Одгођен избор: Мостар и даље без градоначелника

Сједница Градског вијећа Мостар прекинута је прије другог круга избора мостарског градоначелника, а трећи наставак конституирајуће сједнице заказан је за понедјељак, 15. фебруара, у 16 сати.

Босна и Херцеговина 12.02.2021 | 17:43
Одгођен избор: Мостар и даље без градоначелника

Након што је прије два дана обављен први круг гласања за мостарског градоначелника у коме су највише гласова добили Марио Кордић (ХДЗ БиХ) и Златко Гузин (Коалиција за Мостар), данас се требао обавити други и ако буде потребно трећи круг избора, али је на самом почетку сједнице БХ блок (СДП БиХ, Наша станка) затражио станку ради конзултација везано за њихов приједлог да се уведе институт “ротирајућег градоначелника”.

Након станке која је потрајала стотињак минута посланица Ирма Баралија (Наша странка) затражила је прекид сједнице што је и прихваћено.

У Градском вијећу Мостара највише мандата има ХДЗ БиХ – 13, слиједе Коалиција за Мостар (СДА, СББ, ДФ, СБиХ, БПС) с 11, БХ. блок (СДП БиХ, Наша странка) с пет, Хрватска републиканска странка с три те Прва мостарска партија с два вијећника. Листа “Остајте овдје – Заједно за наш Мостар” има једно вијећничко мјесто.

За побједу у прва два круга избора за градоначелника потребна је двотрећинска већина, док је у посљедњем кругу избора довољна потпора већина назочних посланика.

У случају изједначеног резултата градоначелник постаје млађи кандидат.

(ФЕНА)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Одгодјјен.

12.02.2021 18:50

Добро досли у Херцеговину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Топ

12.02.2021 20:26

Чудна јада од Мостара града.

ОДГОВОРИТЕ