Пронађено тијело војника страдалог на Прењу

Прва екипа Горске службе спасавања (ГСС) дошла је до тијела планинара, припадника Оружаних снага БиХ чији су иницијали Р.Ш, који је смртно страдао на планини Прењ.

Босна и Херцеговина 14.02.2021 | 18:25
Пронађено тијело војника страдалог на Прењу

Зденко Марић из ГСС-а рекао је за портал "Кликс" да је тијело младића пронађено испод снијега.

"Прва екипа је изашла на терен и припрема танспорт тијела. Чека нас јако дуг и напоран транспорт, на врло стрмом и захтјевном терену. Вјетар је јак па хеликоптер не може радити. Нисмо га ни тражили", навео је Марић.

Он је додао да су се друге екипе упутиле према Прењу и да је на терену 50 до 60 људи из различитих служби спашавања из цијеле БиХ.

Други планинар који је данас био на Прењу са Р.Ш. осјећа се добро и активно је учествовао у акцији извлачења тијела.

Из Министарства одбране БиХ данас је саопштено да је припадник Оружаних снага БиХ чији су иницијали Р.Ш. смртно страдао у мањој лавини приликом планинарења на Прењу, те да у тренутку несреће није био на дужности.

Р.Ш. је имао чин поручника и обављао је дужност у Петом батаљону логистичке подршке Команде за логистику Оружаних снага БиХ.

Медији преносе да је лавина, која се јутрос покренула на Прењу, усмртила 31-годишњег Радета Шимића.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

АЈ.ба

14.02.2021 17:57

Спасиоци се спуштају конопцима, нема хеликоптера да помогне у спашавању, треба пресједнику Додику, за путовања у страначке сврхе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Ај.ба

15.02.2021 00:13

Писе јасно"Вјетар је јак па хеликоптер не може радити,нисмо га ни тражили"Знас ли ти цитати или коментарисес само да би споменуо Додика.