видите да је жива трка прелетаца за функцијама ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Декриминализација

14.02.2021 23:58

Земаља угрзених НАТО утицајима, и присуством. Декриминализација Албаније.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXЛ

15.02.2021 02:00

Додик ће искористити, а и његови ближњи да до општих избора своју имовин легализју. Извршиће им њихови вјештаци процјену вриједности имовине по њихвој вољи и уз симболиче уплате пореза изршитити легализацију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јес.

15.02.2021 02:56

Каква је разлика..?? Политицара од политицара. Хоцес да казес да сте ви остали мање богати. Сиромасни..?? 25-6. Година од рата ви прицате исту прицу. Бранко Коцкица је за вас мака мацка Како ви то прицате годинама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ван Гог

15.02.2021 05:27

Ово ће бити и проћи као референдум

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјук

15.02.2021 05:49

Па ко це изгласали тај закон у скупстини. Они који су се постено накупили и сад тамо сједе. Таква је скупстинска вецина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

15.02.2021 07:19

Богами добар овај одборник. Дајте му комунално.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја мислим

15.02.2021 09:18

Да није спорно како ће владајући доказати поријекло имовине. Једноставно, неће моћи. Питам се како ће опозициони лидери доказати поријекло своје имовине? Они нису на власти, а опет нису ни сиромашни. Како то?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да иста мислис

15.02.2021 11:36

Не би покусавао да бранис криминалце на власти доводеци их у исту раван са опозицијом